E2a

Hoe om te schilderen op glas


Schilderen op glas heeft aan populariteit gewonnen door de jaren heen. Het is het toevoegen van verf aan glas. Het eindresultaat lijkt veel op glas in lood. Het hele proces is vrij eenvoudig en na verloop van tijd een kunstenaar kan goed bij kan en produceren geweldige resultaten.

Stap 1

Kies uw verf. Glas verf komen in twee types. U kunt op basis van water glasverf en niet-watergedragen verven. Er zijn veel mensen die niet aan het water gebaseerde producten waarvan wordt beweerd dat ze niet echt glas verven. Echter, elke verf heeft een aantal voordelen ten opzichte van de andere en de ene die u kiest op het einde is echt aan jou.

  • Watergedragen verven - Sterk aanbevolen voor kinderen en beginners. Ze zijn gemakkelijk verdund met water en hulpmiddelen zijn gemakkelijk te reinigen. Verven droog aanvoelt na slechts 20-30 minuten. Dit kan een project een stuk sneller in te vullen en gemakkelijker om te werken zonder per ongeluk het mengen van kleuren te maken. Het laatste stuk droogt in 4-8 uur.
  • Niet-verven op waterbasis - Deze verven worden vaak beschouwd als van een professionele. Ze houden beter, maar hebben een aantal nadelen. U kunt verdunnen deze kleuren met behulp van keramische dunner en reinig uw gereedschap met hetzelfde product. Echter, het reinigen van gereedschappen moet snel worden gedaan, zodat ze niet worden geruïneerd. Droogtijd is 2 uur raken en minimaal 8 uur uiteindelijke droge tijd. Hierdoor kan het moeilijk om een ​​product snel af en kan aanwezig kleur uitdagingen.

Stap 2

Kies uw outliner. Glas verf zijn dun en lopen over de plaats wanneer u probeert om te schilderen met hen. Daarom is een outliner gebruikt om een ​​vaste barrière tussen kleuren te vormen. Dit houdt de kleur in en zal deel gaan uitmaken van het project. Er zijn verschillende opties voor outliners.

Hoe om te schilderen op glas. Kies uw verf.
Hoe om te schilderen op glas. Kies uw verf.

  • Outliner stickers - Veel ambachtelijke winkels hebben stickers die ervoor zorgt dat de omtrek van de afbeelding. Deze zijn gemakkelijk te gebruiken, maar hebben niet altijd een goed afgewerkte look. Het wordt aanbevolen om deze te proberen als een beginner als je nodig iets makkelijker omdat ze zeer gemakkelijk te gebruiken.
  • Structuur verf - Dit zijn verven die in een buis en kan worden gespoten op het project met behulp van een klein mondstuk. Ze komen in een breed scala van kleuren en maten. Het nadeel daarvan is dat zij vaak loskomen van het project later.
  • Lead tape - Lood tape kan worden gebruikt om het beeld te vormen. Het is makkelijker dan het werken met vloeibaar lood, maar is niet zo professioneel uit. Lood is gevaarlijk, dus wees voorzichtig als u ervoor kiest om het te gebruiken en zorg ervoor dat je leest en volg eventuele aanwijzingen en waarschuwingen te maken.
  • Liquid Lead - Voor een zeer professionele uitstraling die u kunt gebruiken vloeibaar lood. Dit wordt geleverd in een squeeze buis. Het is moeilijker te manipuleren dan de andere opties, maar geeft de beste afgewerkte look. Lood is gevaarlijk, dus wees voorzichtig als u ervoor kiest om het te gebruiken en zorg ervoor dat je leest en volg eventuele aanwijzingen en waarschuwingen te maken.

Stap 3

Bereid uw glas. Begin met het grondig wassen en drogen van uw glas. Vlekken, oliën, stof en vuil zal maken allemaal het moeilijk om het glas te schilderen. Volgende gebruik terpentine of een ander oplosmiddel om ervoor te zorgen dat het echt schoon van alle dingen, dat maakt het moeilijk om de verf stok hebben (sommige in plaats raden azijn). Je moet handschoenen aan om uw stuk te behandelen na deze, zodat er geen olie van uw vingers toe te voegen.

Stap 4

Bevestig je foto. Foto's zijn eenvoudig te bevestigen op een vlakke ondergrond en moet gewoon worden geplaatst op de achterzijde. U kunt kleine hoeveelheden tape te hechten of zorgvuldig de object houden in plaats bovenop het. Gebogen objecten vaak een beetje meer uitdaging. Het beeld moet worden gebogen op de binnenkant van het stuk.

Stap 5

Schets de afbeelding. Met behulp van de outliner van keuze zorgvuldig te schetsen uw foto. Volg de aanwijzingen te laten de outliner zitten en drogen mocht dat nodig zijn.

Stap 6

Verf het beeld. Het project zal moeten blijven op een horizontale hoek de hele tijd elke sectie wordt het drogen. Dit kan toevoegen uitdaging 3 dimensionale stukken. Begin met een kleur en vul alle ruimtes die zal die kleur. Zorg ervoor dat u het project te verplaatsen (als er spaties die gaan deze kleur te zijn en ze op een ander gedeelte dat ze zullen moeten wachten tot later). Voor het invullen van de ruimte zet een beetje verf in je penseel en dep het rond de hele rand van de sectie. Volgende vul uw penseel en vul in het centrum.

Reinig uw borstel met de methode voor de verf die u gebruikt.

Volgende gaan naar de volgende kleur. Het is een goed idee om dit te doen nadat de eerste kleur is geworden droog aanvoelt. Wees voorzichtig om van de ene hoek te verplaatsen aan de bovenkant naar de onderkant (start links boven in de hoek als je rechtshandig bent en de rechter bovenhoek als je linkshandig bent). Dit zorgt ervoor dat uw hand, pols en arm uit de verse verf.

Stap 1. Kies uw outliner.
Stap 1. Kies uw outliner.

U kunt mengen kleuren van de exacte hetzelfde materiaal, meestal met heel goede resultaten. Echter, expermenting met mengen van verschillende soorten verf produceren interessante resultaten. Vergeet niet om te mengen op een pallet of een ander item dat het goed is als verf eindigt vast op. Gebruik kleine hoeveelheden, zodat er geen veel verf verspillen, een beetje gaat een lange weg!

Stap 7

Optioneel -. Toevoegen decoraties U kunt kralen, glitter en pailletten in de natte verf voordat het droogt. Het zal dan fungeren als lijm en houd het object op zijn plaats. Wees voorzichtig wanneer u dit doet en niet bewegen je glas een heel stuk. Gebruik in plaats daarvan een pincet om de grotere objecten waar u wilt ze te krijgen en de glitter doen als het gedeelte dat u wilt is nog nat, maar andere delen niet. Zorgvuldig strooi het op.

Stap 8

Finish het stuk. Je hebt nu een geschilderde object. U kunt gebruik maken van glas lak om het project af te maken en een beschermende laag toe te voegen. Dit kan het stuk langer mee en zien er goed afgewerkt. Het wordt geleverd in een heldere glans en een matte afwerking die het stuk eruit mat glas zal maken. Volg de aanwijzingen van het product aan uw stuk te voltooien.


Glas schilderij is mooi. Het is belangrijk om te onthouden dat glasverven giftig zijn en moet worden gebruikt in een goed geventileerde ruimte. Ze moeten ook nooit worden verbruikt, gebruikt op voorwerpen die zal houden voedsel, en zijn voor decoratief gebruik alleen. Zodra een stuk geschilderd is mag het niet meer dienen als service, gerechten, of houd voedsel of weer drinken. Toch, deze stukken zijn mooi. U kunt ze gebruiken als decoratie in het hele huis! U kunt ook uw eigen zon catchers die er uitzien als echte vlek glas.