E2a

Hoe maak je een naakte ei maken

Naked eieren te maken een leuk wetenschappelijk experiment! Om een ​​naakte ei te maken, gebruik je azijn op te lossen weg de buitenste schil van een ei. Het maken van een naakte ei vereist geen speciale wetenschap apparatuur, waardoor het een geweldige activiteit om te doen thuis. Het is heel eenvoudig en duurt slechts een paar minuten om te beginnen met het proces.

Stap 1

Ingrediënten en benodigdheden:

  • 2 tot 3 rauwe eieren
  • 3 kopjes witte azijn
  • Container met deksel, groot genoeg voor eieren en azijn
  • Lepel

Stap 2

Hoe maak je een naakte ei maken. Ingrediënten en benodigdheden.
Hoe maak je een naakte ei maken. Ingrediënten en benodigdheden.

Giet de azijn over de eieren. Eerste plaats de eieren in de container. Ze moeten niet dicht genoeg bij elkaar raken, maar ze kunnen de zijkanten van de container. Bedek de eieren met de azijn. U hoeft niet naar de azijn precies te meten; genoeg om volledig te bedekken de eieren in orde is. Plaats dan het deksel op de container.

Stap 3

Koel deze eieren. Leg de container in de koelkast, en laat het voor 24 uur. Azijn is een zuur, het zal langzaam te eten weg het calciumcarbonaat van eierschalen. Enkele azijn maakt het ook in het ei. Als u schudt met het blote ei, kunt u de dooier klotsende rond in het eiwit.

Stap 4

Haal ze uit de koelkast. Haal de container uit de koelkast. Mogelijk ziet u kleine belletjes van kooldioxide aan de buitenzijde van elk ei als de azijn vreet aan de schelpen. Verwijder nu elk ei uit de container met een lepel. Wees voorzichtig, want de schelpen moet bijna worden ontbonden door dit punt. Het ei is dan kleurloos zonder de shell. Als een van de eieren lekt, de membranen gebroken. U moet gooien deze uit.

Stap 5

Vervang de azijn. Giet de oude azijn, terug de eieren in de container te plaatsen, en dek af met nieuwe azijn. Plaats het deksel op de container, en in de koelkast voor een ander 24 uur.

Stap 6

Giet de azijn over de eieren. Haal ze uit de koelkast.
Giet de azijn over de eieren. Haal ze uit de koelkast.

Neem de eieren uit de koelkast. Deze keer wanneer u de container uit de koelkast te verwijderen en neem je eieren, moeten ze volledig worden uitgevoerd. Er zal geen shell links op de eieren. Je kunt het een zacht kneepje de flexibele buitenste membraan te zien, maar niet te hard knijpen genoeg om dit membraan te breken. Dit membraan is wat het ei elkaar houden wanneer het reservoir is verdwenen. In tegenstelling tot de hard-gekookt ei, de binnenkant van een naakte ei is niet solide. Als u het ei in de azijn langer, zal de buitenkant nog meer rubberachtig. U kunt zelfs laat het in de azijn voor een week of langer.


Naked eieren zijn niet eetbaar, maar ze maken een leuk wetenschappelijk experiment. Zodra u klaar bent met het ei, probeer niet om het te koken of te eten, maar gooi deze weg.