E2a

Hoe te auto bandenslijtage controleren

De groeven (of profiel) op het oppervlak van uw auto band zijn er niet om esthetische redenen, maar voor de veiligheid en de prestaties te verbeteren. Na verloop van tijd, het loopvlak verslijt, wat resulteert in minder rubber-op-contact met de weg in natte rijomstandigheden (bijvoorbeeld een natte weg op een regenachtige dag). Studies hebben aangetoond dat banden met versleten loopvlak (de "kale" banden) de afstand nodig het voertuig volledig tot stilstand te verhogen. Vanwege de gevaren van versleten banden, bijna alle van de staten in de VS en Canada hebben geregeld de minimale profieldiepte. Autobezitters van banden met een speciaal profiel te gaan onder het wettelijke minimum worden vaak bestraft. Dit artikel beschrijft de procedure voor het controleren van uw auto bandenslijtage, zo niet in het belang van veiligheid of prestaties, dan in ieder geval naar een citaat ticket te vermijden voor het gebruik van kale banden.

Zorg er eerst voor dat uw voertuig zich op een punt en dat de motor is uitgeschakeld. Als het voertuig heeft een looptijd van meer dan twee kilometer, wachten tot de banden afkoelen gedurende ongeveer dertig minuten. Met behulp van het stuurwiel, draai de banden links of rechts, zodat ze hoek uit (ongeveer 45 graden moet genoeg zijn) en u een goed zicht op de band ter inzage te geven.

Hoe te auto bandenslijtage controleren. Een andere methode is het gebruik van een cent.
Hoe te auto bandenslijtage controleren. Een andere methode is het gebruik van een cent.

Visueel het loopvlak. In bijna alle staten, het wettelijke minimum profieldiepte is 1/16 van een inch. Sinds 1968 zijn de bandenfabrikanten zijn opgelegd door de Amerikaanse wet op een band slijtage-indicator op alle banden. De slijtage-indicatoren zijn kleine verhoogde blokken van rubber gegoten tussen de loopvlakken. De blokken zijn ongeveer de helft van de profieldiepte van de werkelijke diepte. Als het loopvlak van het niveau van de slijtage-indicator bereikt, moet u uw banden te vervangen meteen.

Een andere methode is het gebruik van een cent

Een andere methode is het gebruik van een cent. Plaats een cent, met Lincoln's hoofd gaat in de eerste, in het loopvlak. Als je niet kunt zien van Lincoln haarlijn, dan is uw band loopvlak is nog steeds binnen de wettelijke grenzen, betekenis, je band dusdanig nog niet heeft bereikt 1/16 van een inch. Anders, is het tijd om te winkelen voor een nieuwe band. Recente studies hebben aangetoond dat de 1/16-inch wettelijke minimum is nauwelijks genoeg om de veiligheid te garanderen. De studies beveelt het minimum 2/16 van een inch. Hoe kunt u controleren of uw band loopvlak deze nieuwe voorgestelde norm voldoet? Zich te ontdoen van de cent. Gebruik in plaats daarvan een kwart. Net als in de penny gebruikt, plaatst u het kwartaal in het loopvlak met George Washington het hoofd naar voren. Als de profieldiepte dekt Washington hoofd, het loopvlak is nog steeds meer dan 2/16 van een inch hoog. Anders, onmiddellijk vervangen de band.

Profieldiepte is niet de enige indicatie van bandenslijtage. Soms, een band met voldoende profieldiepte moet worden vervangen vanwege andere problemen met de banden. Controleer op scheuren, scheuren, sneden of scheuren. Controleer de bandenspanning muur voor uitpuilende dat kon de band wand verzwakken. Ook inspecteer de band voor ingesloten objecten, zoals stukken van gebroken glas of nagels. Probeer nooit te trekken uit een embedded stuk glas of tenzij je een reservewiel nagel. Het is mogelijk dat de nagel slechts het oppervlak van de band en niet het binnenste doorboord. Als u besluit om de stekker uit het ingesloten object, wrijf wat zeepsop op het gat. Bellen te vormen als er ontsnapt lucht uit het gat, in welk geval zult u zeker nodig hebt om de band onmiddellijk te vervangen.

Hoe te auto bandenslijtage controleren.
Hoe te auto bandenslijtage controleren.

Als u regelmatig uw auto loopvlakken op slijtage te controleren, zult u niet alleen voorkomen dat tickets, maar ook het verhogen van uw veiligheid tijdens het rijden en maak uw auto veel beter presteren.