E2a

Hoe om stenen te polijsten zonder een tumbler

Gepolijste stenen zijn erg populair bij hobbyisten en sieraden makers

Gepolijste stenen zijn erg populair bij hobbyisten en sieraden makers. Tumbling kan veranderen rotsen in stukken die kunnen worden gebruikt voor het creëren van unieke sieraden, ambachten, en mozaïeken. Eerst moet je om stenen te vergaderen van stroom bedden of het strand. Na een aantal polijsten processen, kunnen deze worden omgezet in prachtige kunstwerken. Als u geïnteresseerd bent in het polijsten van stenen, maar niet beschikt over een tumbler, wees maar niet bang. Er zijn andere manieren om ruwe rotsen poetsen. Hier is een stap-voor-stap handleiding in het polijsten van stenen zonder een tumbler.

  • Bereid de stenen die u wenst te poetsen. Verzamel stenen uit het strand of op rivierbeddingen. Was het vuil, zout en ander vuil door de invoering van de stenen in een emmer water. Voeg een paar druppels vloeibaar wasmiddel en laten inwerken voor een paar minuten. Als de stenen zijn echt vies of modderig, krijgen een borstel en zachtjes schrobben van het oppervlak van de stukken alvorens te spoelen. Zodra de stenen zijn schoon, selecteert u de degenen die zijn makkelijk te polijsten. Kijk voor calciet, kalksteen, dolomiet, of onyx. U kunt ook proberen om hardere poetsen, maar het proces veel langer zou duren. Trek handschoenen en een veiligheidsbril. Hier krijg je een beitel en een kleine hamer en chip van de hobbels en uitsteeksels van de stenen die u hebt gekozen. U kunt ook proberen het wrijven van de stenen tegen zeer ruwe ondergronden zoals beton wordt om grote onvolkomenheden te verwijderen.
  • Vorm de stenen met behulp van een vel schuurpapier met grove korrel. Neem schuurpapier met 50 of 60-korrel en wrijf over de ruwe stenen, om de vorm die u wilt. Als u wilt dat een ronde vorm, wrijf op de hoeken totdat ze zelfs met de rest van de stukken. Het is belangrijk om de stenen vochtig te houden door dompelen in water van tijd tot tijd.
  • Verwijder de krassen op het oppervlak van de steen met behulp van medium en fijn schuurpapier. Na het vormen van de stenen, ziet u het oppervlak bedekt met krassen. Dompel de stenen in het water en wrijf de krassen uit met een vel van 80 tot 120 grit schuurpapier. Concentreer je op het wissen van de diepere en meer merkbaar schaafwonden. Maak je geen zorgen over het maken van meer, als ondieper merken zijn gemaakt op de stenen, deze zal worden verwijderd in het volgende proces. Vergeet niet om de stenen in het water dompelen daarna weer. Hierdoor verlaagt de stenen 'oppervlaktetemperatuur en kan er geen stof vormen. Na het verwijderen van de meest opvallende kenmerken, te werken aan de ondiepere krassen. Krijgen een vel van 150 tot 180 grit schuurpapier en wrijf het gehele oppervlak van elke steen. Spoel het stof en vuil door dompelen de stenen in het water. Door nu, zult u beginnen te merken dat de stenen hebben gekregen aanzienlijk glanzender.
  • Wrijf de resterende ondiepe krassen en stofdeeltjes met behulp van super fijn schuurpapier. Verwijder alle merken en stofvlekken van elke steen door te werken aan de oppervlakte met 360 tot 600 grit schuurpapier. Op dit punt, moet de stenen erg glad en sterk glanzend in vergelijking met wanneer u voor het eerst zag.
  • Poets de stenen met behulp van gepoederde polish en een polijsten doek. Hier krijg je een stuk van leer of denim doek en dompel het in water. Neem de vochtige doek en dompel het in de container van poedervormige polish. Breng deze over het oppervlak van elke steen. Buff de steen met de schone deel van uw doek totdat je de glans die u zoekt.


Als u het schuren en polijsten te langdradig

Hoe om stenen te polijsten zonder een tumbler. Bereid de stenen die u wenst te poetsen.
Hoe om stenen te polijsten zonder een tumbler. Bereid de stenen die u wenst te poetsen.

Als u het schuren en polijsten te langdradig, kunt u overwegen het creëren van een zelfgemaakte tumbler als alternatief. Verzamel en prep de stenen en leg ze in een plastic pot. Voeg een kleine hoeveelheid water en siliciumcarbide. Sluit de deksel. Laat de plastic pot rol in een steile heuvel een paar keer. Giet de stenen en wassen het slijpen stof met water. Zorg ervoor dat u alle sporen van de siliciumcarbide verwijderen door het spoelen van de pot. Plaats alle stenen in de plastic pot en voeg cerium oxide. Sluit de deksel en laat deze rol de heuvel een paar keer. Was de stenen en droog ze met een denim doek.