E2a

Hoe om uw eigen rekwisieten maken


Een deel van de magie van het theater is de mogelijkheid om een ​​opschorting van ongeloof in het publiek te creëren. Dit wordt gedaan door de combinatie van goed acteerwerk, kostuums, belichting, achtergrond decors en rekwisieten.

Een prop is iets dat kan worden opgeslagen en verplaatst het podium

Een prop is iets dat kan worden opgeslagen en verplaatst het podium. Voorbeelden zijn zwaarden, boeken of andere zaken die nodig zijn om het verhaal te vertellen. Of u nu een thuis productie, een toneelstuk op school of een groot budget Broadway musical, kan het hebben van de juiste rekwisieten helpen weven het verhaal en hulp acteurs spelen hun rollen.

U kunt uw eigen rekwisieten als je weet hoe. Hier zijn een aantal dingen te overwegen.

Hoe om uw eigen rekwisieten maken. Praat met de directeur.
Hoe om uw eigen rekwisieten maken. Praat met de directeur.

  • Ken het verhaal. Voordat je naar buiten en beginnen met het maken rekwisieten en het kopen van materialen, moet je eerst weten wat het verhaal nodig heeft. Niet baseren uw beslissingen op de titel alleen. Bekijk de repetities, zodat u kunt zien wat de acteurs nodig hebben. Kijk naar de storyboards van het spel, zodat je een idee hebt wat rekwisieten nodig zijn per scène. U moet een lijst per scène en per actor te maken, zodat u over een inventaris van wat je nodig hebt om te bieden.
  • Praat met de directeur. Je moet samenwerken als een team om te kunnen om het verhaal tot leven te brengen. Praat met de verlichting regisseur, decorontwerper, costumier ontwerper en de regisseur van de theaterproductie, zodat u kunt coördineren met elkaar. Vraag wat dingen die de acteurs nodig hebben. Een bestuurder heeft meestal heel duidelijke ideeën wat te gebruiken voor een scène.
  • Gebruik wat je al hebt. Werken met een budget en kijk of je kunt rekwisieten recyclen van andere producties. Je hebt misschien al een aantal elementaire rekwisieten, zoals huishoudelijke artikelen tot een woonkamer set of een magisch bos te creëren. Als u al hebt gedaan een periode stuk, moet u wellicht zwaarden, schilden en andere items die kunnen worden gebruikt voor de strijd scènes.
  • Houd het licht. Het is belangrijk dat bij het ​​ontwerpen van een prop, het is licht van gewicht en wendbaar. Bijvoorbeeld, gebruik geen echte zwaarden. Maak je eigen met behulp van plastic, schuim of andere lichtgewicht materiaal. Een stut wordt verondersteld om de illusie het echt is maar het is nep geven. Houd in gedachten dat acteurs en stagehands moeten in staat zijn om te bewegen snel, zodat je niet kunt items slepen rond of kletterende over het podium tijdens scènewijzigingen hebben. Voor achtergrondinformatie rekwisieten, kunt u gebruik maken van schilderijen op doek met landschap, papier mache items te maken of geschilderd piepschuim, licht hout en karton om te creëren wat je nodig hebt.
  • Ontwerpen en uitvoeren van uw rekwisieten. Zodra je weet wat je nodig hebt, kun je de items te ontwerpen. Koop de materialen die u nodig hebt om het ontwerp te maken. Het kan nodig zijn om te werken met een timmerman, ambachtsman of andere specialisten om het juiste effect te krijgen. Je moet ook een goede schilder om de finishing touch aan uw stuk. Het moet alleen echt lijken uit de verte.


Bereid uw rekwisieten vroeg op

Bereid uw rekwisieten vroeg op, zodat de acteurs hebben een kans om te werken met het. Dit zal ook helpen uw stagehands oefenen hun blokkering. Het hebben van goede rekwisieten is essentieel voor het vertellen van het verhaal, dus maak het realistisch.