E2a

Hoe maak je een kritiek essay schrijven

Een kritiek essay is geschreven om een ​​verhaal te analyseren

Een kritiek essay is geschreven om een ​​verhaal, een gedicht, een lied, of een film naar de betekenis onthullen analyseren. In tegenstelling tot wat de meeste mensen ding, het is niet geschreven om het werk te bekritiseren en een lijst van de gebreken. Integendeel, het stelt u in staat om een ​​beter begrip van het werk met elke component en een deel afgebroken en vereenvoudigd krijgen. Als je schrijft een essay kritiek, schrijf u vanuit een objectief standpunt. Je gereserveerd uw persoonlijke voorkeuren. Analyseren en schrijf objectief en niet subjectief. Op deze manier heb je een effectieve essay dat de betekenis van het specifieke onderwerp onthult of deelt.

Hier zijn de stappen over hoe je een kritiek essay te schrijven.

Hoe maak je een kritiek essay schrijven. Lezen, luisteren of kijken.
Hoe maak je een kritiek essay schrijven. Lezen, luisteren of kijken.

  • Lezen, luisteren of kijken. Om te schrijven over het werk, moet u eerst te ervaren en begrijpen. Als het een film, kijk uit. Als het een boek, lees het. Als het een lied, naar luisteren. Als er belangrijke details die u wilt opnemen in uw essay dat je niet wilt missen, maak aantekeningen. Schrijf korte woorden die je helpen herinneren wat je wilt opnemen in het essay. Beschouw het als een spiekbriefje van soorten, een die je kunt gebruiken als leidraad bij het schrijven van je essay.
  • Schrijf de gegevens die u wilt plaatsen op uw kritiek essay. Als er delen van het verhaal, gedicht of film die je denkt dat ze de moeite waard het schrijven, lijst deze op een papier. Dit kunnen willekeurige dingen die jij belangrijk met het bekritiseren van het werk. Eenmaal gedaan, gebruik uw notities als een leidraad bij het maken van uw overzicht. Ja, zoals elke literair stuk, je moet altijd beginnen met een schets. Niet alleen zal de omtrek begeleiden je gedachten, zal het u toestaan ​​om een ​​essay, dat is georganiseerd en logisch te construeren.
  • Beginnen met het schrijven van uw essay. Het eerste deel van uw essay is de introductie. Het moet bestaan ​​uit het onderwerp van uw essay, de naam van de auteur, en een korte samenvatting van de punten die u zullen bespreken in het essay. Op de volgende paragrafen, schrijf de dingen die je zou willen bespreken. Begeleiden elk punt met ondersteunende feiten door het verkrijgen van specifieke voorbeelden of lijnen van het verhaal, gedicht of film.
  • Vermijd inclusief uw meningen of emoties in het essay. Vergeet niet, moet het doel zijn. Het essay moet altijd worden geschreven in een derde persoon perspectief. Dit is af te scheiden uit de analyse van het werk. Eenmaal gedaan met uw punten, eindigt uw essay met een conclusie. Dit is een korte samenvatting van wat het onderwerp van uw essay is en de waarneming of analyse die je kreeg van het werk.


Lees en bekijk uw essay als je eenmaal klaar bent met het eerste ontwerp

Lees en bekijk uw essay als je eenmaal klaar bent met het eerste ontwerp. Neem niet van de fouten die je gemaakt, zij het grammaticale, typografische, spelling, of logische. De nodige correcties en maak uw tweede ontwerp. Beoordelen eens meer en de nodige aanpassingen. Blijf dit herhalen totdat u uw definitieve ontwerp te voltooien. Indien mogelijk, krijgt een paar andere mensen die u vertrouwt om uw essay voor constructieve feedback kennisnemen.