E2a

Hoe maak je een marimba kopen

Marimbas zijn vereeuwigd in het lied "Sway"

Marimbas zijn vereeuwigd in het lied "Sway". Wanneer je de woorden te horen: "Als marimba ritmes beginnen te spelen, met me dansen, maak mij zwaaien. ' Je voelt je misschien jezelf willen om ook te dansen op de gladde, zachte klanken die marimba's geven. Marimbas zijn delicate percussie-instrumenten goed ingebakken in Centraal-Europese landen als nationale symbolen van de cultuur. Ze zijn oorsprong in Afrika. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een voor welk doel dan ook, hier zijn enkele nuttige tips.

  • Verkrijg de framegrootte die bij jou. Het heeft geen zin om er een die te groot is voor jou, omdat het alleen maar zou je je ongemakkelijk bij het afspelen van het. Voor volwassenen en een enkele speler, kunt u een marimba met massief houten frames. Voor een jongere of iets kleiner persoon en meerdere marimba-spelers, heb je geluk, want je kunt een marimba die wordt geleverd met een verstelbare frame.
  • Overweeg het bereik dat u wilt. Marimbas niet over een standaard assortiment, maar de meest voorkomende zijn 4, 4.3, en 5 octaven. U kunt ook 4.5, 4.6, en 5.5 octaven. Sommige versies hebben zelfs 3 of tot 7 octaven. Houd in gedachten dat marimba gebruikt in concerten zijn meestal 4,3 octaaf stuks, terwijl marimba meestal gebruikt als solo-instrumenten zijn 5 octaaf degenen. Bereik invloed op de totale geluidskwaliteit van de marimba.
  • Controleer de bars of sleutels. Als je over een marimba, ervoor zorgen dat de bars en sleutels compleet zijn. Controleer ook de afwerking van de bars. Marimba bars zijn als xylofoon sleutels of zelfs piano toetsen. De staven zijn meestal gemaakt van rozenhout, maar sommige stukken kunnen worden gemaakt van vele kunststoffen of padouk hout, die uit Pterocarpus bomen. De lage toonhoogte noten zijn samengesteld uit lange en brede bars, de laagste een wezen de langste en breedste bar. Hoge toonhoogte toelichting op de andere kant, zijn het tegenovergestelde. Ze zijn kort, smal bars, de hoogste ene de kortste en smalste.
  • Kies tussen palissander en kunststof. Wanneer u ervoor kiest tussen palissander en synthetische, kunt u ook kiezen tussen een binnen-en een buitenzwembad marimba. Meest gebruikte concert en indoor marimba zijn gemaakt van rozenhout. Synthetische worden het best gebruikt voor buiten, fanfares, en de school instellingen omdat ze sterk en duurzaam genoeg om de elementen te weerstaan. Veranderingen in het weer ook niet van invloed op de toonhoogte en geluidskwaliteit van een synthetische marimba.
  • Luister naar de kwaliteit van het geluid of de toon. Probeer het raken van de bars met de hamer, zelfs als je nog niet weet hoe je een marimba spelen. Probeer het gewoon om te weten hoe het leuk vindt en te bepalen of de bars moeten afstemmen of niet klinkt. Om ten volle toon, staking n de rand of gewoon een beetje uit het midden van een bar te produceren. Dit is als het raken van zwarte pianotoetsen. Opvallend in het centrum zal afgeven een heldere klanken. Rosewood gemaakt die produceren warmer, voller en natuurlijke tinten.
  • Denk aan je budget. Sinds palissander-en-klare marimba's zijn meer superieur in toon en geluidskwaliteit, als je echt wilt degene die je hebt shell meer geld voor. Synthetische marimba's zijn over het algemeen minder duur, maar duurzaam. Als je wat geld wilt besparen, kunt u overwegen eenvoudige frames aan in plaats van de meer aantrekkelijke degenen.

In Zulu, 'Marimba', betekent 'stem van hout "

Hoe maak je een marimba kopen. Verkrijg de framegrootte die bij jou.
Hoe maak je een marimba kopen. Verkrijg de framegrootte die bij jou.

In Zulu, 'Marimba', betekent 'stem van hout ". Het is inderdaad magisch hoe eenvoudig stukken hout bij elkaar gebracht kunnen geven een zacht, xylofoon-achtige toon die een levendige, luchtige sfeer voor concerten en dansen kunt instellen. Als u wilt een marimba kopen, zorg ervoor dat u kiest het best geschikt is voor uw behoeften.