E2a

Hoe maak je een Romeinse zwaard te identificeren

Een Romeins zwaard is ook bekend als de Gladius

Een Romeins zwaard is ook bekend als de Gladius. Er zijn twee hoofdtypen van Romeinse zwaarden: de Romeinse korte zwaarden en de Romeinse lange zwaarden. Het is gezegd dat de Romeinse korte zwaard is een van de meest herkenbare wapens in de wereld. Andere soorten zwaarden, zoals de samurai, Chinese zwaarden, katana, ninja zwaarden en masamune zwaarden zijn niet zo gemakkelijk te onderscheiden van elkaar.

Vandaag zijn Romeinse zwaarden gebruikt voor decoratieve doeleinden

Hoe maak je een Romeinse zwaard te identificeren. Romeinse Short Swords.
Hoe maak je een Romeinse zwaard te identificeren. Romeinse Short Swords.

Vandaag zijn Romeinse zwaarden gebruikt voor decoratieve doeleinden. Zwaard enthousiastelingen die altijd op de uitkijk voor antieke wapens te verzamelen ook. Sommige mensen die de praktijk van vechtsporten kunnen ook gebruik maken van verschillende soorten zwaarden te maken.

Hier zijn enkele tips over hoe je een Romeins zwaard te identificeren:

  • Romeinse Short Swords. Roman korte zwaarden zijn gemakkelijk te herkennen. Het blad van de Romeinse korte zwaarden is slechts 20 centimeter lang, maar het is tweesnijdend. Dit maakt het een ideaal wapen om te gebruiken voor de strijd. Sommige van deze korte zwaarden hebben ook een zeer scherpe diamant-point tip. Er zijn min of meer 95 soorten Romeinse korte zwaarden. Ze behoren in 5 grote categorieën. Dit zijn namelijk de Romeinse Hopllite, Romeinse Falcata, Maintz Gladius, Romeins Pompeii Gladius en de Romeinse Gladiator. Andere functies die u kunt letten zijn een zandloper-vormige mes, inscripties op het mes, zeer scherpe punten en korte punten. Roman korte zwaarden zijn nuttig voor de jacht op dieren, maar ze zijn ook zeer nuttig als het gaat om de strijd. Het blad van de Romeinse korte zwaarden kan snel metalen schilden en helmen gesneden in een snelle beweging.
  • Romeinse Long Swords. Roman lange zwaarden werden niet gebruikt tot de 1e eeuw. Korte zwaarden waren niet meer in staat om lange slagen te weerstaan. De Romeinen vonden een betere oplossing als ze Spanje veroverden. Ze maakten gebruik van de Gladius hispaniensis, ook wel bekend als het 'zwaard van Spanje'. De nieuwe Romeinse lange zwaarden werden gemaakt met staal, in plaats van ijzer. De lengte van deze Romeinse lange zwaarden kan overal van 34 centimeter tot ongeveer 40 centimeter. Ze kunnen zowel single-edged of tweesnijdend. Een van de meest voorkomende vormen van Romeinse lange zwaarden is het Spatha. Gepantserde vijanden had geen ontsnappen toen een Romeinse soldaat streden tegen de Spatha.
  • Roman Daggers. Roman dolken werden niet alleen gebruikt in de strijd. Sommige dolken werden gebruikt voor slachten en hakken. Roman dolken hebben een driehoekig of zandloper-vormige mes. Enkele van de populaire Romeinse dolken zijn de Romeinse stiletto, de diamant pugio, cinquedea, pugio en de parazonium. Dolken werden ook gebruikt door spionnen. Boodschappers dragen geheime boodschappen uitgevoerd ook dolken voor bescherming. Dit was de tijd toen contraspionage was overvloedig.

Dit zijn enkele van de kenmerken van de Romeinse zwaarden die ze anders dan andere zwaarden zullen maken. Voor verzamelaars is het belangrijk om te weten hoe je een authentiek Romeins zwaard te identificeren. Goedkope zwaarden worden verkocht op het internet en soms, zou je niet in staat zijn om gemakkelijk te onderscheiden van een authentieke zwaard uit een fake is. Je moet kijken naar zwaarden te koop van gerenommeerde websites om te voorkomen dat het kopen van een nep-een.