E2a

Hoe schoon te maken en opnieuw te schilderen een rieten stoel

Rieten meubels is licht en luchtig. De geweven materialen maken de meubels fragiele kijken nog de natuurlijke materialen zijn sterk, stevig en kan duren voor meerdere jaren met de juiste zorg.

Er zijn verschillende soorten materialen gebruikt voor rieten meubels - bamboe, riet, rotan, en wilg. Vanwege de aard van de materialen en het meubilair is opgebouwd, een rieten stoel heeft de neiging meer stof dan andere meubels. Echter, regelmatige reiniging zal uw rieten stoel in goede staat en vrij van opgehoopt stof. Door constante gebruik zal rieten tonen ook de slijtage en sommige onderdelen kunnen buigen en barsten van de verf. Als dat gebeurt, is er geen behoefte om weg te gooien uw rieten stoel. U kunt het aantal grondige reiniging en een verse laag verf en is het weer klaar om u ontspannen comfort voor meerdere jaren. Hier is hoe.

  1. Voor de dagelijkse verzorging, hoeft u alleen maar stof en vacuüm. Gebruik een kleine borstel om het vuil te verwijderen en in de hoeken en gaten te krijgen. Veeg gemorste product met een vochtige spons met zeep.
  2. Direct zonlicht, dauw en regen zal schade aan uw rieten meubels. Rieten meubels is niet voor gebruik buitenshuis, hoewel luchtvochtigheid zorgt ervoor dat rieten soepel en flexibel. Te veel droge hitte kan de rieten bros. Veeg het hele meubel met een vochtige spons af en toe aan zijn natuurlijke soepelheid te herstellen.
  3. Een keer per jaar, als het zonnig en helder en er is een goede wind, geef uw rieten stoel een goede reiniging. Misschien wilt u nemen deze keer Refinish of herschilderen uw rieten stoel. Neem uw rieten buiten en stofzuigen voordat met een harde penseel, een tandenborstel, een nagelborstel of een groente borstel en een puntig plug te bereiken in moeilijk bereikbare plaatsen en weg te wrikken korst vuil. Doop het penseel in een warm sopje en geven de rieten een goede scrub. Spoel de rieten stoel met een tuinslang. Kantel de stoel, zodat het water niet zal sijpelen en rust in het houten frame. Zoveel mogelijk vermijd natmaken van alle houten onderdelen. Gebruik niet te veel water. Veeg het overtollige water met een droge doek of papieren handdoek.
  4. Plaats de rieten stoel in de schaduw waar de lucht vrij circuleert. Hoewel nog steeds vochtig, strek de rieten weven, zodat het drogen zonder onnatuurlijke gaten. Laat het drogen vierentwintig-achtenveertig uur. Gebruik nooit een rieten stoel, terwijl het nog vochtig omdat je het materiaal te rekken en het zal die vorm te behouden als het droogt. Zorg ervoor om te controleren of het volledig droog is voordat u de stoel opnieuw.
  5. Strip zoveel mogelijk van de peeling en gebarsten verf als je kunt met behulp van een vloeistof stripper en te laten genieten van enige tijd om de verf zacht genoeg om te worden geduwd door een harde borstel. Het zal moeilijk om alle oude verf te verwijderen. Wicker is poreus en absorbeert de pigmenten. Het is ook zeer moeilijk te bereiken alle tussenliggende van het weefsel kunnen alle verf.
  6. Laat de rieten volledig drogen. Het kan nog eens 24 tot 48 uur voordat je kunt schilderen. U kunt gebruik maken van een spray primer om zelfs uit de rieten die mogelijk hebben enkele wondjes en scheuren. Spray verf in het licht, om zelfs jassen voorkomen dat de opbouw van verf plassen in sommige gebieden.

Hoe schoon te maken en opnieuw te schilderen een rieten stoel. Voor de dagelijkse verzorging, hoeft u alleen maar stof en vacuüm.
Hoe schoon te maken en opnieuw te schilderen een rieten stoel. Voor de dagelijkse verzorging, hoeft u alleen maar stof en vacuüm.

In goede weersomstandigheden, zal het u ongeveer een week te reinigen en een rieten stoel herschilderen. Het kan heel wat tijd om uw rieten stoel herstellen in zijn oude glorie, maar het resultaat zal de moeite waard.