E2a

Hoe maak je een vocale track afspelen op een 4 track

Een vier-track

Een vier-track, ook bekend als een multi-track, wordt muziek opnemen door afzonderlijke en discrete geluidsbronnen. Later zullen deze discrete geluidsbronnen worden geharmoniseerd en opgenomen in een enkele band. Tegenwoordig worden multi-track recorders gebruikt in combinatie met digitale apparatuur en computer software. Multi-track recorders die worden gebruikt ofwel afzonderlijk te registreren instrumenten en zang, of om delen van elk te bewerken. Een vier-track, zoals de naam impliceert, kunnen worden gebruikt om vier verschillende geluidssporen opnemen, tenzij het wordt gekoppeld met andere vier tracks. Een van de acties die kunnen worden gedaan is het voorbereiden van een vocale track afspelen.

Hoe maak je een vocale track afspelen op een 4 track. Zijn de benodigde apparatuur.
Hoe maak je een vocale track afspelen op een 4 track. Zijn de benodigde apparatuur.

  • Zijn de benodigde apparatuur. Overweeg of je stand-alone multi-track apparatuur of die werken met digitale systemen en computer software willen. De stand-alone optie is de ouderwetse optie, het werken met analoge apparatuur zoals cassettes en geluid mixers. Het is geweldig om te gebruiken als je wilt om weg te doen met kabels en high-tech gadgets. Je kon gewoon prutsen met de knoppen en faders op het geluid dat u wilt. Aan de andere kant, multi-track-systemen geïntegreerd met computer software bieden een groter bereik van de bewerkingsmogelijkheden, zoals computer-plugin-effecten en audio-editors.
  • Overweeg of vier tracks genoeg zijn. Tel daarbij op het aantal instrumenten plus zang die u wilt apart opnemen, en dit aantal om u te helpen beslissen of vier tracks zijn genoeg gebruiken. U kunt "bouncen" of combineer maximaal drie verschillende tracks tot een, om alle tracks in uw vier-track recorder bevatten.
  • Noteer de vocale track. Heb een cassettebandje klaar om de vocale opname op te slaan. Zet in de instrumentale track en spelen, zodat u de vocale opname te maken tijdens het spelen van de instrumentals. Tegelijkertijd drukt u opnemen zodat uw zang dienovereenkomstig worden geregistreerd. Zorg ervoor dat u opneemt in een kamer die een goede akoestiek heeft, en dat u een hoogwaardige microfoon te gebruiken. De algemene regel is dat het opnemen van de zang laatste, zodat ze mengen goed aan bij de rest van de tracks.
  • Ken een aantal technieken voor vocale opnames. Het is het beste dat je ongeveer acht tot twaalf centimeter van de microfoon staan ​​tijdens het zingen, want dit kan effectief elimineren van de knallende s's, p's en b's. Vermijd het gebruik van schuim covers op uw microfoon als dit veroorzaakt onaangename sissende geluiden.
  • Luister naar de vocale track af te spelen. Zodra u hebt opgenomen uw zang, drukt u op de terugspoelen en afspelen-knop, zodat je weer kon luisteren. U kunt de andere tracks af te spelen op hetzelfde moment, dus je kunt het gevoel van hoe alle tracks zullen worden verenigd en vermengd later. Tijdens het luisteren, controleren om te zien of een track domineert de andere.
  • Controleer hoe de stemmen klinken op andere apparatuur. Sommige opnamen kunnen anders klinken wanneer het wordt afgespeeld op andere spoor machines. Je moet ook opschrijven alles wat je doet, in het bijzonder tijdens het mengen, zodat u weet hoe u de effecten repliceren wanneer dat nodig is.


De voorbereiding van de vocale track afspelen is een van de eenvoudigste betrokken procedures bij het multi-track recording. Lees ook op het mengen van technieken, zoals hoe om bronnen van ruis in uw opname en hoe ruisonderdrukking doen te elimineren.