E2a

Hoe om te controleren uw auto katalysator op verstopping

Uw auto functies

Uw auto functies, omdat het verbrandt brandstof. Het verbranden van brandstof achterlaat bijproducten zoals koolwaterstoffen en koolmonoxide die zich kunnen ophopen in internals van uw auto. Uw auto katalysator ruimt die bijproducten, behalve wanneer de converter is beschadigd of verstopt. Zo ja, kan uw motor van het voertuig niet optimaal presteren en kan zelfs niet een emissie test. Verstoppingen in de katalysator de luchtstroom belemmert in de uitlaat. Het resultaat: toename in tegendruk, die bijdraagt ​​tot een snelle afname van de prestaties van uw motor en slechtere verbranding van brandstof. Vooral als de verstopping ernstig is, kan uw motor afslaan na het starten, of het gewoon niet gestart op alle. Dit artikel zal u helpen controleren op verstopping in katalytische uw auto converter.

Met een vacuümmeter

Met een vacuümmeter, kunt u gemakkelijk zien of uw katalysator heeft een blokkade. Bevestig de meter om het inlaatspruitstuk. Er is intake vacuüm in het spruitstuk dat uw meter zal controleren op druk. Andere punten waar u de vacuümmeter hechten zijn de carburateur en gasklephuis. Intake vacuüm ontstaat in het inlaatspruitstuk door de druk van de pompen verschil van zuigers van de motor en de beperking van de smoorklep. Klik hier voor de drukmeting op de meter als de motor stationair draaien. Dan verhoog het motortoerental tot ongeveer 2.500 en houd het op die snelheid. Wanneer u voor het eerst het gas loslaat, zal de meter aanwijzer snel vallen, maar het zal terug te gaan en te stabiliseren op een bepaald punt. Als het weer daalt na het opstaan, kan het uitlaatsysteem met een toenemende tegendruk.

Hoe om te controleren uw auto katalysator op verstopping. Uw auto functies.
Hoe om te controleren uw auto katalysator op verstopping. Uw auto functies.

Een andere methode die je kunt proberen is direct meten van de tegendruk. Wat je wilt weten is hoeveel druk aanwezig is op een bepaalde snelheid. Hier is hoe om uit te vinden. Zoek de terugslagklep op de distributie spruitstuk en verwijder. In plaats daarvan sluit een lage-manometer. Als alternatief, kan het verwijderen van de zuurstof-sensor en bevestig de lage-manometer op zijn plaats in het spruitstuk of headpipe. Uw lage manometer heeft meestal instructies of specificaties voor het gebruik ervan, met inbegrip van de verschillende hoeveelheden druk op verschillende toerentallen, dus, je zou willen om te lezen voordat u begint. Over het algemeen, als je een PSI lezen van 1,25 als de motor doelloos loopt, of een PSI van meer dan 3,00 wanneer het motortoerental 2.000 RPM bereikt, kun je relatief concluderen dat uw katalysator een verstopping heeft.

Een derde methode omvat het boren van gaten in de voorkant en achterkant van de katalysator. De converter is gelegen in de onderkant van uw auto. Raadpleeg uw auto service manual als u snel te vinden. Krik uw auto zodat u gemakkelijk toegang tot de converter. Met behulp van een boor, boor een gat ongeveer ¼ van een duim groot in de uitlaat van de buis, precies goed in de achterkant van de katalysator. Bevestig een drukmeter aan op het gat. Start de auto en neem een ​​lezing op de manometer. Een lage druk te lezen aan de achterkant van de katalysator is niet iets aan de hand. Een hoge druk lezen is-en het is meestal ook een signaal voor u om uw katalysator te veranderen.

Controleer ook de druk voor de katalysator. De procedure is dezelfde als de controle van de druk in de achterkant van de converter.

Met een vacuümmeter.
Met een vacuümmeter.

Ervoor zorgen dat uw voertuig katalysator is vrij van verstopping lijkt erg op ervoor te zorgen dat uw neus niet verstopt is. De resultaten van verstopping in de katalysator zijn erg veel op die van het hebben van een verstopte neus-je lichaam kan niet functioneren efficiënt en soepel. Controleer daarom altijd of uw voertuig katalysator verstopt is of niet.