E2a

Hoe te auto bandenspanning controleren

Regelmatig te controleren auto bandenspanning is een belangrijke taak van de autobezitters die niet willen te vroeg sterven, willen niet om geld te verspillen op nieuwe banden, en wil je niet op gas verspillen. Wanneer banden niet goed zijn opgepompt, ze slijten ongelijkmatig. Dit zou kunnen verhogen een band de kans op te blazen op elk moment. Omgekeerd zal het opblazen van banden om hun aanbevolen druk te maken dat ze langer meegaan, verhogen de efficiëntie van motoren (wat resulteert in langere benzineverbruik), en maak uw rit soepeler. Dit artikel zal uitleggen van de stappen in het controleren van uw auto band druk. U hoeft alleen een paar goede ogen, een goede auto bandenspanningsmeter, en perslucht (meestal beschikbaar in benzinestations).

Lucht is in de band. Wanneer de lucht in de band warm of heet, de lucht zet de druk stijgt, resulterend in een opgepompte band. Het omgekeerde is ook waar: als de lucht koud is, de lucht contracten als de druk verlaagt, wat resulteert in een minder opgepompte band. Met deze snelle les in de natuurkunde, moet u controleren uw banden 'druk pas nadat ze zijn afgekoeld (koude band), vooral als je je auto een looptijd van meer dan twee kilometer.

Zoek uit wat is de aanbevolen PSI (pounds per inch

Zoek uit wat is de aanbevolen PSI (pounds per inch, een eenheid voor het meten van druk) voor koude bandenspanning voor uw auto. Deze informatie is beschikbaar in de dienst van de auto handleiding. Sommige voertuigen plaatsen ook de gegevens aan de binnenzijde van de bestuurder zijdeur. De PSI voor koude bandenspanning is de minimale druk die de band moet worden opgepompt tot. Uw banden 'druk mag nooit onder deze waarde. PSI informatie kan ook beschikbaar zijn op de banden staat. De meeste banden onder de maximum PSI in de vorm van reliëf drukken op de banden. Aangezien dit de aanbevolen maximale druk, moet je niet opblazen uw banden tot een druk groter dan deze waarde.

Zoek de klepsteel op de band

Zoek de klepsteel op de band. Het is een zwarte mondstuk, ongeveer een centimeter lang, uitsteekt in de buurt van de wieldop. Draai de dop op de klepsteel en houd de dop op een plaats waar het niet verloren gaan (bijvoorbeeld uw zak). Gelijkmatig Plaats de bandenspanningsmeter op de klepsteel en zachtjes druk om een ​​lezing te krijgen. Een sisgeluid geeft ontsnappende lucht, zal dit resulteren in een onjuiste lezing. U kunt proberen het aanpassen van de hoek van de meter en druk opnieuw op naar beneden totdat je niet meer horen sissen. Let op de druk lezing op de meter. Als de druk lezen onder het aanbevolen minimum, moet u de band op te pompen door deze te vullen met lucht met behulp van een compressor. Als de druk verder gaat dan de maximum, moet u de band leeg te laten lopen tot de druk valt binnen het bereik. Herhaal dit proces voor elke band van uw auto. Zorg ervoor dat u de klepsteel dop te vervangen na het controleren van de druk.

Hoe te auto bandenspanning controleren. Zoek uit wat is de aanbevolen PSI (pounds per inch.
Hoe te auto bandenspanning controleren. Zoek uit wat is de aanbevolen PSI (pounds per inch.

Controle van uw auto bandenspanning niet te veel tijd, en als je het regelmatig doet, de voordelen in termen van banden levensduur, gas kilometers, en persoonlijke veiligheid zal veel meer dan de weinig tijd die u besteedt aan uw banden te controleren.