E2a

Hoe om te naaien

Leren naaien kan een beetje zinloos

Leren naaien kan een beetje zinloos, gezien het feit dat u kunt kleding te kopen bijna net zo goedkoop als het maken van het zelf lijken. Het is echter eigenlijk een zeer nuttige vaardigheid. Als je zelfs maar de meest elementaire naai-vaardigheden, kunt u herstellen gaten, naai de knopen aan en verkorten zomen. Oefen een beetje meer, en u kunt uw eigen stijlvolle kleding, die in tegenstelling tot off-the-rack items, altijd perfect past. Leren hoe om te naaien betekent gewoon het beheersen van een paar eenvoudige stappen:

Hoe om te naaien. Wassen en strijken uw stof.
Hoe om te naaien. Wassen en strijken uw stof.
  1. Kies een patroon. De eerste stap in het leren hoe om te naaien is het kiezen van een patroon van waaruit u uw kledingstuk te maken (of gordijnen, kussen, of wat anders stakingen uw fantasie). Voor een eerste project, houd het simpel. Een vest is een ideale eerste project, omdat het laat je oefenen verschillende naai-vaardigheden, maar ze zijn allemaal erg basic. Je moet je lichaam metingen, zodat u weet welke maat patroon aan te schaffen. Als u instructie over hoe dit te doen, vindt u in de Threads -website.
  2. Kies een stof. Zodra u uw patroon gekozen, is het tijd om wat stof te kopen. Als je leert om te naaien, zult u waarschijnlijk willen een stof zonder een directionele patroon. U kunt ook een beetje extra stof te kopen, want als je iets nieuws leren, fouten zijn onvermijdelijk! Uw patroon moet u vertellen hoeveel stof je nodig hebt om te kopen.
  3. Wassen en strijken uw stof. Deze stap is noodzakelijk, zodat de stof krimpt niet nadat deze is genaaid in een kledingstuk, en om de kleurstoffen te voorkomen bloeden. Strijkservice verzacht door het materiaal zodat het makkelijker te snijden naaien en.
  4. Knip de stukken van uw patroon. Uw patroon wordt waarschijnlijk meerdere lijnen voor elk stuk hebben. Zorg ervoor dat u zich snijdt langs de lijnen voor uw maat. U ziet ook een pijl op elk stuk. Dit geeft de richting van de nerf. De korrel van het weefsel loopt evenwijdig aan de randen, die de bovenste en onderste rand van de stof. De meeste stof heeft een witte band die langs elke zelfkant, zodat het gemakkelijk te identificeren. Het opstellen van de pijlen op uw patroon met de nerf van de stof zorgt ervoor dat uw kledingstuk niet rekt meer dan het zou moeten. In sommige gevallen kunt u een item aan een beetje meer elastisch. In dit geval zouden de patroon instrueren te lijnen de patroondelen met de "bias", de diagonale vezelrichting van de stof. Nadat u uitknippen uw patroondelen, strijk ze met een droog strijkijzer.
  5. Knip de stukken stof. Leg de stof op een groot, glad oppervlak met de verkeerde kant naar boven. Leg de patroondelen bovenop de stof. Voorzichtig markeren rond de stukken met een potlood of pen de patroondelen op de stof. Met behulp van een scherpe schaar, knip elk stuk van uw patroon. Voor sommige stukken, moet u wellicht meer dan een. Als dat zo is, moet het zeggen dat dit op het stuk zelf.
  6. Monteer de onderdelen van uw kledingstuk. Als u met de hand naaien, een korte rijgsteek van gebruik ongeveer een kwart inch. Let op de naadtoeslag op uw patroon en wees voorzichtig om het te handhaven - anders, uw punt zal niet goed passen. In feite kan je niet eens in staat zijn om volledig monteert. U kunt gebruik maken van een potlood om licht markeren een naadtoeslag richtlijn op de stof indien nodig. Wanneer u een naad begint, gebruik dan een stiksteek aan de draad vastzetten - dat is, breng de naald omhoog door het weefsel, dan weer naar beneden iets achter je vorige steek, dan een back-up net voor je eerste steek. Gebruik nooit knopen, want zij zullen hobbels achter in uw stof. Als u machine-naaien, stelt u uw steek-lengte tot ongeveer 1/4 ". Markeer een naadtoeslag richtlijn met een klein stukje plakband op de keel plaat van uw naaimachine. Altijd de stukken van uw patroon monteren in de volgorde vermeld op het patroon instructies.

U moet nu een volledig ingevuld met de hand genaaid (of machine-genaaid) item. Wanneer je je comfortabel voelt met deze basisstappen, probeer vertakking en het leren van een paar nieuwe vaardigheden. Als u hulp nodig, of wil alleen maar wat gezelschap tijdens het naaien, de meeste stof winkels bieden leren-op-naaien klassen. Deze kunnen een geweldige manier om nieuwe vrienden te ontmoeten met gemeenschappelijke belangen en om jezelf gemotiveerd wanneer je in de problemen zijn!