E2a

Hoe maak je smelten en giet zeep

Smelt en giet zeep kunt u het plezier van het maken van zeep, zonder de rotzooi van waardoor ze vanaf nul te hebben. Terwijl u niet het maken van uw zeepjes vanaf nul kunt u nog steeds heb je de hand die betrokken zijn bij het kiezen van uw additieven, kleuren, geuren en schimmels. Hiermee kunt u maken gepersonaliseerde zepen die zijn mooi voor decoratieve doeleinden, persoonlijk gebruik, en ook als geschenken.

Stap 1

Verzamel ingrediënten. Je zult een smelt nodig en giet zeep basis. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende opties inclusief dekkende en transparant. U kunt deze online en op vele ambachtelijke winkels.

U zult ook toevoegingen van uw keuze nodig. Hier zijn verschillende opties die mensen kiezen:

  • Superfatting oliën. Zeep is hard op de huid, maar u kunt olie toevoegen aan het zachter om uw huid te maken. Er zijn veel verschillende keuzes en je kunt gemakkelijk toevoegen aan opties, zoals plantaardige olie en olijfolie, of rijker meer voedselrijke volle oliën zoals avocado-olie en hennepolie die gewoonlijk moeten worden gekocht van een online dealer te vinden.
  • Speciale voedingsstoffen. Deze bevatten vaak vitaminen (E is uitstekend voor de huid) en Aloë Vera gel.
  • Kruiden. Gedroogde kruiden en bloemen van uw keuze kan worden toegevoegd aan zepen met interessante eigenschappen te creëren.
  • Andere additieven. Terwijl het toevoegen van een aantal dingen te smelten en gieten kan lastig zijn, kunt u nog steeds melkpoeders, honing poeders, en havermout voor bijkomende voordelen toe te voegen.
  • Kleurstof. Zeep kleuren zijn gemaakt in een van de drie manieren. Ofwel een vloeibare zeep kleurstof gebruikt wordt, een waspoeder kleurstof, of een natuurlijke kleur wordt gebruikt (ongezoete chocolade, bruine suiker, kaneel, Calendula bloemblaadjes, paprika en andere items kunnen worden natuurlijke kleurstoffen).
  • Geur. Je hebt twee keuzes bij het maken van zeep. U kunt gebruik maken van parfum oliën die kunstmatige geurstoffen. Ze hebben de neiging te ruiken op een manier die we gewend zijn, zijn niet natuurlijk, en zijn goedkoop. Essentiële oliën zijn pure, natuurlijke, ze hebben vaak voordelen voor de gezondheid en aromatherapie voordelen, maar ze zijn meestal een stuk duurder te zijn.

U zult ook moeten zeep mallen van uw keuze. Extra uitrusting is een magnetronbestendige kom (glas Pyrex is vaak een geweldig hulpmiddel) voor magnetron zeepbasissen of een bain marie (of twee pannen die in elkaar passen) voor zeep basis die niet kan worden opgewarmd in de magnetron. Maatlepels en bekers. En een houten lepel.

Stap 2

Smelt de zeepbasis. Dit kan in de magnetron wat zeep basen of in een dubbele ketel voor derden. U moet de aanwijzingen volgen op de zeep omdat elke zeepbasis is iets anders in hoe het te smelten.

Stap 3

Hoe maak je smelten en giet zeep. Verzamel ingrediënten.
Hoe maak je smelten en giet zeep. Verzamel ingrediënten.

Meng in oliën en vloeistoffen. Elke olie of vloeistoffen die je hebt besloten om te helpen (met uitzondering van vloeibare kleur-en geurstoffen of etherische oliën) moeten worden gemengd in, terwijl de zeep is echt warm. Voeg elk ingrediënt langzaam en roer goed om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig wordt verspreid.

Stap 4

Voeg poedervormige ingrediënten. Voeg alle poeders of plantaardige materialen die u kiest om nu toe te voegen. Roer dit goed door en zorg ervoor dat er geen klonten in de soap.

Stap 5

Voeg kleurstof. Wat het ook is dat je er voor kiezen om met kleur moet nu worden toegevoegd. Voeg slechts een kleine hoeveelheid per keer. Je wilt niet dat het te donker is of overdonderen je die snel kan gebeuren met kleurstoffen. Begin met twee of drie druppels of een klein snufje.

Stap 6

Voeg geur. Geurolie niet zo sterk als essentiële olie, maar beide worden toegevoegd in kleine hoeveelheden. Begin met vijf druppels toe en roer goed. Voeg extra bedragen afhankelijk van de geur die u wilt bereiken en de geur die je ruikt.

Stap 7

Giet het mengsel in de mal. Giet uw zeep in de mal. Druk dit voorzichtig op en zet apart om af te koelen.

Stap 8

Speciale voedingsstoffen. Meng in oliën en vloeistoffen.
Speciale voedingsstoffen. Meng in oliën en vloeistoffen.

Unmold. De zeep moet in de matrijs voor 24 uur afkoelen en verharden. Na deze tijd kunt u het unmold en gebruik het zo snel als je zou willen. Echter genezen voor een korte tijd (enkele weken) zal laten harder en het zal dan langer duren.

Stap 9

Verpakking en opslag. Je kunt ze opslaan op of weggestopt. Hoe dan ook werkt, maar laten krijgen lucht zal laten uitharden waardoor het langer mee zal maken. U kunt het pakket op verschillende manieren, waaronder zakjes, manden of dozen. Zij maken grote giften!


Veel plezier experimenteren met een breed scala aan additieven, kleuren, geuren en schimmels. U kunt ook een aantal mooie zeepjes die begrippen zoals zeep ballen die worden uitgerold in uw handen, miniatuur zeep gemaakt in kleine snoep mallen, en multi-gekleurde zeepjes (verschillende opties voor het maken van hen). Geniet het maken van de zeep en het gebruik!