E2a

Hoe te beginnen in de krant freelancen

Aan de slag in de krant freelancen kan een uitdaging zijn. Elke krant die je bij wil zien uw gepubliceerde clips maar je hebt nog geen. Hier zijn een paar ideeën om je slag te gaan:

Hoe te beginnen in de krant freelancen. Leer je gewenste formaat en beat te leren kennen.
Hoe te beginnen in de krant freelancen. Leer je gewenste formaat en beat te leren kennen.

 1. Begin klein. Er zijn veel kleine gemeenschap kranten die niet goed betalen (of helemaal niet), maar die u kunnen helpen om uw portefeuille op te bouwen. Wees niet kieskeurig, maar nemen wat restjes te krijgen je weg gegooid. Als de krant belt u op het laatste moment te dekken van een middelbare school voetbalwedstrijd, gewoon doen. Met het aanleveren uw opdrachten op tijd, en bewijzen jezelf betrouwbaar te zijn (en vatbaar voor wijzigingen!), Zal het niet lang meer duren voordat je kunt beginnen met pitching de grotere verhalen die je echt wilt schrijven.

 • Leer je gewenste formaat en beat te leren kennen. Als je eenmaal een paar clips met uw naamregel op hen, je bent vertrokken voor een goede start. Je officieel bekendgemaakt! Als u zich verplaatst in de pitching verhalen, zult u wilt beginnen met wat je doet goed. Later kunt u strek je horizon, maar op het eerste, je wilt een paar goede stukken met uw naamregel op hen om je portfolio op te bouwen te krijgen. Dus uitzoeken van uw voorkeur lengte en stijl. Als je een natuurlijke op 2.000 woorden, maar niet hoe je langere stukken te organiseren, proberen te verhalen die je natuurlijke ritme passen te doen. Kranten bieden een dergelijke verscheidenheid in het verhaal van lengte en stijl dat het helpt om te weten of je bent een natuurtalent op de pittige 120-woord movie review of een paar duizend woord onderzoeksjournalistiek stuk. Beoordelen of u de karbonades aan volslagen vreemden indringende vragen te stellen als je nodig hebt als je streven voor de langere onderzoeksjournalistiek verhalen hebben. In het kort, moet je je vaardigheden en capaciteiten te beoordelen en met de verhalen die het beste gebruik van uw talenten zal beginnen.
 • Pitch ideeën. Het is echt onmogelijk voor een editor te houden met alle huidige gebeurtenissen met nieuwswaarde van een stad. Zorg er dus voor de editor werk gemakkelijker te maken op hem. Als u hebt afgestemd op een bepaald element van een potentiële verhaal, dan kunt u schrijven dat verhaal met de diepte en de breedte die niemand anders kan bieden. Hoe vaak heb je iemand horen zeggen in ongedwongen gesprek, "Iemand moet een verhaal schrijven over ......" Onderzoek die ideeën en voorstellen ze. Hier zijn de twee belangrijkste do's en don'ts als het erom ideeën.
  • Maak uw verhaal ideeën overtuigend.
  • Duiden niet op een verhaal dat al geschreven! Toon uw kennis van de krant door het onderzoeken van hun dekking van het verhaal dat je te suggereren.
 • Query brief. Dus hoe precies doet men vragen een editor voor een opdracht? Wacht, niet gespannen. Editors word gevraagd voor opdrachten de hele tijd. Het is niet een groot probleem voor hen, zodat laat het niet zo'n big deal voor je. Hier is wat te doen:
  • Verzend een query brief die de krant de richtlijnen volgt.
  • Zorg ervoor dat u uw vraag brief aan de juiste persoon!

  Zo eenvoudig is dat.

  Ken de regels van de grasmat. Maak kennis met de krant schema te leren kennen.
  Ken de regels van de grasmat. Maak kennis met de krant schema te leren kennen.

 • Ken de regels van de grasmat. Als u uw oog op het verkrijgen van een vaste medewerker op een bepaalde krant te zijn, zult u zeker wilt al leren de beats van de verslaggevers op het papier. Die betrekking heeft op wat en waar zitten de hiaten? Dit zal u van dienst zijn op twee manieren - u zult in staat zijn om verhalen die vallen tussen de scheuren en je zal er niet op tenen van iemand terwijl je het doet voorstellen. Zeg het basisexamen tel reporter is een expert in de lokale planning en de overheid zaken, maar een beetje kort in zijn kennis van de school districten - dat is een gat en lacunes zijn uw mogelijkheden. Natuurlijk, als de PTA verveelt je tot tranen toe, dan moet je die kans te laten voor iemand anders. Maar vind de verhalen die tussen de gaten van de vastgestelde krant verslaggevers en gaan na degene die u interesseren.
 • Maak kennis met de krant schema te leren kennen. Als het een weekblad, te weten welke dag het papier doet lay-out en niet dan bellen! Als je kunt leren van de krant deadlines, krijgt u vaak iets aanvaard door zich op de juiste plaats op het juiste moment.
 • Volhardend zijn. Er zit een dunne lijn tussen persistente en zijn een plaag - die grens op eigen risico. Als u een of meer positieve feedback, neem het als een goed teken en blijven ideeën in te dienen en voor suggesties over hoe het afstemmen van uw vragen te stellen. Als je alleen maar te vormen brief reacties, beste probeer een andere locatie.
 • Vergeet niet dat de redactie zijn het meest geïnteresseerd in het verkrijgen van verhalen die op tijd, nauwkeurig en vereisen geen veel editing. Dus sla uw Faulkneresque stroom-van-bewustzijn proza ​​voor een andere keer.