E2a

Hoe om olie verf te verwijderen van canvas

Olieverf zijn populair geworden vanwege hun lange levensduur en omdat de meeste van de klassieke artiesten gebruikt olieverf bij het schilderen. Soms, echter, kunt u fouten maken tijdens het schilderen met olie. Als dit gebeurt, hier zijn enkele stappen om u te helpen de olie verf te verwijderen uit uw canvas.

  • Timing. Allereerst moet u weten dat timing is alles als het gaat om olieverfschilderijen. Vergeet niet, hoe sneller je handelt des te gemakkelijker zul je in staat zijn om de olie verf te verwijderen. Olieverf duurt een paar dagen om te drogen, maar hoe langer je wacht hoe meer de olie verf zal verharden. Als het eenmaal is erg moeilijk, zal het zeer moeilijk te verwijderen van de werkelijke stoffen van de doek dat u probeert om op te schilderen. Zorg ervoor dat u snel handelen bij het omgaan met olieverf.
  • Schraap. Om te beginnen het verwijderen van de olie verf van het doek, moet je om te beginnen door het verwijderen van de opgedroogde verflagen. Olieverfschilderijen worden meestal gedaan in lagen. De toplagen zal natuurlijk eerste drogen omdat ze worden blootgesteld aan de lucht en vloeibare bestanddelen van de verf kan drogen sneller. Deze laag kan worden verwijderd door middel van een spatel en gebruiken om schraap de toplaag van olieverf. Na schrapen de bovenste laag van de olieverf, moet u een X-Acto mes gebruiken om de kleine stukjes verf die nog vastklampen in het doek te verwijderen.
  • Terpentijn. Nadat u het verwijderen van de opgedroogde stukken olie verf van het doek, de volgende stap is het nemen van een aantal terpentijn. Terpentijn is een oplosmiddel dat wordt gebruikt voor het mengen verf, evenals voor verzachting verf om gemakkelijker te verwijderen. Neem gewoon een schone witte doek en dompel het in de terpentijn. Daarna, gebruik deze om de terpentine toe te passen op het doek. Laat de lap om te zitten op het doek voor een paar minuten, zodat de verf verzacht heel goed, en wordt vrijgelaten uit de strengen en vezels in het doek. Daarna kunt u gebruik maken van de lap te schrobben uit de verf voorzichtig. Zorg ervoor dat u aan alleen die delen van het doek waar verf die moet worden verwijderd. Gebruik cirkelvormige bewegingen, om de verf te verwijderen zonder de andere details van het schilderij.
  • Droog en verf. Een ander alternatief is om gewoon toe te passen van een nieuwe laag verf op het doek. Priming het doek betekent het toevoegen van witte verf op het doek om ervoor te zorgen het doek gladder en zodat de verf niet direct vasthouden aan de vezels van het doek. U kunt dit doen een soort tweede laag primer door het toevoegen van meer witte verf en te laten drogen voordat herschilderen deze plek.


Hoe om olie verf te verwijderen van canvas. Timing.
Hoe om olie verf te verwijderen van canvas. Timing.

Houd er echter rekening mee, dat je moet proberen om witte verf van de olie-schilderijen te vermijden, omdat dit kan verdunnen de kleuren naast de vlek of fout die u probeert te corrigeren. Met deze stappen in het achterhoofd, moet u in staat om olie verf gemakkelijk verwijderen van canvas.