E2a

Hoe maak je een stamboom te tekenen

Onderzoek naar je stamboom kan een interessante activiteit

Onderzoek naar je stamboom kan een interessante activiteit. Mogelijk wordt u gevraagd om uw stamboom op school, of je kinderen wilt misschien uw voorouders te traceren door de generaties heen. Hoe dan ook, kan het resulteren in een groot aantal interessante en verrassende ontdekkingen. Het kan u ook een hernieuwd gevoel van eigenwaarde. In sommige gevallen kun je zelfs ontdekken dat je met betrekking tot een aantal persoon die je nooit had verwacht te worden gekoppeld aan.

Hoe maak je een stamboom te tekenen. Verzamel de informatie die u nodig hebt.
Hoe maak je een stamboom te tekenen. Verzamel de informatie die u nodig hebt.

Hoewel er software waarmee u het genereren van een stamboom met behulp van on-screen-ingangen (zoals geni.com), kunt u uw eigen stamboom diagram met behulp van grafieken die generatie, geslacht en zelfs ingewikkelde relaties tussen familieleden op te geven. U kunt zelfs een avontuur van uw stamboom diagram maken. Sommige mensen zullen zelfs alleen maar een bezoek openbare registers en begraafplaatsen te zoeken naar de namen, geboortedata en data van de dood van hun voorouders.

Een mooi getekende stamboom kan maken voor een goed cadeau voor uw kinderen, broers en zussen of andere familielid.

  • Verzamel de informatie die u nodig hebt. Dit zal afhangen van hoe diep u wilt uw stamboom te gaan. Het is meestal gemakkelijk om een ​​stamboom diagram maken tot drie generaties voor je. Dit omvat je, je ouders, je grootouders en je overgrootouders. Daarom moet u veel over uw familie te leren kennen.
  • U kunt meestal verzamelen van deze informatie uit de eerste hand rekeningen. Ga zitten met je ouders of grootouders tijdens het diner, en vraag hen over alle familieleden ze kunnen onthouden. Maak notities. Zoek uit wie getrouwd wie. Ontdek meisjesnamen. Probeer te herinneren wat er gebeurd met al je neven en nichten en hun familieleden.
  • U moet achteruit organiseren van uw notities. U moet beginnen met tekenen zo ver terug als je onderzoek gaat. Werk je een weg naar het heden. Probeer je notities te organiseren volgens generatie.
  • Vertegenwoordigen vrouwen door cirkels. Vertegenwoordigen mannen door driehoeken. Sommige mensen zullen gebruik maken van vierkantjes voor de mannetjes, dat wel. Schrijf elke persoon de gegevens rechts onder de vorm: naam, geboortejaar, jaar van overlijden (indien overleden).
  • Trek horizontale lijnen tussen mensen wijst erop dat ze getrouwd zijn. Teken hun kinderen onder hen, met iedereen verbonden met de ouders met een lijn. Een echtscheiding kan worden aangegeven door twee slashes.
  • Merk op dat elke generatie zal een zekere horizontale lijn bezetten op uw pagina. Houd deze volgorde, zodat u kunt blijven georganiseerd, ongeacht hoeveel generaties wordt u tekenen in uw stamboom diagram.

Enkele tips

  • Probeer te oefenen op uitgesloten of grafische papier, zodat u onder de knie krijgen van het tekenen op een lijn.
  • Als u wilt dat om internet te gebruiken, is er een handvol van software en diensten die u kunt gebruiken. U kunt proberen een bezoek geni.com . Dit kan u helpen nieuwe leden van uw stamboom te ontdekken door het uitnodigen van mensen aan te melden via e-mail. Je zou verbaasd zijn wie je ontdekt te hangen met je mee.
  • Voor de beste resultaten hebben uw stamboom afgedrukt op groot formaat op een groot papier. Op deze manier heeft u ruimte om iedereen op te nemen.