E2a

Hoe om te bepalen hoeveel cilinders uw auto

De meeste auto's hebben vier

De meeste auto's hebben vier, zes of acht cilinders. Als de auto vier cilinders, de zogenaamde rechte vier motor worden alle cilinders zijn ontworpen om in een rechte lijn. Deze configuratie is het gebruikelijk om auto's die een 2,4-liter cilinderinhoud hebben. Een motor van een auto met zes cilinders wordt een V6-motor. Deze motor heeft zes cilinders en is gevestigd op twee manieren: ofwel in een scherpe hoek, of gemaakt hetzelfde met de rechte vier motor, maar dan met twee cilinders. Een motor met acht cilinders heet V8. De configuratie is het met V6, maar met twee extra cilinders. De cilinders van dit type motor zijn recht-achten en zijn gemonteerd rechts of links.

Om vast te stellen hoeveel cilinders uw auto heeft is het noodzakelijk om uit te vinden hoeveel bougiekabels zijn aangesloten op elke cilinder. Over het algemeen is er een bougie van een cilinderkop.

Hoe om te bepalen hoeveel cilinders uw auto. Open de motorkap van uw auto.
Hoe om te bepalen hoeveel cilinders uw auto. Open de motorkap van uw auto.

  1. Open de motorkap van uw auto. De motorkap van een auto is wat betreft de motor compartiment.
  2. Kijk voor de bougiekabels. De bougie is een apparaat dat is aangesloten op de cilinder en ontsteekt brandstoffen omgezet worden in een drijfkracht door middel van een elektrische vonk. De draden zijn op de bovenkant of de zijkanten van de motor. De algemene kleur van de draden is zwart, blauw of rood. Elke bougie draad is verbonden met de verdeelkap of de cilinderkop en de draden zijn meestal genummerd. In V6 of V8-motoren, de bougiekabels zijn aan beide zijden van de motor.
  3. Tally hoeveel bougiekabels zijn aanwezig. Tellen hoeveel bougies die u op uw motor zal u de zelfde aantal het aantal cilinders je hebt in je auto.
  4. Controleer of het is genummerd. U kunt ook de motor van het oppervlak controleren, omdat de meeste motoren hebben hun cilinders genummerd.

De zuiger is verantwoordelijk voor het omzetten van verbrandingsmotoren in aandrijfkracht. Hoe meer cilinders uw auto is hoe krachtiger het is en hoe vloeiender het zal lopen. Het is veilig om te zeggen ook dat de meer cilinders uw auto is, des te kleiner het aantal kilometers is voor uw gas. Als gevolg van het gebruik, cilinderwanden zijn gevoelig voor schade en om dit te voorkomen, uw monteur kan een cilinder mouw te installeren. De mouwen zijn geplaatst en passen door het plaatsen van de cilinder in de huls en verhitten van het motorblok. Wanneer het motorblok temperatuur beneden gaat, de huls kleiner totdat die rond de cilinder.