E2a

Hoe maak je een telescoop te gebruiken

Tuurlijk, heb je gezien tal van foto's op het internet of op televisie van veel kraters van de maan oppervlak, massieve rode Jupiter vlek, en schitterende ringen van Saturnus, maar het zien van deze door een telescoop geeft je een heel nieuw perspectief van het universum en een grotere waardering voor zijn 'vele wonderen.

Hoe maak je een telescoop te gebruiken. Voor het leren hoe je een telescoop te gebruiken, vertrouwd te maken met de aard van de telescoop die u hebt aangeschaft.
Hoe maak je een telescoop te gebruiken. Voor het leren hoe je een telescoop te gebruiken, vertrouwd te maken met de aard van de telescoop die u hebt aangeschaft.

 1. Voor het leren hoe je een telescoop te gebruiken, vertrouwd te maken met de aard van de telescoop die u hebt aangeschaft.
  • Telescoop types: Er zijn drie soorten telescopen: een reflector telescoop (ook wel Newtoniaanse), die een grote spiegel gebruikt aan de achterkant van de telescoop te verzamelen licht, een lichtbrekende telescoop die een lens gebruikt aan de voorzijde van de telescoop licht te verzamelen en een catadioptrics telescoop, die een hybride van de twee. Refractor telescopen zijn de meest gebruikte, hoewel zowel refractors en reflectoren zorgen voor een uitstekende beelden.
  • Vergroting en Diafragma: vergroting is niet zo belangrijk als het diafragma. Aperture is de diameter van de hoofdlens dat de inkomende sterlicht verzamelt. Hoe groter de lens, hoe meer licht er binnenkomt, en hoe helderder de beelden zijn.
  • Mounts: Bepaal hoe je telescoop is gemonteerd. Het is of altazimuth ("alt-az") of equatoriale. Azimutale monteringen zijn eenvoudig up-down, links-rechts mounts, waardoor de telescoop gelijktijdig bewegen op beide assen. Equatoriaal-mounts hebben ook twee assen, maar zijn ontworpen om een ​​as punt naar de Poolster te hebben. Alt-az mounts zijn intuïtief te gebruiken en minder duur.
 2. Leer de hemel. Neem de tijd om te kijken naar en ster kaarten te bestuderen. Er zijn verschillende goede boeken en maandbladen met kaarten beschikbaar. Star kaarten zijn ook beschikbaar op het internet.
 3. Stel de telescoop. Plaats de telescoop buiten, bij voorkeur op gras, ongeveer 30 minuten voordat u van plan over het gebruik van het. Hierdoor kunnen temperaturen gelijk aan. Vermijd het gebruik van de telescoop op een winderige nacht de lucht moet nog steeds. Gebruik nooit uw telescoop door een raam.
 4. Plaats de telescoop zodat alles in een rechte hoek. De telescoop moet worden gelegd op een vlakke ondergrond, en het statief benen moet volledig worden uitgevouwen.
 5. Als u een equatorially gemonteerd telescoop, justeren. Kantel de telescoop, zodat een as (de rechte klimming as) verwijst naar de Poolster door de breedtegraad stelknop. Zodra je de Poolster door het oculair, draai de breedtegraad vergrendelknop. Vervolgens kantelt u de telescoop, zodat de declimation as op de ster of object dat u probeert op te sporen.
 6. Lijn de zoeker. De zoeker moet nauwkeurig worden afgestemd op de telescoop, zodat ze allebei naar dezelfde plek. Plaats eerst de laagste vermogen oculair en richt de telescoop op een heldere planeet of de maan. Zodra je het in het midden van het oculair, vergrendelen het naar beneden. Nu, draai de drie schroeven die de zoeker op zijn plaats en kijk door het oculair, dat moet een kruis haar of "X" te hebben. Lijn de planeet aan het kruis haar en draai de schroeven vast zodat het houdt de zoeker op zijn plaats.
 7. Geniet van je avond te kijken naar de nachtelijke hemel door uw telescoop!