E2a

Hoe maak je een nieuwe stap voor stap schrijven: het ontwikkelen van tijd en plaats

Deel 2 in een reeks van 5

In deel 1 van deze serie over hoe je een nieuwe stap voor stap schrijven, bespraken we karakterontwikkeling . In dit artikel zullen we praten van tijd en plaats.

 1. Place. Er zijn slechts zo veel verhaallijnen zoals ze zeggen. Hetzelfde verhaal kan worden verteld over en weer in verschillende settings. Ik zeg vaak: "Tegen verschillende achtergronden."

  Bijvoorbeeld: Ons verhaal gaat over een man die bleek sieraden dief om zijn gezin te onderhouden. Hij wordt betrapt, gaat naar de gevangenis, en later helpt de politie vinden andere sieraden dieven, terwijl nog steeds inbraak huizen voor sieraden. Uiteindelijk helpt hij per ongeluk de politie vast te leggen zelf.

  Nu kan dit verhaal waar plaats?

  Jake Brimley gedemonteerd Pinky en klopte haar op de neus. "Nu ben je stil, Pinky. Wees geen-whinnying na hengst Buck Henson's als jij. Ik heb werk te doen."

  Nu waar en wanneer kwam die laatste actie plaatsvinden? Wist je dat Cheyenne in 1890? Wat dacht je van vorige week in Young, Arizona? Het zou hebben plaatsgevonden in Londen of New York in 1740.

  Jake verlaagde de rand van zijn hoed. "Verdorie, dat noorderling is koud. Als we niet gauw naar Cheyenne, Pinky, zowel van ons zal doodvriezen."

  Zodat u weet waar deze laatste handeling plaatsvond. Maar wanneer?

 2. Tijd.

  Jake reed Pinky langs de spoorlijn. Hij trok de rand van zijn hoed naar de zon schittering snijden. De tracks geconvergeerde in de verte en de polen van de telegraaf lijn ingekort tot een punt. Cheyenne is nog een lange weg te gaan, Jake dacht. Ik zal blij zijn als die treinen beginnen te rollen.

  Nu wanneer was deze actie plaats?

  Met een beetje onderzoek, kunnen we leren dat de telegraaflijn werd opgemaakt op hetzelfde moment de sporen werden gelegd in Wyoming. We kunnen ook bepalen wanneer de eerste treinen voor openbaar gebruik (niet bouw) werden die door Wyoming.

  Bijvoorbeeld, Stephen E. Ambrose schreef een boek getiteld, Nothing Like It in de wereld. De ondertitel is, The Men Who Built de Transcontinental Railroad 1863-1869.

  Dat is wat ik noem gemakkelijk onderzoek. Je net hebt gelezen de cover van het boek.

 3. Tijd en plaats. Als je karakter, Jake, rijdt zijn paard, Pinky, zou hij iets zeggen over de spoorlijn hij volgt. Hij kan hebben gewerkt aan de lijn als de bouwvakkers doorlopen Wyoming.

  Wat Jake zegt en denkt vertelt ons waar en wanneer de actie plaatsvindt.

  Jake zal zelden ons precies vertellen waar en wanneer de actie plaatsvond, maar hij zou kunnen. "Ik herinner me die dag, de dag dat ze hingen Old Tom in de voorkant van Place Myrtle's on Main Street in Cody. Ze nooit zouden hebben gedaan. Hij heeft nooit gekwetst niemand en nooit ritselde een critter zoals ze zei dat hij deed. Het was gewoon omdat hij Blackfoot en hen de stad mensen haat indianen. Ja, ik herinner me die dag. Het was de laatste dag van oktober in 1886-precies drie jaar geleden vandaag. "

  Merk op dat Jake verwees naar een verleden actie, maar Jake vertelde ons dat het was drie jaar geleden aan de dag. Dus de handeling plaatsvindt wanneer? Laten we eens kijken, 1886 plus 3 is ...

  Hoe maak je een nieuwe stap voor stap schrijven: het ontwikkelen van tijd en plaats. Een verhaal kan meer dan een locatie of tijd, wat dat betreft.
  Hoe maak je een nieuwe stap voor stap schrijven: het ontwikkelen van tijd en plaats. Een verhaal kan meer dan een locatie of tijd, wat dat betreft.

  De plaats en het tijdstip zal u vertellen hoe mensen praten, lopen, hun brood verdienen, wat ze eten, hoe ze zich, hoe zij zich kleden, en vele andere dingen vermaken. Als de lezer weet de tijd en plaats, kunnen veel dingen worden overgelaten ongezegd.

 4. Een verhaal kan meer dan een locatie of tijd, wat dat betreft. Het ene moment Dorothy is in Kansas, en plotseling is ze in Oz.

  Naar mijn science fiction artikelen, Xrytspet, mijn buitenaardse vriend of nemesis vaak karren me naar een aantal verre wereld om te zien wat de problemen kan ze me in.

  Columbus begon in Spanje en belandde in de nieuwe wereld.

  Misschien is je lezers zullen afgevoerd naar een "verloren wereld", waar ze kunnen worden opgeslokt door een tyrannosaurus genaamd Rex.

  Als je voor te bereiden om je roman te schrijven, de naam van de plaats, beschrijven de plaats. In staat zijn om uw lezer te vertellen wat hij of zij zien, ruiken, horen, voelen: "?. Ouch Wie deze naald links op de stoel Bent u die pot te kijken Het gaat om te koken en we kregen kinderen op de vloer"

  Boston was een hels koude plaats in januari. Mensen liepen door de straten, zodat gebundeld konden ze nauwelijks herkennen elkaar. Ze verhuisden snel, knikkend naar bekenden als ze voorbij, niet te stoppen, omdat hun neus waar reeds ingevroren en ze hadden een warme plek en een kom warme soep. De kerkklokken klonken over de Commons, luider als gevolg van het koelen temperatuur. Jake trok zijn kraag omhoog en dacht hoe koud het moet op de St. Charles. Hij snoof en mompelde: "Wat ooit komt niet op zijn plaats Harry's zal ik eten in een minuut. Ruikt naar Indian Pudding."

  Als u uw plaats, vertel uw lezer over vervoer, bezienswaardigheden, wat ze kunnen zien in de verte, handel, kerken, scholen, ongeacht doet leven de locatie.

  Nu schrijf niet lang vertellingen over de plaats. U kunt wegkomen met een paragraaf zoals die over Boston hierboven, maar over het algemeen moet je niet in een te grote haast om een ​​plaats te beschrijven, laat het binnendringen terwijl u typt.

  Verder te gaan, die hier woont? Zijn ze Duits, Frans, lilliputters, Zombies, etc? Hoe zijn ze hier en wanneer? Wat doen ze? Wat gebeurt er in uw plaats 's nachts? Welke activiteiten zijn van belang? Hebben ze een parade? Wanneer? Waarom?

  Pak alle prullaria u nodig hebt om uw verhaal echt, zelfs als het niet is.

 5. Kan foto's helpen u in uw schrijven?

  Een foto van een westelijke stad in 1905 zal u helpen beter de stad te beschrijven in 1889 voordat er foto's van de stad. Een foto van Boston in de winter kan helpen in het bovenstaande voorbeeld.

  Ben je een kunstenaar? Zelfs als u niet, maak wat schetsen van uw plaats. Als het een stad, het etiket van de straten, markeer de rechter huis en de kerk en de fournituren, etc. Wanneer je personages bewegen rond de stad, weten precies werden ze zijn en waar ze heen gaan. Als ze in de woestijn, wat zijn de bezienswaardigheden en waar komen de paden leiden?

  Kan je het niet ruiken de wijze borstel, de koeien, de geur, de bloemen, de rook van de fabriek?

  He, is de zon in je ogen? Is de wind waait? Heb je net trek je trui af als gevolg van de hitte? Heeft de vlooien bijten? Zijn ze rijden je gek? Heeft u uw laatste fles drank klotsen op uw voeten om de kleine bedelaars te doden?

  Wat, heb je een kook die over te barsten, maar je moet blijven in dat zadel?

Deel 2 in een reeks van 5. Kan foto's helpen u in uw schrijven?
Deel 2 in een reeks van 5. Kan foto's helpen u in uw schrijven?

Nou, ik denk dat we klaar zijn voor de volgende stap - het ontwikkelen van objecten in uw roman . "Nou, dat is een mooie brace van pistolen heb je daar!"