E2a

Hoe om auto's te tekenen

Met behulp van een paar referentielijnen en basisvormen, kun je leren om de volledige zijaanzicht van een auto te tekenen. Hiervoor hoeft u geen een volleerd kunstenaar te zijn en de materialen die nodig zijn voor dit streven zijn zo simpel als potlood, papier en liniaal. Om erachter te komen hoe je een auto tekenen, lezen via de stap voor stap instructies die volgen.

Stap 1

Materialen nodig.

Hoe om auto's te tekenen. Referentielijnen voor het lichaam en het dak lijnen.
Hoe om auto's te tekenen. Referentielijnen voor het lichaam en het dak lijnen.

  • Tekenpapier
  • Soft potloden
  • Heerser
  • Gom
  • Zwarte pen of marker

Stap 2

Aan de slag. Ten eerste, met behulp van een liniaal een rechte lijn naar de onderste helft van het papier, op de grond af te beelden. Boven deze lijn, teken twee cirkels, die de wielen. De afstand tussen de wielen moet ongeveer 1,75-2 cm.

Stap 3

Referentielijnen voor het lichaam en het dak lijnen. Boven de twee cirkels stellen twee lijnen boven elkaar. De eerste lijn tonen het midden van de auto, waar de ramen zou eindigen, de bovenste lijn geeft het dak van de auto.

Stap 4

Het creëren van het lichaam. Trek twee verticale lijnen, aan de linkerkant van elke cirkel moeten de twee lijnen uitstrekken over de grond lichaam daklijnen om een ​​rechthoek. Binnen de rechthoek, trek twee schuine lijnen van het dak lijn naar de middelste lijn. De rechterzijde schuine lijn moet eindigen exact op het punt waar het midden en verticale lijn van de rechthoek voldoen. De tweede, aan de linkerkant, mag niet in aanraking de middellijn, maar steek de linker verticale lijn iets boven de eerste. Dit geeft je de grote lijnen van de carrosserie van de auto. Op een afstand van ongeveer een centimeter aan beide zijden van de wielen, trekken twee kleine verticale lijnen - de een aan de linkerkant zal de kofferbak van de auto af te beelden, terwijl de rechter zal de motorkap af te beelden. Sluit de wielen op de motorkap en kofferbak lijnen met behulp van lijnen die naar boven schuin. Je hebt nu de volledige omtrek van de auto, zoals het eruit zou zien, als je stond tegenover de twee deuren aan de ene kant van de auto.

Stap 5

Vorm geven aan de auto. Met een schone gum, rub-off alle verticale en horizontale lijnen gebruikt als referentie, met uitzondering van de delen die nu deel uitmaken van de omtrek van de auto en de twee wielen. Met behulp van een iets donkerder potlood, beginnen met het maken van de lage motorkap en hogere romp vormen van de auto, ook een rechte lijn tussen de twee wielen om u het chassis lijn.

Stap 6

Het creëren van het lichaam. Vorm geven aan de auto.
Het creëren van het lichaam. Vorm geven aan de auto.

Voorruit, ruitenwissers en ramen. Op dit punt, zal het u helpen als u een zijaanzicht foto van een auto als referentie. Dit geeft je een idee van de plaatsing en het ontwerp voor de voorruit, ruitenwissers en de zijruiten. Voeg detaillering van de motorkap en achterbumper, zoals de voor-en achterlichten en een curve voor de motorkap. Trek een lijn tussen de voor-en achterzijde deuren en ramen te vormen. Versier met deurgrepen en een achteruitkijkspiegel.

Stap 7

Maak de wielen. Vul de twee cirkels met velgen en spaken om hen de schijn van wielen.

Stap 8

Afwerking van de details. Met behulp van een zwarte pen of marker, teken de volledige omtrek van de auto, met behulp van licht en donker potloden om de schaduw te bieden voor de banden, de voor-en achterbumpers, spaken, etc.


Neem een ​​kijkje op de tekening die je net gemaakt. Is het een auto? Ja, het is! Oefen tot je kunt het realistischer, kunt u vervolgens gebruiken kleur op te vullen het interieur details. Surfen op het internet om honderden programma's die instructies te verstrekken aan een verscheidenheid aan auto's te trekken vinden - van vintage tot raceauto's, verschillende modellen, zoals de Corvette, Camaro, Audi, enz. Als je een auto buff, zult u zeker genieten van de activiteit !