E2a

Hoe om te controleren op een remvloeistof lek

Als uw auto remblokken of remblokken zodanig versleten

Als uw auto remblokken of remblokken zodanig versleten, kunt u normaal verwachten dat je remvloeistof te laten vallen. Een dergelijk scenario is eenvoudig te verhelpen: gewoon vullen van uw auto remvloeistof. Stel, je hebt nieuwe remblokken en recent bijgevuld uw auto remvloeistof. Een paar dagen later, ontdek je dat je remvloeistofniveau is weer laag. Wat zou de meest waarschijnlijke boosdoener zijn? Er kan slechts een: een lek in het remsysteem, dat is een meer kritieke kwestie dan alleen maar lage remvloeistof niveau of versleten remblokken. Dit artikel beschrijft een aantal tips bij het controleren van remvloeistof lekken.

Hoe om te controleren op een remvloeistof lek. Als uw auto remblokken of remblokken zodanig versleten.
Hoe om te controleren op een remvloeistof lek. Als uw auto remblokken of remblokken zodanig versleten.

Hoewel een laag niveau van de remvloeistof niet noodzakelijkerwijs signaal lekkage (zoals in het geval van versleten remschoenen), zou de knipperende rode waarschuwingslampje dashboard licht waarschijnlijk de eerste indicator van lekkage. Als u zeker weet dat uw remschoenen nog steeds goed zijn, maar je blijft bijna op remvloeistof, is het tijd om de waarschuwing vlag te hijsen.

Het eerste ding om te doen bij het controleren op lekkages in het remsysteem is het lokaliseren van de lekkende punt. U kunt dit doen door te kijken naar natte plekken op de wielen of banden, alsmede op de oprit of de weg waar de auto geparkeerd staat. Als je ze vindt, direct te controleren uw remvloeistof niveau. Een plas onder de achterzijde van de motor kan vaak signaal lekkage in of nabij de hoofdcilinder.

Soms kan de lekkage niet in de vorm van druppels die natte plekken of plassen remvloeistof verlaten. De remvloeistof kan uit spuiten van een ongewenste opening in de remslang of lijn wanneer u stap op het rempedaal te vertragen uw auto. De luchtstroom onder de rijdende auto kan verspreiden deze spray. Een dergelijk scenario zal bemoeilijken natte plekken detecteren.

Controleer de trommel van de wielremcilinder

Controleer de trommel van de wielremcilinder. Als de remcilinder lekt, zal de remschoenen en de binnenkant van de trommel worden geweekt in remvloeistof. Voor het handmatig remmen, inspecteer het tapijt in de cabine, of het gebied tussen de booster en de hoofdremcilinder. Als u merkt dat vocht daar, de meest waarschijnlijke verdachte is een lekkende hoofdremcilinder afdichting.

U moet ook controleren voor blaren in de verf van de booster

Controleer de trommel van de wielremcilinder. U moet ook controleren voor blaren in de verf van de booster.
Controleer de trommel van de wielremcilinder. U moet ook controleren voor blaren in de verf van de booster.

U moet ook controleren voor blaren in de verf van de booster, omdat ze verklikker tekenen van remvloeistof lekken. Remvloeistof is bijtend en veroorzaakt verf blister. Controleer de remleidingen aan de hoofdremcilinder, als goed. Remvloeistof kan ook lekken aan de schroefverbindingen van die lijnen.

Controleer ook de rubberen doorvoertules gebruikt om de remvloeistof reservoir monteren op de hoofdremcilinder. Hoewel deze rubberen grommets kan zware schudden en beweging te weerstaan, kunnen ze niet op een bepaald punt. Het lek kan optreden op de rubberen grommets.

Dit zijn slechts enkele van de verschillende manieren om te controleren of remvloeistof lekken. Als u vermoedt dat lekkage en niet kunt vinden het lek zelf met behulp van een van deze middelen, moet u de hulp inroepen van een auto-monteur. Je zou liever opraken van de benzine dan opraken van de remvloeistof door lekkage.