E2a

Hoe maak je een vijf - paragraaf essay snel schrijven

Voor sommige mensen

Voor sommige mensen is het idee van het hebben van vijf alinea waarde van een onderwerp schrijven lijkt ontmoedigend. Maar of het nu in de middelbare school, universiteit, of als onderdeel van een schriftelijk werk, kan het verzamelen van je gedachten naar de categorieën papier vrij eenvoudig te doen. Hier zijn enkele tips over hoe je kunt schrijven dat vijf-paragraaf essay niet alleen snel, maar op een manier die is gemakkelijk voor de lezer om te volgen. Immers, als uw lezer zal het moeilijk vinden om te begrijpen wat je probeert te zeggen, dan is het essay zal niet in staat zijn om het bericht dat u wilt verzenden over te leveren.

Hoe maak je een vijf - paragraaf essay snel schrijven. Start door het bereiden goed.
Hoe maak je een vijf - paragraaf essay snel schrijven. Start door het bereiden goed.

 • Dingen die je nodig hebt om een ​​vijf-paragraaf essay schrijven:
  • Een onderwerp dat u wilt bespreken.
  • Onderzochte materiaal in verband met het onderwerp dat u al hebt bestudeerd.
  • Pen en papier voor de snelle schets.
  • Een computer met een tekstverwerker (zoals MS Word of Openoffice ).
  • Een internetverbinding voor last minute onderzoek.
 • Start door het bereiden goed. Op uw stuk papier, schrijf je onderwerp en geef wat tijd voor je gedachten erop om sudderen in je hoofd. Als je onderzoek materialen zijn in de buurt, voel je vrij om weer te gaan door hen om uw geheugen te gaan over wat je hebt gelezen over het onderwerp. Nadat je jezelf hebt overgegeven enige tijd te laten de ideeën krul in je hoofd, nu overwegen wat factoren met betrekking tot het onderwerp interessant lijken of werk te bespreken.
 • Beslis over uw belangrijkste verklaring. Met de ideeën in je hoofd, beslissen over wat je wilt zeggen over het onderwerp. Afhankelijk van de reden van de essay nodig is, moet u mogelijk de verklaring zwaaien in je hoofd om relevant op verschillende manieren. Een wetenschap klasse essay over wolken zou kunnen hebben je een paper te schrijven over waarom wolken roodachtig wolken in de lucht te doen heraut een komende storm. Schrijven over waarom je denkt wolken zijn mooi, maar is zeker niet geschikt. Noteer de verklaring die u wilt maken op je papier.
 • Tijd om te schetsen. Uit de verklaring, schrijf ideeën die zowel ondersteuning en tegen wat je wilt zeggen. De ideeën die ondersteuning zijn onderwerpen die u zou willen op werken in uw essay. De ideeën die teller kan de springplank voor meer dingen te bespreken in je papier. Stellen ze naar beneden, maar niet wist of doorhalen niets totdat je klaar bent met je overzicht.
 • Blijf bij relevantie. Zodra u klaar bent met uw schets, start versmalling het bereik dat u wilt afleggen. Bedenk wat feiten die je hebt verzameld in je onderzoek en zie hoe ze kunnen werken met uw overzicht. Een essay dat feiten, voorbeelden en citaten heeft ontvangen zal worden beter dan een die alleen maar van de dingen spreekt vanuit een persoonlijk perspectief alleen. Noteer welke punten het meest geldig of van cruciaal belang voor uw essay en omringen hen, zodat u gemakkelijk kunt zien in een oogopslag wat ze zijn.


Houd de indeling duidelijk van rommel

Houd de indeling duidelijk van rommel. De eerste paragraaf in uw essay moet altijd een inleiding tot uw verklaring. Het kan beginnen met een korte anekdote of een vraag gericht op de lezers, maar de lezer moet weten wat je wil bespreken voordat de tweede paragraaf is bereikt. In je volgende drie paragrafen, bespreken elk van de belangrijkste punten die u had omcirkeld in een beknopte maar toch expressieve manier. U wilt uw mening te delen en de lezer bezig op hetzelfde moment te houden. De laatste paragraaf geven een samenvatting van het essay en moet mooi wijzende op de belangrijkste idee geïntroduceerd in de eerste paragraaf. Probeer het essay met een knal eindigen!