E2a

Hoe metaal bereiden voor lassen

Verschillende metalen

Verschillende soorten metalen, zoals staal, aluminium, koper, brons, roestvrij staal en verschillende moleculaire samenstellingen. In het lasproces moet de lasser kennen verschillende metalen en de verschillende apparatuur die wordt gebruikt om de metalen aan elkaar lassen. Er zijn verschillende soorten gas, en lasstaven die specifiek moeten worden gebruikt voor een bepaald metaal type om de las band te maken sterk en stevig.

Hoe metaal bereiden voor lassen. Als het metaal is geschilderd.
Hoe metaal bereiden voor lassen. Als het metaal is geschilderd.

Op dezelfde manier, moet u de metalen voor te bereiden voordat u begint met lassen. De metalen oppervlakken te lassen moet vlak en schoon te zijn voor de las stevig houden. Hier zijn de stappen voor het metaal voor te bereiden voor het lassen.

  1. Als de metalen die u gaat lassen zijn gegalvaniseerd, en het oppervlak te lassen is vrij groot, je moet de metalen beplating te verwijderen voordat u de metalen lassen. De meeste metalen, zoals deze zijn te vinden in auto-onderdelen.
  2. Als het metaal is geschilderd, gebruik dan een commerciële afbijtmiddel voor de meeste van de verf te verwijderen. Schraap de verf van moeilijk bereikbare plaatsen. Zorg dat er geen verfresten aanwezig in het metaal. Smeer het metaal met een ontvetter om sporen van verf remover te verwijderen en laat de metalen goed drogen voor het lassen het.
  3. Schraap roest van kleine oppervlakken met staalwol, metalen borstel of siliciumcarbide schuurpapier. Controleer of er geen roest is links op het metaal. Reinig een gebied groter dan de places to be las. Veeg de metalen schoon om vuil te verwijderen en deeltjes die kunnen hebben gehandeld op grond van het metaal als het kan te wijten aan de slijtage gemagnetiseerd roesten.
  4. Voor grote verroeste metalen, gebruik maken van een molen en metalen borstel om alle roest te verwijderen. De te lassen moet vlak en vrij van hobbels en groeven die de hechting kwaliteit van de las kunnen beïnvloeden. Toepassing alkali en zuur om de rest van de opbouw roest te verwijderen. Zorg ervoor dat de gebieden die moeten worden gelast worden schoongeveegd en zeer droog.
  5. Aluminium moet worden schoongemaakt met een alkali en zuuroplossing oxide films en schalen voor het lassen verwijderen.
  6. Gebruik organische oplosmiddelen om metalen te ontvetten als voorbereiding voor het lassen. Volg de fabrikant effectief ontvetten het metaaloppervlak.
  7. U de juiste ruwheid metaal op de metalen oppervlakken aan elkaar gelast worden om een ​​goede hechting te waarborgen handhaven. Grind uit te ruw oppervlak, maar niet goed glad zijn.
  8. Zorg ervoor dat de vlakken zal elk onderdeel precies geschikt zijn voor een goede las. Snijd een aantal gebieden die niet passen. U kunt gebruik maken van fillers bij het lassen ze aan elkaar.
  9. Verwijder oude lassen door slijpen hen. Het is nooit een goed idee om Puntlasboor over een oude las. Het is beter om de oppervlakken te reinigen en een nieuwe las te maken. Dit zal sterker en de las zal zich beter.
  10. Gebruik verschillende metalen borstels voor verschillende metalen oppervlakken voor een goede slijtage.

Draag beschermende handschoenen, masker, schort en een veiligheidsbril bij het schoonmaken van metalen. Er zal veel van metalen stof, roest en stukjes oude lassen en chemische dampen die schadelijk zijn voor uw gezondheid.