E2a

Hoe maak je een PCV klep te vervangen

Positieve carterventilatie (PCV) kleppen zijn een-weg kleppen van de motor van een auto carter. Een PVC ligt in een systeem dat de klep en een intake ontluchtingsslang als delen heeft. De PCV-klep houdt emissiebeheersingsmaatregelen voor de motor.

Een PCV-klep klompen met slib wanneer u geen auto verversen van olie te krijgen met bepaalde tussenpozen. Slib is olie die te lang op een plaats en is uitgegroeid tot een vaste-achtige substantie. De auto's emissiebeheersingsmaatregelen zou niet normaal functioneren zodra dit gebeurt. Tekenen van een geruïneerde PCV-klep zijn arm stationair, langzame auto versnelling, gas kilometers verlies, vermogensverlies en andere problemen. Als u nog niet had een olie verandering en je auto gaf een slordige prestatie, betekent dit dat uw PCV-klep nodig zou kunnen hebben aan het veranderen.

Hoe maak je een PCV klep te vervangen. Voor het vervangen van alles.
Hoe maak je een PCV klep te vervangen. Voor het vervangen van alles.

Het vervangen van de PCV-klep is geen gemakkelijke taak, maar het is niet zo moeilijk. Deze taak is makkelijker om af te trekken op een warme dag met een warme motor, omdat elk deel zou gaan om los te komen en flexibel te zijn. Hier zijn de stappen voor het vervangen van een PCV Valve:

  1. Voor het vervangen van alles, moet u weten hoe het eruit ziet en waar u kunt terugvinden. Zoals gezegd, de carter heeft de klep. De PCV-klep ziet eruit als een kleine plug (meestal gemaakt van kunststof) meestal geplaatst op de bovenste helft van uw motor.
  2. Na het lokaliseren van de PCV-klep, verwijder obstakels (zoals koppeling kabels) als ze aanwezig zijn. Dit zorgt ervoor dat u geen schade zal toebrengen aan andere onderdelen, en dat u in staat zullen zijn om op de klep te werken zonder dat er iets in de weg.
  3. Wat u wilt doen is het losmaken van de slangen aangesloten op de afsluiter. Om dit te doen, krijg gebogen tang en beginnen door het losdraaien van de bovenste slang eerst. Niet begrijpen van de slang te hard of je kan de metalen stomp ruïneren.
  4. Na het loskoppelen van de bovenste slang, pakt de PCV-klep stevig vast met de tang, en ruk het uit. Het doel van het 'doen deze op een warme dag' situatie hierboven vermeld is dat het ventiel zal moeilijker te trekken uit als de motor is in een koude toestand.
  5. Maak de resterende bovenste slang volledig los van de klep. Het gat achtergelaten door het losmaken van de PCV-klep is de onderste slang. Reinig deze dat de vervangende klep vrij van obstakels. Zorg dat er geen vuil afzetten in de slang.
  6. U bent nu klaar om de nieuwe PCV-klep in het gapende gat te installeren. U kunt beginnen door het hebben van het deel voor de bovenste slang eerst in. Dit is nu veel gemakkelijker dan wanneer je die nodig zijn om het onderdeel te verwijderen. Let op: geen siliconen gebruiken om vet de klep. Gebruik uw favoriete motorolie als smering stof.
  7. Vergeet niet om plaats terug de obstakels al eerder zei, en niet over-schroef ze, zodat ze nog zou efficiënter kunnen werken.

Nu heb je al een nieuwe PCV-klep op uw motor. Vergeet niet om olie te verversen op tijdige intervallen om schade aan uw ventiel te voorkomen.