E2a

Hoe te auto as laarzen controleren

Een as boot is een onderdeel van een auto die vet of smeermiddel voor een soepele beweging van de homokinetische koppelingen wiel heeft. Deze homokineten toestaan ​​dat uw auto de voorwielen gelijkmatig draaien tijdens het rijden van de auto, vooral in bochten. Deze laarzen houden ook vuil en andere onnodig materiaal weg van de voegen zodat zij kunnen bewegen zonder enige beperking.

Door constante bochten

Hoe te auto as laarzen controleren. Krik het voorste gedeelte van de auto tot je in staat bent om alle delen van de bodem te inspecteren.
Hoe te auto as laarzen controleren. Krik het voorste gedeelte van de auto tot je in staat bent om alle delen van de bodem te inspecteren.

Door constante bochten, De as laarzen zijn een van de vele onderdelen van besturing van een auto systeem dat sterk zijn blootgesteld aan slijtage. Sommige van deze zijn snel roterende wielen, weg vuil en olie, die dramatisch versnellen slijtage. Vaker wel dan niet, warmte is de primaire oorzaak van niet meer kan opstarten, als het rubber kan kraken en veroorzaken vet te lekken. Deze warmte kan afkomstig zijn van zowel het milieu, uitlaat van de motor baai, en de constante draaien van de as. In veel gevallen, omdat deze laarzen zijn verborgen onder een auto, zijn eigenaars meestal verrast om hun auto as laarzen al beschadigd of versleten vinden. Een regelmatige check-up is daarom aan te bevelen, om beschadigde laarzen, die kan bijdragen aan grotere problemen te voorkomen.

Controle van de as laarzen is een relatief gemakkelijke taak met de juiste soorten gereedschap. In principe hoeft u alleen maar twee dingen: een jack en veiligheid stands.

  1. Ten eerste, uw auto parkeren in uw garage of elk niveau plaats, die je kunt doen autoreparaties. Zet uw auto motor uit en trek de handrem aan. Als uw auto is uitgerust met automatische transmissie, houdt u de keuzehendel in Neutral. Als het een handleiding, hetzelfde doen. U moet uw voorwielen draaien, dus je moet niet op slot de versnelling op zijn plaats. Je moet ook blokkeer de achterwielen om te controleren of de auto rolt niet in het geval van de rem defect.
  2. Krik het voorste gedeelte van de auto tot je in staat bent om alle delen van de bodem te inspecteren. U kunt het boots as aan het einde van elke wielas en deze zijn verbonden met de homokinetische koppelingen, aan de voorwielen. Deze verschijnen als rubberen laarzen, die vaak kegelvormig en met een accordeon-type oppervlak. Check ze op tekenen van scheuren, breuken en vet lekkage.
  3. Als u geen schade te zien in de primaire inspectie, draai de wielen van de auto. Als u aan de wielen, inzage krijgen in alle delen van de boot op beschadigingen. Bovendien, zorg ervoor dat de laarzen vrij bewegen terwijl u aan de wielen. Anders kan het materiaal al verhard. Blijf de wielen draaien en voor bijzondere klanken of geluiden luisteren. In het algemeen moeten de schoenen rustig draaien en mogen geen krassend geluid.
  4. Zodra de controle is voltooid, verwijdert u de veiligheid stands en lager op de auto met behulp van de krik.

Als u vindt dat er een probleem is met de as laarzen

Door constante bochten. Als u geen schade te zien in de primaire inspectie.
Door constante bochten. Als u geen schade te zien in de primaire inspectie.

Als u vindt dat er een probleem is met de as laarzen, zoals scheuren, lekken of breuken, dan moet je om het te vervangen zo snel mogelijk. Aangezien dit zal het verwijderen van het wiel, en de juiste aanpassing, zodat het goed is uitgelijnd met de rest van het stuursysteem te betrekken, moet u mogelijk contact op met een professionele voor vervanging. Het is meestal het beste om de laarzen te vervangen in paren. Een auto komt meestal met vier assen laarzen: de innerlijke laarzen, die de CV sluit joint aan het transmissiesysteem, en de buitenste gewrichten, die de CV joint verbinden met het wiel. Deze zijn beide op de linker-en rechterkant van de auto.

Vervangen of repareren van de as laarzen is zo belangrijk dat het uitstellen van de reparatie of vervanging kunnen verspreiden de schade aan andere onderdelen, zoals de transmissie en ophanging. Het hebben van het regelmatig te laten controleren kan voorkomen vervelend en vaak dure reparaties. Controle is eenvoudig - je kunt het zelf doen!