E2a

Hoe maak je een papier mache kom maken

Een papier-mache kom is een aantrekkelijke manier van het ontwikkelen van uw vaardigheden en goed gebruik te maken van uw tijd. Het is beoefend sinds het begin van de leeftijden en is tegenwoordig een goede hobby en een geweldige manier om extra geld te verdienen.

Als je wilt leren hoe je een papier mache kom te maken, hier zijn de dingen die je moet doen.

Hoe maak je een papier mache kom maken. Bereid de materialen.
Hoe maak je een papier mache kom maken. Bereid de materialen.

  • Bereid de materialen. Kijk voor een grote kom die je kunt gebruiken als een patroon en basis voor uw papier mache kom. Om te beginnen, op zoek naar een stevige en eenvoudige salade kom met geen uiterlijke versieringen. U moet ook vaseline voor het smeren van het patroon kom. Op basis van de aard van de pasta die u wilt gebruiken, dan moet u ofwel meel, droge behang lijm, gewone heldere lijm, en water. U moet ook een klein penseel dat u zult gebruiken om de lijm toe te passen. Voor de finishing touch, voor te bereiden zijdepapier, sealer, verf, en andere decoratieve materialen die u wilt toevoegen.
  • Vet de kom. Neem de kom en plaats het ondersteboven op een dienblad of een stuk karton. Strijk het af met vaseline of een soort van materiaal om ervoor te zorgen dat het papier niet zal houden aan kom oppervlak. Je moet laten papier mache kom drogen volledig, dus het is niet goed om het op een vlakke ondergrond, zoals een tafel waar je kan hebben andere behoeften voor. Daarnaast zal zetten het op de top van een lade of plank te vangen dan vaseline, die anders kunnen vlekken of rommel uw tafel.
  • Bereid het papier mache stukken. Krijg je een aantal oude kranten en ze in kleinere stukken scheuren. Het is het beste om de kranten scheuren in plaats van snijden, omdat het gemakkelijker zal zijn om de kom vorm te behouden.
  • Bereid de pasta. U kunt verschillende typen gebruiken voor de pasta. U kunt mengen bloem met water voor de pasta, of meng behang lijm met water. U kunt zelfs gebruik maken van gewone dunne lijm en meng het met weinig water.
  • Maak het papier mache kom. Beginnen met het opzetten van de krant stukjes op de top van de kop kom. Bedek elke laag met de voorbereide lijm met behulp van een penseel. U kunt zelf beslissen over het aantal lagen dat u wilt. Natuurlijk, meer lagen: een sterker en steviger output. Zoveel mogelijk, behouden de oorspronkelijke vorm en zorg ervoor dat elke kant gelijkmatig wordt gestapeld met krant stukken.
    Na het voltooien van de papier-mache kom, laat het uit te drogen voor een paar dagen
  • Design. Zodra het papier mache helemaal droog, verwijder het uit de bodem van het patroon kom. Vanaf hier, je bent vrij om te ontwerpen dat op elke gewenste manier. U kunt de verf binnen en buiten gedeelte van de kom met acrylverf.


Bedek de randen, zodat de harde randen zijn gladgestreken met tissuepapier. Als u niet wilt dat de kom schilderen, kunt u bedekken met verschillende gekleurde vloeipapier totdat de krant stukken zijn niet zichtbaar.

Eenmaal gedaan, spuit de papier-mache kom met een sealer, zodat het papier niet gemakkelijk uit elkaar vallen.

Het maken van een papier-mache kom is een grote hobby die kan dienen als een fruitschaal of cadeau mand. Het ontwerp mogelijkheden zijn eindeloos, zodat je vrij kunt experimenteren over hoe het eruit moet zien.