E2a

Hoe maak je een science fiction roman te schrijven

Science fiction is een van de meest creatieve genres van fictie op de markt. Science fiction beperkt zich niet tot wat mogelijk is, of zelfs wat waarschijnlijk is. In dit genre, de beste verhalen zijn de meest fantasierijke degenen.

Hoe maak je een science fiction roman te schrijven. Maak uzelf vertrouwd met het genre.
Hoe maak je een science fiction roman te schrijven. Maak uzelf vertrouwd met het genre.

  1. Maak uzelf vertrouwd met het genre. Lees veel, veel science fiction romans om een gevoel voor de manier waarop ze zijn geschreven te krijgen. Er zijn humoristische science fiction romans, geloof het of niet, maar ook harde wetenschap romans, parallelle wereld romans, ruimtereis romans en vele andere sub-genres.
  2. Maak kennis met een aantal standaard science fiction concepten. Er zijn een paar begrippen die vaak worden door science fiction fans opgevat als methoden worden geassocieerd met het genre. Bijvoorbeeld, hyperspace als een vorm van ruimtevaart is een goed erkende transport concept in science fiction. Lezers ook algemeen begrepen en geaccepteerd wormholes als middel doorlopen grote delen van ruimte. Dit betekent niet dat je per se moet deze goed versleten ideeën, maar eerder dat ze zo goed ingeburgerd dat ze niet zouden moeten worden verklaard. Inzicht in deze vervoerswijzen, manieren om sneller dan het licht en de verschillende soorten van de ruimte reizen (zoals generatie schepen en schijndood) gaan kan u ook helpen om door eenvoudige plot problemen die je tegenkomt, en kan ook suggesties doen voor nieuwe plot punten voor uw roman . Nadenken over deze normen kunnen inspireren om een ​​nieuw concept te creëren als goed.

    Om effectief gebruik maken van deze standaard concepten en het verhaal steeds een cliche te vermijden, moeten ze ondersteunen in plaats van de focus van het verhaal. Er zijn tal van generatie schip verhalen - als je wel een generatie schip, het verhaal moet gaan over de unieke personages en actie aan boord van het schip, maar niet over de reis zelf. Elk van de standaard sci-fi concepten zijn nieuw weer als ze worden gebruikt in de context van een frisse, unieke verhaal.

  3. Bepaal de regels van uw schriftelijke wereld. Elke science fiction wereld (ook al is de aarde) heeft bepaalde regels die voorschriften. De wereld kan geen regels die u wilt, van de nabije toekomst is een beetje geëvolueerd technologie, magic-als de verre toekomst van gadgets, om snel voortschrijdende technologie die behoren tot een groep van mollen in onze hedendaagse regenwoud. Wat de regels zijn doet er niet toe zo veel als ervoor te zorgen dat ze consistent zijn. Omdat science fiction steunt zo zwaar op de verbeelding van de schrijver, het houden van consistente regels is een belangrijke manier om het verhaal te aarden en maken het lijken meer plausibel.
  4. Ontvang een wetenschap rechts. Zelfs als de wetenschap in de roman speelt niet volgens dezelfde regels als onze eigen (science fiction science zelden doet), moet u nog steeds weten hoe het anders is en hoe dat verandert het verhaal. Bijvoorbeeld, als u van plan om een ​​groep mensen om te slapen voor een honderd jaar gezet, we weten dat het momenteel nog niet worden gedaan. Maar ook al is er geen echte honderd jaar slaap-model waarop u uw verhaal baseren, heb je nodig om het verouderingsproces te begrijpen en wetenschappelijk inzicht van de slaap bezitten. Anders wordt uw gefrustreerde lezers zich afvragen waarom de slapende tekens niet leeftijd door 100 jaar. Zijn ze eigenlijk in opgeschorte animatie, of is het een andere technologie die is het houden van hen in slaap zonder veroudering? Kennis van het verouderingsproces geeft je nieuwe manieren waarop dit kan worden gedaan en zal uw verhaal te maken dat er veel meer origineel.
  5. Houd een menselijk element aan het verhaal. Zelfs als er geen mensen in het verhaal, moet er enige menselijke aspect van het verhaal dat lezers vinden dwingend. U zou voor een mens-alien interactie, verken een bekende ethische kwestie of geef uw aliens ongeveer menselijke kwaliteiten, om maar een paar van de talloze mogelijkheden te noemen.

Er is geen reden dat een fantasierijke werk van speculatieve fictie niet kan realistisch lijkt. Zolang het verhaal consistent en goed afgerond, is er geen reden waarom de lezer niet moet kunnen ongeloof schorten.