E2a

Hoe om uw kansen te verbeteren in een schrijfwedstrijd

Het invoeren van het schrijven van wedstrijden met grote prijzen is gemakkelijker geworden dan ooit, dankzij een groot deel aan op internet gebaseerde formulieren voor het indienen en online inschrijfgeld betalingsmogelijkheden. Het winnen van deze wedstrijden te schrijven, maar kan nog steeds een combinatie van vaardigheid, geluk en spel psychologie. Volgens het conventionele denken, elke inzending moet dezelfde hoeveelheid van een zorgvuldige afweging te ontvangen van de rechters, maar in werkelijkheid is de situatie een beetje onscherper. Te parafraseren George Orwell, alle het schrijven van wedstrijd-items zijn gelijk, maar sommige zijn meer gelijk dan anderen. De uitdaging voor deelnemers is om zich te onderscheiden van de rest.

Hoe om uw kansen te verbeteren in een schrijfwedstrijd. Zorg ervoor dat u elke inzending instructies te volgen naar de letter.
Hoe om uw kansen te verbeteren in een schrijfwedstrijd. Zorg ervoor dat u elke inzending instructies te volgen naar de letter.

Geen truc in de wereld kan een kwaliteitsvol in een schrijfwedstrijd vervangen, zodat uw primaire focus moet nog steeds op het produceren van de beste werk je kan en hopen op het beste. Deze tips voor het verbeteren van uw kansen zijn bedoeld als suggesties voor verbetering, niet om een ​​oneerlijk voordeel te behalen of om het jurysysteem exploiteren.

  1. Zorg ervoor dat u elke inzending instructies te volgen naar de letter. Veel gekwalificeerde inzendingen worden routinematig gooide omdat de deelnemer niet aan de regels van onderwerping volgen. Als er een woord limiet, herwerken en te herzien uw item om dit te bereiken. Vertrouw niet op een rechter waardoor een 750 woord essay in een 500 woord wedstrijd. Als de wedstrijd sponsors vragen om twee exemplaren van elk item, hen. Kijk voor andere kleine inzending details zoals een SASE, codewoorden, contactgegevens of thema's. Uw kans om te winnen elke schrijfwedstrijd meteen naar nul als uw invoer is niet juist geformatteerd.
  2. Besteed strikte aandacht aan een thema of andere beperkingen die aan inzendingen. Een verrassend aantal deelnemers behandelen de wedstrijd thema zoals alleen een sprong-off punt voor andere soorten van het schrijven. De naleving van het thema is vaak een belangrijke beoordelingscriteria, dus zorg ervoor dat al uw gegevens aan te pakken duidelijk het thema. Een schrijfwedstrijd is niet het moment om te experimenteren met een sci-fi fantasy riff of een humor essay.
  3. Rechters zijn mensen, ook. Dit betekent dat ze zal gaan door fases van opwinding, verveling, frustratie en opluchting als de jurering periode vordert. Soms is een kwaliteit item zal niet ontvangen de score die het verdient, omdat het kwam samen met een enorme partij van middelmatige of verschrikkelijk inzendingen. Je hebt duidelijk geen controle hebben over deze, maar u kunt bepalen wanneer uw gegevens worden ontvangen. Vermijd de eerste golf van toetreders - rechters zijn nog steeds het formuleren van hun criteria en minder geneigd zijn om hoge scores te bieden. Het indienen van op het laatste moment kan ook tegen je werken, want rechters kunnen zijn tot een burn-out punt. Je moet scoren nog hoger te kunnen concurreren met hun informele lijst van winnende inzendingen. Inzenden ergens tussen de half-way en driekwart merk. Rechters zijn meestal meer comfortabel in hun beoordelingscriteria die tijd, wat betekent dat uw werk zal meer aandacht krijgen.
  4. Vermijd het gebruik van ongebruikelijke lettertypen, versierd enveloppen of overbodige sollicitatiebrieven. U wilt dat uw gegevens worden zo leesbaar mogelijk - je niet persoonlijk kent deze rechters, dus probeer het niet zo moeilijk om te verschijnen slim. Inclusief persoonlijke informatie niet toegestaan ​​volgens de regels kan ook je lijkt te wanhopig. Laat uw werk voor zichzelf spreken.
  5. Onderzoek de geschiedenis van de wedstrijd en lees de vorige winnende werken. Het helpt vaak om te weten wat een winnende inzending eruit ziet, dus je zult moeten iets tastbaars waarmee u uw eigen gegevens te vergelijken. Doe de rechters lijken een bepaalde schrijfstijl historisch voorkeur? Wat lijkt te motiveren de sponsors in het algemeen? Voor het verbeteren van uw kansen op het winnen van een gesponsorde wedstrijd, helpt het vaak om op maat van uw toegang tot de waarden en de filosofie van de sponsors te passen. Zij zijn degenen die moeten leven met de resultaten van hun schrijfwedstrijd, zelfs nadat de winnaars hebben hun eigen erkenning ontvangen. Als je echt wilt om de concurrentie te winnen, probeer je best om de sponsor idee van een winnaar te lijken.