E2a

Hoe te armomtrek meten

Metingen van lichaamsdelen vaak noodzakelijk in sommige situaties. Bijvoorbeeld, wanneer u een dieet om gewicht te verliezen, zou je willen bijhouden van je taille. Maat een pak, shirt, of broek is een situatie waarin metingen van lichaamsdelen nodig. Veel bodybuilders en mensen die ondergaan gewicht opleiding ook toezien op de groei van hun spiermassa door het meten van specifieke delen van het lichaam.

In dit artikel leert u de eenvoudige stappen om de verschillende delen van je arm te meten: de onderarm, de biceps en de bovenarm. Je hebt een meetlint kunnen de stappen uit te voeren.

Hoe te armomtrek meten. Meet uw opgepompt biceps.
Hoe te armomtrek meten. Meet uw opgepompt biceps.

  • Meet uw onderarm. Breid uw onderarm voor je. Wikkel het meetlint rond het deel van de arm dat het midden houdt tussen de pols en de elleboog. Dat gebied is de onderarm. Technisch, de onderarm verwijst naar het deel met betrekking tot de pols en de elleboog, maar je hoeft alleen de omtrek van het gedeelte dat ligt halverwege tussen beide uiteinden te meten. Niet Wikkel het meetlint te strak. Kennis te nemen van de meting.
  • Meet uw opgepompt biceps. Als je het toezicht op de voortgang van uw gewicht opleiding, zal u wilt bijhouden van de spiergroei op dit gebied. Er zijn twee gelegenheden waarbij meting kan worden uitgevoerd ter vergelijking: direct na het heffen van gewichten (waarbij je biceps zal worden "gepompt", dat wil zeggen, volgezogen met bloed en zal dus groter lijken dan wanneer ze ontspannen zijn) en tijdens een staatsbezoek van ontspanning. Om uw biceps te meten, eerst uw biceps flex door het brengen van uw onderarm naar u toe (alsof u een halter optillen), dan wikkel het meetlint rond uw spieren. Kennis te nemen van de meting. Als u uw biceps te meten tijdens de "gepompt" staat, moet u altijd vergelijken metingen van je biceps in zijn opgepompt staat.
  • Meet uw on-gepompt biceps. De biceps kan ook worden gemeten tijdens de toestand van ontspanning (dus wanneer de spier niet onderworpen aan stress of inspanning zoals gewichtheffen). De metingen die u van uw biceps tijdens de ontspannen toestand zal verschillen van de metingen tijdens een opgepompt staat. Voor het meten van je biceps in zijn unflexed staat, gewoon wikkel het meetlint rond uw unflexed biceps zonder het verhogen van je onderarm naar je lichaam. Kennis te nemen van de meting.
  • Meet uw bovenarm. De omtrek van uw bovenarm kan worden gemeten door het wikkelen van het meetlint net boven de biceps en onder de oksel of oksel. Nogmaals, de meting van de bovenarm nuttig zijn voor het bijhouden krachttraining vooruitgang en voor afstemmen pasklare bovenkleding. Wanneer u uw bovenarm meten zoals beschreven, u in principe worden de zijde van de deltaspier meten, dat is de spier die je schouder bedekt.


Het meten van armomtrek is eigenlijk zo eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is slechts een meetlint, en enige kennis van de tips die in deze snelle tutorial.