E2a

Hoe om muziek te transcriberen

Leer de waardevolle vaardigheid van transcriberen muziek op papier

Transcriptie is de praktijk van het omzetten van geluid (gesproken taal, muziek, lawaai, enz.) in een genoteerde, schriftelijke vorm. Voor dit artikel zullen we alleen kijken naar muzikale transcriptie wel. Veel muziek studenten kijken naar transcriptie vermoeid als een moeizaam en moeizaam proces. Hoewel dit misschien wel eens het geval zijn, de voordelen van echt te horen, decodering en het schrijven van muziek doet wonderen voor het oor, oog en geest met betrekking tot muziek studies. Dit moet worden gebruikt in combinatie met reguliere muziek studies en vergt een basiskennis van ritme, toonhoogte en muzieknotatie.

Toen ik voor het eerst begonnen met het transcriberen van mijn favoriete jazz tunes, merkte ik dat ik beter kon akkoord kwaliteiten en schaal soorten te herkennen na de mogelijkheid om het geluid samen te stellen met de geschreven vorm. Terwijl transcriptie kan worden gedaan op vrijwel elk instrument, heb ik gevonden de piano als de gemakkelijkste fysiek, omdat je wat tijd heen en weer tussen het luisteren naar de muziek en het uitzoeken van de juiste noten. Ik ga door middel van een paar eenvoudige stappen die ik gebruik en hoe met deze totaal betrekking hebben op de transcriptie.

  1. Grootte van de sectie die u wilt transcriberen. Hoewel het gemakkelijk om willen een hele song of een hele solo transcriberen, in de woorden van Count Basie, "Less is more". Figuur uit de delen van een opname die er echt uit springen of de onderdelen die u wilt analyseren. Het is cool om te horen een saxofoon geweeklaag over een blues schaal, maar als je weet dat het een blues schaal die ze gebruiken, je bent beter af alleen het spelen van de blues zelf! Een draagbare cd-speler het beste werkt voor het luisteren, en zoals ik eerder gezegd, piano is het instrument van keuze (hoewel wat u het meest comfortabel spelen realistischer is).
  2. Maak uzelf vertrouwd met het geluid. Als je eenmaal weet wat je wilt transcriberen, neem elke individuele sectie en vertrouwd te raken met het geluid. Probeer het zingen van het deel als het een single-line instrument (saxofoon, trompet , trombone) en vertrouwd te raken met het ritme. Als je wilt, schrijf gewoon de ritmische aspect van de sectie die u transcriberen, en later zorgen te maken over de velden. Je zou zelfs kunnen nabootsen van het geluid van uw instrument, in een poging om de algemene idee van de opname overeenkomen, ook al is het niet perfect, zodat wanneer je eindelijk beginnen met het schrijven het uit, je bent meer vertrouwen van de algemene structuur
  3. Werken van buiten naar binnen. Music is niets meer dan een reeks geluidsgolven, en hersenen detecteert de geluidsgolven van de hoogste en laagste frequenties duidelijker. Dus voor het doel van transcriptie van alles met meer dan een veld tegelijk (gitaar, blazerssectie, piano), werk van de extreme delen van het geluid, dat wil zeggen de laagste en hoogste noten, omdat ze zijn het makkelijkst om te horen.
  4. Ga naar het! Zodra u vertrouwd bent met het ritme van de sectie en de algemene toonhoogte beweging, begint zich naar de Nitty Gritty. Begin met slechts een paar noten, ga dan naar uw instrument en uit het begin toonhoogte van de sectie achterhalen. Zorg ervoor dat het de juiste octaaf en wees voorzichtig dat het niet een interval. (Vaak een pitch die een 5e of 4e afgezien van de noot die u denkt te zullen klinken zeer vergelijkbaar.) Nu moet je haasje spelen, gaande van noot tot noot, het uitzoeken van de juiste toonhoogte. Zorg ervoor dat u ze in orde en zijn niet hutselen de velden en ritmes. Zelfs overwegen te gaan van de ene noot naar de eerstvolgende, en stoppen van de opname om alles uit te zoeken. Dit kan een behoorlijke hoeveelheid tijd aan het begin, maar als je vertrouwd te raken met de schalen en structuren worden gebruikt, zult u merken dat het steeds gemakkelijker wordt en je kunt beginnen om meer dan een of twee noten transcriberen tegelijk.
  5. Transcriberen akkoorden. Zoals vermeld in stap 3, is het gemakkelijkst om akkoorden inch transcriberen van buiten Voor een piano een akkoord te spelen, bijvoorbeeld, beginnen met de hoogste noot gespeeld in het akkoord. Na het beluisteren van de opname, pauze de CD en figuur uit de hoogste toonhoogte wordt afgespeeld. Als je toevallig een akkoord grafiek voor het lied hebben, verwijzen naar dat en zien wat akkoordtype wordt afgespeeld. Voor de meest gebruikelijke muziek, de bovenbouw van het akkoord wordt gespeeld in het hogere register (de 9e, 11e, 13e, enz.), zodat meestal de noten van de hogere plaatsen vallen in die categorie. Transcriberen akkoorden kan een zich herhalend proces zijn omdat je moet terugspoelen van de opname te houden om te luisteren naar de exacte totale geluid, en het aan de piano. Dus probeer de noten die je al hebt bedacht in je hoofd of opgeschreven, zodat u kunt blijven bouwen op hen te houden.

Hopelijk dit is van enige hulp of in ieder geval aangezet om te overwegen te proberen transcriptie. Ik weet voor mezelf is het een prachtig leermiddel in mijn muzikale ontwikkeling en moet een deel van de praktijk elke serieuze muzikant plan. Veel succes!

Hoe om muziek te transcriberen. Grootte van de sectie die u wilt transcriberen.
Hoe om muziek te transcriberen. Grootte van de sectie die u wilt transcriberen.