E2a

Hoe om backgammon te spelen

Van alle van de raad games gespeeld vandaag, Backgammon is een van de oudste. De oorsprong dateren van vóór Schaken en de voorlopers van Backgammon kan zelfs dateren Go. Vandaag Backgammon wordt gespeeld over de hele wereld en kan worden genoten door spelers van de meeste alle leeftijden.

In zijn meest algemene vorm, Backgammon is een twee-speler spel waar het doel is voor een speler om al zijn of haar stukken voor de tegenstander kan verwijderen. Een normaal spelletje Backgammon duurt meestal minder dan 30 minuten te spelen. Om Backgammon te spelen, zul je het volgende nodig:

 • Een backgammon bord (of tabel): Terwijl spelers die genieten van Backgammon zal willen vaak een speciale backgammon bord te krijgen, is het heel gebruikelijk om Backgammon boards vinden op de achterzijde van in massa geproduceerde checker boards.

 • 15 stuks (of dammen) per speler: Deze kunnen elk geschikt marker zijn.
 • Een paar dobbelstenen: Terwijl veel spelers de voorkeur aan een paar dobbelstenen per speler te hebben, een enkel paar van zes-zijdige dobbelstenen is alles wat nodig is.
 • Een verdubbelingsdobbelsteen (optioneel): Een verdubbelingsdobbelsteen is een zes-zijdige dobbelsteen (het enkelvoud van dobbelstenen) dat is gemarkeerd 2, 4, 8, 16, 32 en 64 (of 2 tot de macht van 1 tot 6). De verdubbelingsdobbelsteen wordt gebruikt als de spelers spelen voor inzet. Spelen voor inzet kan gewoon een manier om de snelheid van spelen, de intensiteit van het spel in de wedstrijd te spelen of gebruikt wanneer Backgammon wordt gespeeld als een gokspel worden.
 • Een tegenstander: Backgammon is een spel met twee spelers. En terwijl er niets kan vergelijken met het spelen Backgammon met een vriend die is heel zit van u, er zijn verschillende goede computerprogramma's (zowel commercieel als freeware) die u zal toestaan ​​om te spelen tegen de computer. Er zijn ook verschillende sites op het internet die u zal toestaan ​​om te spelen tegen andere spelers over de hele wereld.
 • De regels van backgammon

  1. Setup: Een backgammon bord heeft twee kanten, met aan weerszijden bekleed met twaalf lange driehoeken genaamd punten. De punten worden ten opzichte van de spelers genummerd, met de punt nummer 1 zijn in de rechter kant van het bord en het punt genummerd 24 wordt het punt in de rechter-bovenhoek. Dit betekent dat punt 1 voor een speler het punt 24 voor de andere. Punten 1 tot en met 6 worden vaak genoemd de binnenste bestuur of de thuisveld, terwijl de punten 7 tot en met 12 staan ​​bekend als de buitenste bord.

  Het bestuur wordt gesplitst door een verticale balk die de binnenste en buitenste planken van elkaar scheidt. Dit gebied is waar de geslagen stukken worden bewaard totdat ze worden vrijgegeven terug in het spel. De speelstukken zijn ingesteld op het bord op de volgende manier voor elke speler:

  Hoe om backgammon te spelen. Een backgammon bord (of tabel).
  Hoe om backgammon te spelen. Een backgammon bord (of tabel).

  • Twee (2) stuks op punt 24.
  • Drie (3) stuks op punt 8.
  • Vijf (5) stuks op punten 6.
  • Vijf (5) stukken op punt 13.

  Dit geeft een totaal van dertig (30) stukken op het bord aan het begin van het spel. Om te beginnen het spel, elke speler gooit een dobbelsteen en de speler met de hoogste waarde tonen gaat als eerste (in het geval van een gelijke stand, gewoon re-roll).

 • Verplaatsen: Het doel van het spel is om al je stukken te verplaatsen naar je innerlijke boord, zodat u ze kunt verwijderen uit te spelen (dit heet de "uitspelen" een stuk). Daarom beweging in linksom (van punt 24 tot punt 1). Elke beurt je rolt twee (2) dobbelstenen en uw stukken te verplaatsen volgens de getoonde waarden. Elke dobbelsteen moet worden gebruikt om een ​​enkel stuk verplaatst u de volledige aantal punten vermeld op de dobbelsteen (met andere woorden, je kunt niet 'break-up' een enkele sterven). Zodra een van de dobbelstenen is gebruikt, kunt u verplaatsen ofwel dezelfde stuk of een ander stuk met de andere dobbelsteen. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je rolde een vier (4) en een zes (6). Je zou dan verder:
  • Een stuk vier (4) punten en verplaats dat hetzelfde stuk zes (6) punten voor een totaal van tien (10) punten.
  • Een stuk vier (4) punten en vervolgens een ander stuk verzetten zes (6) punten.

  Als u dubbel gooit, behandel het als als je vier dobbelstenen met dezelfde waarde. Bijvoorbeeld, als je rolde een paar drieën (3) je kon bewegen:

  • Vier (4) verschillende stukken drie (3) punten per stuk.
  • Een stuk vier (4) keer, drie (3) punten tegelijk.
  • Twee stukken twee, drie (3) punten per keer.
  • Een enkel stuk twee, drie (3) punten op een moment en dan gaan twee andere stukken drie (3) punten per stuk.
  • Een stuk drie (3) keer drie punten tegelijk en dan een ander stuk drie (3) punten.

  Er zijn een paar grenzen aan hoe en waar je kunt verplaatsen:

  • Je meest altijd verplaatsen van een hoger genummerd punt naar een lager genummerde punt (dat wil zeggen je zou kunnen verplaatsen van punt 12 punt 9, maar je kon niet van punt 9 naar punt 12).
  • U mag alleen naar punten te openen. Een open punt is er een die is:
   • Onbezet (leeg)
   • Bevat alleen uw stukken
   • Bevat slechts een van de stukken van je tegenstander (een zogenaamde blot). Landing op een ruimte die een blot bevat heet "raken" het stuk. Wanneer dit gebeurt, wordt uw stuk van de tegenstander gevangen en op de bar.

  15 stuks (of dammen) per speler. Een paar dobbelstenen.
  15 stuks (of dammen) per speler. Een paar dobbelstenen.

  U mag alleen bewegen als je hebt geen geslagen stukken op de bar. Als u hebt geslagen stukken op de bar, moeten zij worden teruggeplaatst in het spel voordat je kunt bewegen.

  • Om een ​​stuk terug in het spel, gebruik je een of meer van uw dobbelstenen om een ​​geslagen stuk verplaatsen naar het punt met hetzelfde nummer dat op de dobbelsteen zien in de binnenstad van je tegenstander.
  • Bijvoorbeeld, als u gevangen twee stukken en rol een twee (2) en een vijf (5), mag u het werk vanaf de bar en plaats het op punt van je tegenstander twee (2), die zou je punt drieëntwintig zijn (23), en de andere geslagen stuk op punt van je tegenstander vijf (5), die zou je punt twintig (20) zijn.
  • Dezelfde regels zijn van toepassing voor het verwijderen van stukken uit de bar als van toepassing voor het verplaatsen van een stuk op een punt (het moet leeg zijn, hebben alleen uw eigen stukken of bevatten slechts een van de stukken van je tegenstander).

  Zodra u klaar bent met het verplaatsen, je tegenstander neemt dan aan de beurt. Als er geen legale zet voor u maken, verlies je het ongebruikte deel van je beurt.

 • Winnen: Zodra alle van uw stukken in uw innerlijke boord, kunt u beginnen om ze te verwijderen uit het spel (of naar 'uitspelen' een stuk). Te dragen uit een stuk is net als het krijgen van een geslagen stuk af van de bar, maar dan omgekeerd. U gebruikt de waarde laten zien op een dobbelsteen om te bepalen vanuit welk punt een stuk zal worden verwijderd uit het spel. Als u geen gebruik maken van alle van de dobbelstenen, kun je een stuk van een hoger punt in plaats daarvan naar een lager punt. Net als bij het verplaatsen, als je niet kunt maken van een juridisch bewegen verlies je de rest van je beurt. Wie krijgt al haar stukken van het bord af eerste is de winnaar.
 • De verdubbelingsdobbelsteen: Backgammon heeft verschillende variaties en manieren om te spelen. Een van de meest voorkomende omvat het gebruik van een verdubbelingsdobbelsteen. Deze speciale dobbelsteen kan worden gebruikt om aan te tonen hoe hoog de inzet zijn gerezen in een spel. Dit is handig als er meerdere spellen worden gespeeld in een rij (dwz wedstrijden) of in het geval van backgammon wordt gespeeld als een gokspel. De regels voor verdubbeling verschillen op basis van de variatie gespeeld maar de meest voorkomende uitspraak is dat een speler die voelt dat zijn positie sterk genoeg is (of wil bluffen de andere speler) kan ervoor kiezen aan het begin van zijn beurt (voordat hij gooit de dobbelstenen ) om de inzet te verdubbelen. Als de tegenstander weigert, ze verliest het spel en verliest een punt. Als de tegenstander accepteert de dubbele, zijn de inzet verdubbeld en wordt ze de eigenaar van de kubus (waarmee ze de volgende dubbele of en wanneer zij wenst te maken). Hoewel de verdubbelingsdobbelsteen toont alleen een maximumwaarde van vierenzestig (64), is er geen grens aan hoe hoog de verdubbeling kan gaan.
 • Rug en gammon: Bij het ​​afspelen van voor inzet, is het niet ongewoon om de volgende regels te vinden:
  • Als de verliezende speler kreeg ten minste een stuk van het bord af, verliest hij alleen de huidige waarde van de inzet.
  • Als de verliezende speler had geen stukken te krijgen van het bord af, maar heeft al haar stukken in haar innerlijke boord, verliest zij twee keer de huidige waarde van de inzet. Dit heet wordt gammon.
  • Als de verliezende speler geen enkele stukken te krijgen van het bord af, en heeft niet alle van zijn stukken in zijn innerlijke boord, verliest hij drie keer de huidige waarde van de inzet. Dit heet wordt backgammon.