E2a

Hoe om zand van een auto voor verf

Schuren is een belangrijke prep werk voor auto schilderen

Schuren is een belangrijke prep werk voor auto schilderen. Het neemt afstand van de oude verf en primer, zodat de nieuwe jassen goed zal hechten aan het oppervlak. Schuren van een auto kost veel hard werk en tijd, zo veel auto-eigenaren kiezen om het te laten gebeuren door professionals. Maar als je weet dat je in staat zijn om het zelf te doen, waarom betalen voor professionele service? Om u te helpen, hier is een richtlijn.

Hoe om zand van een auto voor verf. Zoek een goede plek om zand van de auto.
Hoe om zand van een auto voor verf. Zoek een goede plek om zand van de auto.

  • Zoek een goede plek om zand van de auto. U moet dit doen in uw garage of ergens goed verlichte en geventileerde. Er moet ook voldoende ruimte voor u om te bewegen. Zorg ervoor dat line-up van al uw gereedschap in uw werkgebied, zodat u niet hoeft te regelmatig stoppen en de ruimte verlaten om uw gereedschap te verzamelen.
  • Verwijder alles wat moet worden verwijderd. Dit geldt ook voor afwerking, achterlichten en koplampen. Alles wat je werk zal belemmeren of zal schuren moeilijk moeten worden verwijderd. Houd ze allemaal op een veilige plaats. Indien nodig, leg ze in een doos om schade te voorkomen of te verliezen een van hen.
  • Breng vulstoffen in de deuken. Controleer uw auto deuken. Als je ziet wat, moet je ze zelfs uit met vulstoffen, hoe klein ze ook zijn. U kunt gebruik maken van polyester plamuur voor kleine deuken en glasvezel plamuur voor grote bedrijven. Zorg ervoor dat u dunne lagen aan te brengen in de deuken, rond 1/8 van een inch. Schuur de deuken naar beneden zodra de plamuur is uitgehard.
  • Bepaal hoe ver je moet gaan. De mate van schuren hangt vooral af van de conditie van uw auto. Als het roestige, moet je zand totdat het metaal wordt blootgesteld. Maar als de verf is alleen schilferen, hoeft u niet te diep in te gaan. U hoeft alleen maar de verf te verwijderen en de oorspronkelijke ondercoating verlaten. Ook de schuurpapier, hangt af van de mate van schuren. Als je gaat om het metaal bloot te leggen, moet je 80-korrel. Indien nodig, kunt u eens een schuurmachine gebruiken. Alleen zorg ervoor dat niet te veel druk uit te oefenen op de auto, want dit kan resulteren in cirkel sporen op het oppervlak, die waarschijnlijk te zien zijn in de verf. Indien echter de auto niet hoeft te worden geschuurd helemaal door de ondercoating, moet je 150-korrel tot 320-schuurpapier.
  • Begin de procedure. Als alles klaar is, kunt u nu zand bij het starten van de ene hoek en de weg naar de andere delen te werken. Zorg ervoor dat u zeer grondig. Je moet zand elk gebied, met inbegrip van de moeilijk te bereiken hoeken. Als u nog een klein plekje, zal de verf niet perfect naar buiten komen. Vergeet ook niet om zand in een rechte richting. Schuren in cirkels zal u niet verlaten een goede afwerking.
  • De vlakte. Zodra u klaar bent schuren, kijk of er zijn onderdelen die u hebt gemist. Ga over de romp en tot aan de kap. Je zou kunnen hebben om een ​​paar keer controleren om ervoor te zorgen dat u het gehele oppervlak geschuurd. Na een grondige inspectie, kunt u wassen van de auto om stofdeeltjes te verwijderen. Droog het volledig na.


Omdat schuren is een grondige procedure

Omdat schuren is een grondige procedure, duurt het een paar dagen om te voltooien. Dus doe dit alleen als je genoeg tijd hebt. Als u in een haast om schuren af ​​te maken, moet u een assistent te krijgen.