E2a

Hoe te bandprofieldiepte controleren

Banden hebben loopvlakken voor een doel

Banden hebben loopvlakken voor een doel, en niet alleen voor de show of styling. Uw loopvlakken geven extra grip op de grond, vooral op oneffen of onverharde wegen. Loopvlakken ook helpen grip natte oppervlakken, in het bijzonder banden gemaakt voor regenseizoenen. Afhankelijk van het type banden uw auto heeft, zouden deze meestal worden gedaan hetzij voor snelheid en bochten, comfort, of een rustige rit. Merk op dat hoe meer ruimte tussen treden, des te meer weg geluid dat u hoort.

Banden hebben een levensduur

Banden hebben een levensduur, en dit meestal eindigt wanneer de treden niet meer diep genoeg om de weg vast te grijpen. Dit is waarom je soms ziet een percentage rating op de loopvlakken als mensen reclame auto's te koop. Wanneer uw loopvlakken al te dun, dan moet u overwegen het veranderen van uw set banden.

Het controleren van uw loopvlakken komt ook in het spel wanneer je draaien banden. Tire rotatie moet het reservewiel zijn, dus al je vijf banden zullen meer of minder zelfs dragen. Anders wordt ongelijkmatige slijtage tot een onstabiele en onveilige mogelijk ride.

Hoe te bandprofieldiepte controleren. Gebruik een loopvlak dieptemeter.
Hoe te bandprofieldiepte controleren. Gebruik een loopvlak dieptemeter.

Hier zijn een paar manieren waarop u kunt uw band profieldiepte controleren.

Gebruik een loopvlak dieptemeter. Dit zijn kleine

Gebruik een loopvlak dieptemeter. Dit zijn kleine, goedkope apparaten die de diepte van de loopvlakken te meten. U kunt meestal de aankoop van deze op auto-onderdelen en accessoires winkels. U kunt ook een bezoek aan een lokale garage of servicecentrum om een ​​lenen. Steek het uiteinde van de band dieptemeter in verschillende gebieden van je band, met inbegrip van binnen (de richting van de auto), middelste en buitenste (afgekeerd van de auto). Loopvlakken moet ten minste een zestiende van een centimeter diep voor regelmatige radiaalbanden, hoewel je goed met diepere loopvlak. Anders

Zorg ervoor dat de binnenste en buitenste loopvlakken zijn dezelfde meting. Anders heb je ongelijkmatige slijtage.

Gebruik een munt. Ontvang een portemonnee en uit een vertrouwde cent te brengen. Plaats hem ondersteboven in het loopvlak. Als u de bovenkant van het hoofd van Abe Lincoln of de ruimte tussen zijn hoofd en de munt rand te zien, dan heb je banden vervangen zo snel mogelijk. Als het loopvlak beslaat tot aan zijn voorhoofd, dan is uw loopvlakken zijn nog steeds diep genoeg.

Vind de slijtage bars. De meeste banden hebben slijtage-bars die bruggen van rubber tussen treden. Als uw loopvlakken zijn al gelijk met de slijtage bars, dan moet u uw banden vervangen.

Hier zijn een paar tips voor het behoud van uw profiel. Als uw banden ongelijkmatige slijtage, of indien deze slijten voortijdig, is het misschien een handvol van de dingen, zoals onjuiste inflatie, mis-alignment, onjuiste camber (toespoor of teen betekenen krijgen out), of u zou kunnen overbelasting van uw voertuig.


Banden hebben loopvlakken voor een doel. Vind de slijtage bars.
Banden hebben loopvlakken voor een doel. Vind de slijtage bars.

In de meeste voorwielaangedreven auto's, zal de voorbanden slijten sneller dan de achterbanden. U kunt de achterbanden geschakeld met de voorste banden. Hetzelfde geldt met achterwielaandrijving auto's. Op vier-wheel drive auto's, echter, moet u alle vier de banden vervangen op hetzelfde moment hebben.

Voor de beste resultaten, verander alle vier de banden tegelijkertijd. Ook, zorg ervoor dat uw bandenspanning regelmatig te controleren, om ervoor te zorgen gelijkmatige slijtage binnen elke band.