E2a

Hoe maak je een podium acteren stem te projecteren

Spreken de hele dag is het persen van de stem

Spreken de hele dag is het persen van de stem. Stel je doet het in de voorkant van een menigte in een groot gebied. Professionele acteurs kunnen projecteren hun stem in een grote ruimte zoals een auditorium. In grote theaters, zouden ze hebben meestal lapelled microfoons te helpen hun stem te versterken. Echter, in kleinere zalen, zijn microfoons op een statief meestal verder gevonden van de acteurs. De acteurs moeten hun stem te projecteren. Ze zouden hebben tal van shows in een dag zonder verlies van hun stem. Hun geheim zit hem in de juiste techniek. Professionele acteurs project een podium acteren stem van hun middenrif.

Hoe maak je een podium acteren stem te projecteren. Projecteer uw stem uit de borst.
Hoe maak je een podium acteren stem te projecteren. Projecteer uw stem uit de borst.

Hier is een eenvoudige manier om een ​​podium acteren stem te projecteren.

  • Adem goed. Het is belangrijk om te leren hoe om goed te ademen om de juiste fase handelt stem uit te voeren. Adem in door de neus, uitademen door de mond. Breid uw ribben en buik als je inademt. Doe het tegenovergestelde wanneer je uitademt. Door dit te doen regelmatig versterkt het middenrif.
  • Warming-up. Maak de spieren van uw gezicht door strekken hen. Het zal gemakkelijker zijn om een ​​podium acteren stem met een opgewarmd gezicht te projecteren. Probeer kruiperige en uitbreiden van uw gezichtsspieren. Maak je lippen door te zeggen, "ook tee" meerdere malen. U kunt ook proberen trillen je lippen door uitblazen lucht. Draai de tong door te zeggen tong twisters.
  • Projecteer uw stem uit de borst. Er zijn twee manieren om uw stem te projecteren. U kunt projecteren van uw borst of de keel stem of vanuit het middenrif. Normale stem valt onder de borst toon. Schreeuwen valt onder deze categorie ook. Het is ok om de borst toon echter gebruik is er een kans op overbelasting van en het verliezen van je stem.
  • Project van het middenrif. Projecteren uw stem vanuit het middenrif is de beste techniek. Oefen het projecteren van het membraan door gelijktijdig ademen goed en zeggen "Ha" wanneer je uitademt. Als u denkt dat een stam, dan bent u niet projecteren door je middenrif. Blijven oefenen totdat je voelt geen druk. Verander de lange "Ha" te kort "Ha, ha, ha, ha, ha." Dit zal helpen versterken van uw core spieren.
  • Praktijk. Om de knie van spreken vanuit het middenrif te krijgen, oefenen in gesprek met je vrienden. Ren door je lijnen om te wennen aan het spreken vanuit het middenrif. Vroeg of laat krijg je onder de knie.
  • Goed bewegen uw kaak. Ook is het belangrijk om uw kaak laten vallen wanneer het leveren van lijnen. Het laten vallen van de kaak helpt versterken de stem ook.


Vocal coaches zouden vertellen hun leerlingen niet om iets te koud drankje na een optreden. Dit komt omdat het drinken van koude dranken kan de stam van de stembanden. Andere professionele acteurs aan de andere kant worden gebruikt om koude dranken te drinken na een optreden. Vermijd het drinken van koude dranken als je niet gewend bent aan het nog niet. Het kan enige tijd duren om te wennen aan koude dranken drinken met vermoeide stembanden. Sweets veroorzaken slijm te produceren op je keel. Vermijd het eten van snoep voor en na een optreden. Tot slot, vergeet niet om voldoende rust te krijgen. Je wilt niet om vocale repetities overdrijven. Vocal vermoeidheid is meestal te wijten aan gebrek aan rust. Vergeet niet dat het belangrijk is om ten minste acht uur slaap te krijgen om je stem te geven ruim de tijd om te rusten.