E2a

Hoe maak je een lekkende batterijen te reinigen

Batterijen lekken als het apparaat waarop ze zijn geplaatst niet wordt gebruikt gedurende lange tijd. Soms zal lekkage worden veroorzaakt door schade aan de batterij zaak zelf, zoals lekke banden. Het is belangrijk om lekkage te reinigen zodra het gebeurt. Dit voorkomt vervolgens beschadiging van de betrokken elektronische inrichting. Omgaan met uitgelopen batterijen is echter niet de taak van het onzorgvuldig. Om eventuele toxische effecten van verkeerde reiniging van uitgelopen batterijen te voorkomen volg de stappen:

Hoe maak je een lekkende batterijen te reinigen. Verzamel de materialen die nodig zijn voor het reinigen.
Hoe maak je een lekkende batterijen te reinigen. Verzamel de materialen die nodig zijn voor het reinigen.

  • Verzamel de materialen die nodig zijn voor het reinigen. U wordt het dragen van handschoenen alle gedurende de gehele procedure. Het is het beste om de materialen klaar voor gebruik om het ongemak van het hebben van de handschoenen te verwijderen of het verlaten van het terrein van werk te vermijden. Vergeet niet, het is gevaarlijk om te vertrekken uitgelopen batterijen rondslingeren. De materialen zijn: rubber handschoenen, een veiligheidsbril of een bril, wattenstaafjes, tandenborstel, en ofwel een mengsel van water en azijn / citroensap of zuiveringszout.
  • Kies een plaats waar u de schoonmaak te doen. Een goede ventilatie is van groot belang in dit project. Je moet jezelf beschermen tegen het inademen van potentieel toxische dampen uit de gelekte accu. Een goed geventileerde ruimte kan buiten of een kamer die grote ramen en bewegende lucht van een elektrische ventilator.
  • Don juiste beschermende kleding. De stof van de gelekte batterij mag niet in contact komen met uw huid. Het kan leiden tot lichte irritatie als de accu is alkalisch en kleine brandwonden voor zure lekkage. Sommigen beweren dat er niet veel kan zolang je het te wassen meteen gebeuren, maar men kan nooit zeggen de ernst van unieke uw eigen huid reageert op de stof. Door de bijtende eigenschap, kan fatale gevolgen ook gebeuren zodra het per ongeluk in contact komt met de ogen. Om medische noodtoestand te voorkomen, draag rubberen handschoenen en een veiligheidsbril bij het hanteren van gelekte batterij stoffen. Mocht u per ongeluk in contact komt met de stof, spoel het met stromend water.
  • Bepaal welk type batterij gelekt. Dit zal dicteren wat voor soort mengsel bereidt u in het reinigen van de lekkage. Als de batterij zuur-based, het opstellen van een alkalisch mengsel. Als de batterij is alkalisch, bereiden een zure mengsel om het te bevatten.
    • Hier is het recept om de zure mengsel gelekt alkaline batterijen te maken: Meng ofwel een citroensap of pure azijn met water in een verhouding van een halve theelepel zuur om een ​​en een half theelepels water. Ondertussen heb je de keuze niet om het zuur te verdunnen.
    • Hier is het recept om de alkalische mengsel voor gelekte zuur-gebaseerde batterijen te maken: Meng een halve theelepel bakpoeder tot een bedrag van water, genoeg voor het aan een pasta-achtige structuur. Stop het toevoegen van water bij het mengsel bereikt een consistentie gelijk aan die van tandpasta. Nooit water rechtstreeks aan de zure lekkage.
  • Reinig de lekkage van de elektrische contacten met behulp van de juiste mix. Gebruik wattenstaafjes als u de zure mengsel. Het is gemakkelijker om een ​​bepaalde hoeveelheid van het mengsel te halen bij de absorbeerbare aard van de katoen. Wrijf de pre-ondergedompelde wattenstaafje op het oppervlak waar sprake is van lekkage materiaal. Anderzijds, aangezien het basismengsel een dikkere consistentie, is het makkelijker om de borstel te gebruiken voor het verwijderen van hardnekkige lekken.

Voorkom verder lekken door het verwijderen van batterijen uit apparaten die worden opgeslagen, door niet mismatching verschillende batterij merken en door ervoor te zorgen dat een elektronisch apparaat volledig droog is voordat u nieuwe batterijen.