E2a

Hoe maak je een lenerspas krijgen

Uw openbare bibliotheek is een uitstekende bron voor boeken

Uw openbare bibliotheek is een uitstekende bron voor boeken, tijdschriften, cd's en films. Een lenerspas kunt u elk van deze materialen lenen. De meeste bibliotheken bieden ook computers met internettoegang en andere service, maar je zult een lenerspas nodig hebt om de meeste bibliotheekdiensten te openen. Gelukkig, een bibliotheek kaart is gemakkelijk te bereiken. Hier is hoe je een lenerspas:

Hoe maak je een lenerspas krijgen. Contacteer uw lokale bibliotheek.
Hoe maak je een lenerspas krijgen. Contacteer uw lokale bibliotheek.

  1. Contacteer uw lokale bibliotheek. Als je niet weet waar het dichtstbijzijnde openbare bibliotheek is, kijkt u in het telefoonboek. De uitleenbalie in staat zijn om de lenerspas aanvraagprocedure uitleggen over de telefoon, of u naar hun website te leiden. Echter, kan het nodig zijn om te stoppen door toen de bibliotheek open is op te halen van een aanvraag en de regels te lezen.
  2. Lees de regels. Hoewel bijna iedereen kan een aanvraag voor een openbare bibliotheek-kaart, zijn er enkele beperkingen. In de meeste gevallen, moet u twee vormen van legitimatiebewijs mee te nemen en in staat om te bewijzen dat je woont in het gebied waar de bibliotheek zich bevindt. Zij kunnen speciale kaart-programma's voor kinderen, studenten, of senioren, of niet-ingezeten kaarten voor een kleine vergoeding.
  3. Invullen van een aanvraag. Vul de bibliotheek kaartaanvraag volledig. Het is meestal een vrij eenvoudig formulier voor uw contactgegevens. In sommige steden kan het aanvraagformulier online beschikbaar zijn.
  4. Verzamel uw papierwerk. Samen met een volledig ingevuld aanvraagformulier, moet u uw identiteitsbewijs met foto en een bewijs van verblijf mee te nemen naar de bibliotheek. Voor het bewijs van het verblijf, dan kunt u gebruik maken van een oproepingskaart, een cheque met je naam en adres erop gedrukt, of een energierekening in uw naam. Uw foto-ID kan een rijbewijs, staat ID, militaire ID, of student identiteitsbewijs met foto zijn. Zorg ervoor dat beide vormen van ID uw huidige adres blijkt.
  5. Breng in-persoon of online. Zodra u het ingevulde aanvraagformulier en uw twee vormen van ID klaar hebben, stuur uw aanvraag naar de uitleenbalie. Als je jonger bent dan 18, mag een ouder of voogd nodig hebt om u te begeleiden bij het aanvragen van een lenerspas.
  6. Ontvang uw lenerspas. De bibliothecaris zal verwerken uw aanvraag en met de hand u een lenerspas. Meestal is dit proces is bijna onmiddellijk.
  7. Wees een goede kredietnemer. Wanneer u uw kaart ontvangt, vragen over lenen van de bibliotheek-beleid, zoals de uitleentermijn, vernieuwing opties en boetes. Dan, een goede kredietnemer. Profiteer van deze gratis service, maar niet materialen lenen zonder terug te keren op tijd. Als uw kaart is ooit verloren of gestolen is, dienen de bibliotheek, of bent u verantwoordelijk voor alle materialen die worden gecontroleerd met behulp van uw kaart.

Een lenerspas is een zeer nuttig kaart

Een lenerspas is een zeer nuttige kaart, en het beste van alles, het is gratis! De aanvraagprocedure is eenvoudig, de kaart geeft u toegang tot computers, boeken, tijdschriften, cd's en dvd's en andere materialen. Als u een lenerspas niet hebben voor uw lokale openbare bibliotheek, bel of bezoek de bibliotheek om te beginnen.