E2a

Hoe om oplichting te voorkomen bij een auto - reparatiebedrijf

Het verlaten van uw auto op de reparatiewerkplaats kan een eng ding

Het verlaten van uw auto op de reparatiewerkplaats kan een eng ding, financieel gezien. Zonder de mogelijkheid om een ​​wakend oog over de reparaties aan uw auto te houden, bent u kwetsbaar voor oplichters proberen om een ​​extra geld te verdienen uit uw vertrouwen. Je kon uiteindelijk worden gebracht voor diensten die nooit werden geleverd, of u zou kunnen verleiden om te betalen voor dure procedures uw auto niet eens nodig.

Hier zijn een paar tips over hoe om waakzaam te blijven en voorkomen dat je opgelicht bij de reparatiewerkplaats:

Hoe om oplichting te voorkomen bij een auto - reparatiebedrijf. Getting onderdelen vervangen.
Hoe om oplichting te voorkomen bij een auto - reparatiebedrijf. Getting onderdelen vervangen.

Getting onderdelen vervangen - Als de monteur zegt dat je nodig hebt om een deel vervangen, vraag welk deel in het bijzonder moet worden vervangen. Lenen het deel en breng het naar een andere monteur voor een second opinion. Als het vastgesteld dat het onderdeel moet worden vervangen, neemt nota van dat deel en zorg ervoor dat je kunt identificeren, hetzij door het nemen van een foto van de referentie of door het te markeren. Vertel de monteur u het oude gedeelte terug na reparatie wenst - op deze manier, zult u in staat om te vertellen of het een deel was echt vervangen.

Illegale arbeid

Ongeautoriseerde werk - Wanneer krijgen van werk op uw auto, vraag altijd om een schatting dat elke dienst en een deel detailleert. Behandel dit als een contract waarin de specifieke kenmerken van uw transactie met de monteur, en als zodanig, moet dienovereenkomstig worden gevolgd. Als een pakking moet worden vervangen, hebben het vermeld. Als uw motor moet worden schoongemaakt, moet het vermeld, ook. Hoe specifieker de werkorder is, hoe beter. Zorg ervoor dat alle reparaties aan de auto werden genoteerd op een ondertekend exemplaar van de werkorder in uw bezit. Op die manier zal de kosten blijven binnen een verschil van 10% van de raming, en geen verrassing kosten zullen opduiken wanneer je klaar bent om de rekening te betalen bent.

Kostbaarheden - Het is een bekende vuistregel - nooit laat uw waardevolle spullen in de auto. Garagebedrijven houden doorgaans geen enkele aansprakelijkheid voor verlies of schade aan voorwerpen in je auto liggen, waardoor alles wat je binnen rijp voor het oprapen te verlaten.

Speciale aanbiedingen

Het verlaten van uw auto op de reparatiewerkplaats kan een eng ding. Ongeautoriseerde werk.
Het verlaten van uw auto op de reparatiewerkplaats kan een eng ding. Ongeautoriseerde werk.

Speciale aanbiedingen - Wees voorzichtig met reparatiebedrijven die reparaties voor extreem lage prijzen aan te bieden. Deze aanbiedingen zijn meestal ontworpen om u te verleiden in voor onnodige en vaak te duur diensten. Up openen met een koopje maakt klanten meer kans te besteden aan andere reparaties, omdat ze besparen een enorme hoeveelheid aan de andere procedure. Nogmaals controleren op eventuele extra reparaties aanbevolen voor uw auto en vraag om een ​​second opinion.

Diagnose - Oplichters kan soms gek houden met een verkeerde diagnose stelt. Zeg, bijvoorbeeld, vertelt hij je een zekere huivering in je motor voor een deel moet worden vervangen. Het is zeer waarschijnlijk dat hij verzin dit te proberen en knijp een paar dollars meer uit je. Zorg ervoor dat je jezelf informeren over de symptomen van uw auto problemen en zien of ze overeenkomen met wat de monteur vertelt je. Blijf op de hoogte van de dingen, vraag de monteur voor alle uitleg die u nodig heeft, en raadpleeg uw handleiding en / of een andere monteur bij twijfel.