E2a

Hoe te aanhalingstekens en leestekens te gebruiken

Aanhalingstekens worden gebruikt in de tekst aan te geven dat iemand aan het woord is

Aanhalingstekens worden gebruikt in de tekst aan te geven dat iemand aan het woord is, en dat u onder vermelding van zijn exacte woorden. Aanhalingstekens worden ook gebruikt in de tekst aan te geven dat u informatie citeert uit een andere tekst, woord voor woord. Aanhalingstekens worden ook gebruikt om de titel van een artikel, een essay, een kort verhaal, een pamflet, of een gedicht.

Enkele aanhalingstekens worden gebruikt kronkelen dubbele aanhalingstekens.

Als je schrijft dialoog, kan het gebruik van aanhalingstekens is als volgt:

Hoe te aanhalingstekens en leestekens te gebruiken. Aanhalingstekens worden gebruikt in de tekst aan te geven dat iemand aan het woord is.
Hoe te aanhalingstekens en leestekens te gebruiken. Aanhalingstekens worden gebruikt in de tekst aan te geven dat iemand aan het woord is.

"Ik wil niet stoppen nu, 'zei Mary. "Maar ik zal als je wilt."

"Ik zou graag willen dat je te stoppen," zei Bill.

Alinea-is een andere indicatie van de dialoog. Bij elke verandering van de spreker, wordt een nieuwe paragraaf begonnen. Leestekens die worden gebruikt met aanhalingstekens gelden dezelfde regels zoals ze doen met of zonder leestekens. Als uw citaat is een deel van de zin dat andere clausules heeft, wordt de periode naar buiten van de aanhalingstekens. Bijvoorbeeld: de schrijver van 1984, George Orwell, werd geciteerd zoals zeggend dat, "Met het oog op het imperialisme te hebben, je moet een deel van te zijn." Als de offerte werden geschreven als volgt: George Orwell zei eens dat, "Met het oog op het imperialisme te hebben, je hebt om een ​​deel van te zijn." Het einde markering valt binnen de aanhalingstekens.

Komma's ook gebruikt om afzonderlijke items in een reeks. Een onderbenutte leesteken is de puntkomma.
Komma's ook gebruikt om afzonderlijke items in een reeks. Een onderbenutte leesteken is de puntkomma.

Enkele aanhalingstekens worden gebruikt om aan te geven dat er iemand wordt geciteerd is zelf te citeren in de tekst. Bijvoorbeeld: "Ik wil niet nu te stoppen," zei Mary, "maar Bill vertelde me, 'je kunt maar beter stoppen, Mary,' dus ik heb."

Andere veelgebruikte leestekens in het Engels zijn de komma. Een komma wordt gebruikt om het einde van een clausule wijzen en het verbinden aan een andere component. Bijvoorbeeld: Hoewel mijn tijd hier is kort, ik zal het zo goed mogelijk gebruik van te maken.

Komma's ook gebruikt om afzonderlijke items in een reeks

Komma's ook gebruikt om afzonderlijke items in een reeks. Wanneer ze worden gebruikt met aanhalingstekens, de aanhalingstekens zijn buiten de komma. Hetzelfde geldt voor de end-of-zin merken die worden gebruikt om een ​​vraag of verrassing te duiden; het vraagteken en het uitroepteken zijn meestal binnen de aanhalingstekens. Andere leestekens omvat de colon werd gebruikt om materiaal die worden opgenomen als een eenheid geven. Bijvoorbeeld: Ik stel het volgende: of, Geachte heer:

Een onderbenutte leesteken is de puntkomma

Een onderbenutte leesteken is de puntkomma. De meeste schrijvers de voorkeur aan eenvoudige zinnen in plaats van het samenvoegen van twee eenvoudige zinnen met een puntkomma te gebruiken. Indien echter twee lange zinnen worden samengevoegd, en beide kunnen worden geschreven als volledige zinnen, wordt een puntkomma geeft aan dat de twee ideeën zijn bevestigd en niet gescheiden. Bijvoorbeeld: Mijn tijd op aarde komt tot een einde, maar ik zal proberen niet om een kostbaar moment verspillen.