E2a

Hoe om echte van een houten draaibank

Een houten draaibank is een machine die houdt en draait hout om een ​​horizontale as tegen een instrument dat zijn vormen vormt. Het is het fundament van houtbewerking winkels over de hele wereld in de geschiedenis. Modern draaibanken kunnen verschillende delen van een object draaien en snijden binnenwaarts van de buitenomtrek van de stock blok. Gezien dit, de uitlijning van het hout draaibank is van belang om voor het goed te laten werken.

Afwijkingen in een houten draaibank kan resulteren in slechte afwerking en verspild hout. Hieronder vindt u instructies over hoe je ware een houten draaibank, dus je kunt accuraat te kunnen zagen.

 • Meet de slijtage van de as. Als u vermoedt dat de spindel niet meer symmetrisch is, kunt u metingen. Gebruik een meetklok om de meting te krijgen van de dichtst bij de verste punten van een ruwe versie van hout stock als het draait op een draaibank. Na het wegsnijden van het extra materiaal, zult u merken dat het stuk hout zal in een echte rotatie uitvoeren om de uitlijning in de boorkop. Dit is verbonden met het midden van de kop, die tot bij de kruk is uitgelijnd met de drijfstang. Dit punt moet de boorkop uit te oefenen geen koppel. Indien de resulterende houtsneden buiten het centrum betekent dat er verschillende draaibanken uitgelijnd dragen.
 • Verander de spilpositie uitlijning. De spilpositie kan worden afgesteld ten opzichte van de kop dood midden door het verkrijgen van het meten van de juiste hoek van de kop centrum. Dit wordt gewoonlijk is 60% van de spil. Gebruik de kop als uw gids voor het meten van de spindel. Door middel van deze meting, kunt u vervolgens het etiket van de ruimte waar de kop centrum en de boorkop liggen terwijl ze zitten op de spindel. Vergeet niet om kennis van deze metingen en eventuele andere aanpassingen te nemen, zodat u ze kunt integreren met andere projecten die het hout draaibank te gebruiken. Deze techniek is met name handig als de stukken zou worden verwijderd en bewerkt met op een ander moment.
 • Markeer een etiket op de spindel en markeer een andere op de boorkop. De twee etiketten moeten worden opgesteld als de boorkop wordt verplaatst op de spindel. Dit kan eenvoudig worden gedaan met behulp van een stalen marker of een kleine rotatiegereedschap. Gebruik je gereedschap om een ​​lijn voor de exacte plek waar de boorkop zit op de as en een ander merk voor het gebied waar de dood midden op de kop ligt te markeren.

  Hoe om echte van een houten draaibank. Meet de slijtage van de as.
  Hoe om echte van een houten draaibank. Meet de slijtage van de as.

  Door middel van deze metingen die gemakkelijk kan worden genomen, moet u een manier om ware een houten draaibank, dat was in eerste instantie niet goed uitgelijnd. Met deze aanpassingen, zult u in staat zijn om meer stekken maken met het gebruik van hetzelfde stuk hout. U kunt herwerken een teruggeplaatst stuk om de gecorrigeerde machine, dan om betere resultaten te krijgen.

  Draag beschermende kleding bij het werken aan uw hout draaibank. Het verwijderen van een klauwplaat van de draaibank spindel kan vaak leiden tot verwondingen bij de klauwplaat plotseling wordt opgeheven.