E2a

Hoe te bandenmerken te vergelijken

Wanneer het winkelen voor nieuwe banden

Wanneer het winkelen voor nieuwe banden, wil je de beste banden voor uw voertuig te kopen. Er zijn veel merken om uit te kiezen. De truc is om te weten hoe om te kiezen welk merk van banden te kopen. In dit geval, moet u weten welke criteria of kenmerken om te gebruiken voor het vergelijken van de verschillende merken van de banden. Dit artikel beschrijft belangrijk band functies die u kunt gebruiken bij het vergelijken van verschillende bandenmerken.

  • Size. Voertuigfabrikanten geef de juiste of aanbevolen bandenmaat voor de voertuigen die zij produceren. De informatie over de aanbevolen bandenmaat voor uw voertuig is beschikbaar op de zijwand van de originele van uw auto band, op een kaart geplaatst op de deur van het voertuig deurpost, in het dashboardkastje, aan de binnenkant van de deur voor de vulopening, en in de service manual. Moet u de gegevens van de aanbevolen bandenmaat voor uw voertuig voordat wordt vergeleken bandenmerken met andere bases, vandaar verschillende merken vergelijken voor dezelfde bandenmaat.
  • Laad index en snelheid rating. Load index verwijst naar een gestandaardiseerd identificatienummer van de maximale belasting of het gewicht dat de band veilig kan verdragen. Bijvoorbeeld een belastingsindex van 91 een band betekent dat het kan tot 615 kg belasting. Snelheid cijfer verwijst naar de hoogste snelheid die de band kan verdragen zonder te breken. De snelheid score uitgedrukt als een letter. Bijvoorbeeld, een snelheid rating van H betekent dat de band kan het behoud van een maximale snelheid van 210 kilometer per uur. De gecombineerde belastingsindex en snelheidscategorie code is meestal in reliëf op de zijwand van de band. De aanbevolen belastingsindex en snelheidscategorie voor banden van uw voertuig worden meestal afgedrukt in de driver-deurpost en in de service manual. Zorg ervoor dat u een band met een belastingsindex en snelheid gelijk aan of hoger dan die aanbevolen voor uw voertuig te kopen.
  • Uniforme band kwaliteitsklasse (UTQG). Dit is een rang standaard uitgevaardigd door het US Department of Transportation om de relatieve slijtage-graad, tractie rang, en de temperatuur graad van banden op te geven. Een band met een UTQG van "400 AA A" betekent dat de band kan duren 4 keer langer dan een band met slijtage-graad van 100 (dat wil zeggen, de standaard referentie graad), dat het heeft de hoogste rating voor zijn vermogen om te stoppen in natte omstandigheden (zoals aangegeven door de "AA" soort die het hoogste is, "A" is eerstvolgende, "B" derde is en "C" het laagste cijfer), en dat het extreme temperaturen wanneer deze wordt uitgevoerd op meer dan 115 mph (zoals aangegeven door de "A" score temperatuurbestendigheid, "B" staat voor snelheid van 100 mph tot 115 mph, "C" staat voor snelheid van 85 mph tot 100 mph).
  • Vervaardiging datum. Vergelijk ook de vervaardiging data van de verschillende bandenmerken die u vergelijkt. De productiedatum is meestal in reliëf op de zijkant van de band na "DOT." Zo, "DOT 1109" op een band betekent dat de band werd gemaakt tijdens de 11e week in het jaar 2009. Koop nooit oude banden.

Verschillende bandenmerken hebben verschillende kwaliteiten

Hoe te bandenmerken te vergelijken. Laad index en snelheid rating.
Hoe te bandenmerken te vergelijken. Laad index en snelheid rating.

Verschillende bandenmerken hebben verschillende kwaliteiten, waarderingen en scores. Het is jouw taak om de verschillende merken te vergelijken en kies de beste voor uw voertuig. De tips in dit artikel beschreven moeten kunnen helpen bij het vinden een heel gemakkelijk.