E2a

Hoe maak je een prioriteitenlijst maken

Er zijn een heleboel keer in je leven waar je je voelt alsof je jongleren met 10 dingen tegelijk. Je leven kan vaak presenteren zich in een zeer kletterde manier en je bent vertrokken verloren en niet weten wat te doen. Uw schema lijkt te strak worden verpakt met een aantal afspraken die je nodig hebt om bij te wonen. Dit kan leiden tot een massale afbraak in termen van de manier waarop je je leven te verwerken.

Om dit probleem op te lossen

Hoe maak je een prioriteitenlijst maken. Leer wat je doelen zijn: Allereerst.
Hoe maak je een prioriteitenlijst maken. Leer wat je doelen zijn: Allereerst.

Om dit probleem op te lossen, zal het helpen als je het opzetten van een prioriteitenlijst. Deze lijst omvat de onmiddellijke dingen die je moet doen, uw korte-termijn en lange termijn doelen, en uw plannen van aanpak in het vervullen van deze doelen. Kortom, het hebben van een prioriteitenlijst kan dingen voor u gemakkelijker te maken, omdat het kan helpen uw routines te organiseren. Hier zijn de stappen die u kunt volgen bij het maken van een prioriteitenlijst:

  1. Leer wat je doelen zijn: Allereerst moet je eerlijk met jezelf en ontdek de dingen die je zou willen bereiken. Dit zou typisch iets dat je zou willen kopen in de toekomst, een positie of accolade u wilt verdienen of een probleem dat u zou willen worden verholpen. Het is belangrijk om uw korte-termijn en lange termijn doelen te onderscheiden als goed. De voormalige verwijst naar doelen die kunnen worden uitgevoerd in een kortere tijd. Meestal, korte termijn doelen ook leiden tot de vervulling van uw lange termijn doelen. Aan de andere kant, lange termijn doelen zijn de doelen die je neemt een langere tijd te bereiken. Dit zijn ook doelstellingen die een grotere inspanning van u nodig. Zodra u uw doelen hebt opgegeven, kunt u eenvoudig rangschikken uw afspraken en stel je prioriteiten.
  2. Plan de acties die u zal nemen: Na het opzetten van uw doelen, het volgende wat je moet doen is de acties die u zal nemen om hen te bereiken plannen. Zorg ervoor dat de acties die je neemt nota zijn uitvoerbaar en geschikt voor het bereiken van je doel. Deze acties moeten ook voldoen aan de prioriteiten die u eerder hebt ingesteld. Je moet ook kijken naar de middelen die nodig zijn voor de maatregelen die u zal nemen. Het is noodzakelijk dat u over voldoende middelen beschikt om de stappen die u genoteerd zijn.
  3. Weeg de voors en tegens: Bij het bepalen van uw prioriteiten en lijst ze in orde is, zal je zeker nodig hebt om zorgvuldig af te wegen elk hun voor-en nadelen. Wat zijn de dingen of activiteiten die onmiddellijke aandacht nodig hebben? Wat zijn die activiteiten die meer tijd en moeite te eisen? Wat zijn de dingen die je meer beloning achteraf kan geven? Weten het antwoord op deze vragen kan u begeleiden in het maken van uw prioriteitenlijst.
  4. Werken met een tijdschema: Het hebben van een tijdschema met uw prioriteitenlijst kan van grote hulp voor jou. U zal de duur van de tijd die je hebt in het doen van een bepaalde taak kennen. Dit zal voorkomen dat u achterloopt en het vergeten van de dingen die moeten worden gedaan. Een tijdschema kan ook je constant herinneren aan je doelen, prioriteiten en acties die u moet nemen. Uiteindelijk kan een tijdschema organisatie en orde toegeven aan uw dagelijkse schema.

Het hebben van een prioriteitenlijst is erg belangrijk omdat het leidt u met de dingen die je moet doen. Het zorgt ervoor dat je niet opofferen meer belangrijke en urgente dingen te doen voor minder belangrijke. Als gevolg hiervan, het maakt je beter functioneren en maken uw rollen efficiënter. Volg de stappen die hier gegeven in het maken van een prioriteitenlijst en wordt u begeleid met de dingen die echt belangrijk zijn.