E2a

Hoe maak je een songtekst componeren

Het schrijven van songteksten is niet zo veel anders dan het schrijven van een gedicht

Het schrijven van songteksten is niet zo veel anders dan het schrijven van een gedicht. En het maakt een totaal genie te zijn om een ​​te schrijven. Net als poëzie schrijven, wordt lyrisch schrijven ook uit van persoonlijke inspiratie. Iets dat tot ons komt natuurlijk persoonlijke observaties, ervaringen, herinneringen, meningen, deze staan ​​allemaal in een gedicht te schrijven of een lied. Om je een beetje advies over hoe om teksten te componeren te geven, hier zijn tips die u kunt gebruiken.

  • Zoek je inspiratie. Aan de basis van elk nummer songtekst is een inspiratie, een idee, of een specifiek thema. Dit is waar elke lyric schrijver begint. Het kan iets eenvoudigs als het idee dat er voor alles een tijd als wat het nummer "Turn, Turn, Turn" (door The Byrds) vertelt ons, of een lijst van kwaliteiten van uw ideale man als wat Alanis Morissette zingt in zijn "21 Things I Want in een Lover". U kunt verkennen van de vele verschillende aspecten van de liefde: gelukkig en gelukzalig als The Free Design's "I Found Love"; benauwdheid als Leona Lewis '' Bleeding Love ', of teleurstelling als Joni Mitchell "Both Sides Now". Er zijn zoveel mogelijkheden. Wat het ook is, vind je inspiratie en laat het begeleiden u in te schrijven wat je wilt overbrengen in een lied. Om het meer persoonlijk en betekenisvol te maken, denk aan wie je het wilt zingen en hoe u wilt maken de luisteraars voelen.
  • Beslissen over de vorm. Sommige van de beste liedteksten betrekken eenvoudige woorden in een natuurlijke, gemoedelijke stijl. Wanneer je de teksten leest, het voelt alsof je gewoon met iemand praat. Als je een flair voor woorden en geniet van het maken van rijmpjes, kunt u toepassen op uw lyric schrijven. U kunt ook een verhaal vertellen in een stroom-van-bewustzijn stijl, zoals Queen's 'Bohemian Rhapsody'. Maar zorg ervoor dat je teksten nog zal worden begrepen, zelfs als het werd geïnspireerd door een complex idee.
  • Begin met je verzen. Uw verzen vertellen het verhaal van je liedje. Het is de achtergrond of het landschap van je teksten. Het is als het vullen van de gaten van een verhaal met het wie, wat, waar, wanneer, waarom, of zelfs hoe. Een effectieve lyrische schrijver is iemand die verzen kan schrijven op een zodanige wijze dat het maakt de luisteraars zich betrokken voelen en hen helpen betrekking hebben op het verhaal van het lied.
  • Schrijf een opvallend refrein. Het refrein is net als de grote uitroepteken of het hoogtepunt van het lied. Wanneer luisteraars horen het koor moeten ze min of meer krijgen de essentie van wat het liedje is alles over. En ze moeten niet vergeten dat lang nadat het nummer is afgelopen. Maak het refrein catchy, eenvoudig, symmetrisch, zinvolle en onvergetelijk.
  • Onder een brug. U kunt ervoor kiezen om in een brug en woorden zijn in het. Sommige nummers hebben niet een brug, en sommige hebben een instrumentale inbreng in plaats van woorden. Een brug is een goed deel te gooien in een openbaring, een twist, een ironie, een keerpunt, of zoiets als het hoogtepunt van uw verhaal-iets dat een verandering van de coupletten en refrein zal brengen. Het komt meestal voor het laatste refrein.
  • Bewerken en polijsten. De beste teksten komen na het polijsten hen. Beoordelen en bewerken van uw werk net als hoe je zou doen als je een opstel of gedicht te schrijven. Zorg ervoor dat uw voornaamwoorden zijn consistent en uw verhaal coherent. Noodzakelijke veranderingen te maken als sommige onderdelen niet duidelijk zijn of niet jive goed met de rest.
  • Kies een perfecte titel. Na al het harde werk is gedaan, u een passende titel om de kroon van je teksten nodig. U kunt het krijgen van een lijn in je teksten, of ervoor kiezen om de nieuwsgierigheid prikkelen luisteraars 'door te komen met een geheel unieke en onvoorspelbare titel. Het hangt allemaal af van je stijl.

Hoe maak je een songtekst componeren. Beslissen over de vorm.
Hoe maak je een songtekst componeren. Beslissen over de vorm.

Lyric schrijven is niet zo intimiderend als het lijkt als je denkt aan het op dezelfde manier als het schrijven van een gedicht en geïnspireerd op persoonlijk inzicht, ervaring en milieu. Met dat soort houding, zult u denken aan het minder als een karwei en moeilijke onderneming. Je zou zelfs kunnen genieten van het proces.