E2a

Hoe maak je een periscoop maken

Periscopen zijn instrumenten die worden gebruikt om objecten die niet in onze directe lijn van het zicht te zien. De meest voorkomende en bekende gebruik van periscopen aan boord onderzeeërs, waar ze gewend voorwerpen of het gebied kijken op het wateroppervlak, terwijl de onderzeeboot onder water. Hoewel dergelijke periscopen zal goed worden gekalibreerd, fijne instrumenten, kunt u ook een eenvoudige periscoop thuis door het volgen van onderstaande instructies.

Stap 1

Materialen nodig.

  • 2 kwart-en kleinbedrijf leeg papier melk of sap dozen
  • 2 kleine handspiegels vierkante
  • Mes of schaar
  • Schaal en potlood
  • Dubbelzijdig klevende tape
  • Verf of gekleurd bouw papier (optioneel)

Stap 2

Hoe maak je een periscoop maken. Voorbereiden van de dozen.
Hoe maak je een periscoop maken. Voorbereiden van de dozen.

Voorbereiden van de dozen. Grondig wassen melkpakken om alle resten of geur te verwijderen. Laat de dozen droog en toen sneed de top piek daken. Aan de onderkant van de voorzijde van een van de dozen. Knip een klein vierkant gat, waardoor er wat ruimte (een kwart elke volstaat) aan beide uiteinden van de doos.

Stap 3

Plaatsen van de spiegel. Laat de doos liggen op de tafel of op een vlakke ondergrond met de gesneden gat naar naar rechts. Aan de kant die boven, markeren een punt van ongeveer 2 en driekwart van een centimeter en het gebruik van de schaal teken een diagonale lijn die de hoek rechtsonder. Vanaf de hoek rechtsonder en naar aanleiding van de lijn net begonnen, een snee in de doos oppervlak, zolang de kant van de spiegel, zodanig dat de spiegel past in de gleuf gemaakt zonder speling. Schuif de spiegel zodanig dat het reflekterende oppervlak is het gat in de voorkant van de doos gericht. Plak de spiegel op zijn plaats als je eenmaal hebt ingesteld de spiegel zodanig dat u het plafond te zien door het voorste gat als je houdt van de doos aan uw oog.

Stap 4

Herhaal dit proces. Herhaal de werkwijze beschreven in de stappen een en twee met de tweede set van karton en spiegel.

Stap 5

Plaatsen van de spiegel. Montage van de periscoop.
Plaatsen van de spiegel. Montage van de periscoop.

Montage van de periscoop. Laat een doos op de tafel staan ​​met het gat naar u toe. Plaats de andere ondersteboven met het gat van u af. Met de handen lichtjes druk in de hoeken van de tweede doos, zodat het kan schuiven en passen in de eerste doos zodat u een lange buisvormige doos met spiegel randen van de bovenste en onderste uiteinden. Plak de dozen samen en je periscoop is klaar! Gebruik de gekleurde papier of verf aan het oppervlak van de doos te dekken om uw periscoop kijken aantrekkelijk en interessant.


Wanneer rechtop wordt gehouden, kunt u gebruik maken van het onderste gat om te kijken naar objecten die over hekken en groter dan jij. Als u op zoek bent door het bovenste gat, kunt u objecten zien onder tafels of bedden, enz. Wanneer horizontaal gehouden, zal uw periscoop toestaan ​​om te zien om de hoek!