E2a

Hoe te bougiekabels markeren

Bougies zijn de apparaten die de brandstof motor mengsel te ontsteken in uw auto. Deze worden in de kop van de verbrandingsmotor. Deze kleine dingen zijn heel duurzaam, maar wanneer de isolatie breekt ze moeten worden verwijderd en vervangen. Merk op dat bougies en bougiekabels zijn gerangschikt in een bepaalde volgorde in de motor van uw auto, en ze moeten in dezelfde volgorde als je ze vervangen. Volg de onderstaande instructies om te weten hoe u uw bougiekabels markeren en bijhouden van hun afspraken.

Wat je nodig hebt:

  • Bougies
  • Hoogspanningskabels
  • Paint marker
  • Witte tape of duct tape

Hoe te bougiekabels markeren. Ontstekingskabels zijn meestal zwart.
Hoe te bougiekabels markeren. Ontstekingskabels zijn meestal zwart.

1. Controleer hoeveel cilinders uw auto motor heeft

Open de motorkap van de auto en controleer hoeveel cilinders de motor heeft. Volg gewoon de denken, rubberachtige bougiekabels om ze te vinden. Bijvoorbeeld: 4-cilinder motoren hebben hun bougies op de top van hen en zijn gemakkelijk te vinden, en V8-motoren hebben vier bougies aan weerszijden van hen. Hoe minder het aantal cilinders in de motor, hoe minder ingewikkeld onthouden van hun opstelling zal zijn.

2. Controleer of vervang uw bougies

Controleer en het oplossen van de bougies in uw motor om te zien of ze moeten worden vervangen. Deze inspectie en vervanging van de bougies is de meest praktische tijd dat je hebt om ze te verwijderen en de bougiekabels te behandelen. Meestal mensen doen een tegelijk. Maar voor een multi-cilinder motor, moet u er rekening mee te nemen en bij te houden van de manier waarop de stekkers en draden worden geregeld. Dit komt omdat deze draden moeten worden verbonden in een bepaalde volgorde voor de auto niet goed.

Met behulp van paint marker. Met behulp van witte tape of duct tape.
Met behulp van paint marker. Met behulp van witte tape of duct tape.

3. Het markeren van uw ontstekingskabels

Ontstekingskabels zijn meestal zwart

Ontstekingskabels zijn meestal zwart, maar ze kunnen ook komen in de kleuren blauw, rood of oranje kleuren. U moet deze draden markeren in een bepaalde volgorde, zodat u weet welke bougies zij geacht worden te worden aangesloten (bijv. aantal de draden van links naar rechts). Het belangrijkste hier is om te weten waar de ontsteking draden moeten worden aangesloten op, en markeren ze in een bepaalde volgorde zal ze terug op hun plaats voor u gemakkelijker.

De meeste van de tijd, zult u weten welke draad gaat waar op grond van de lengte. Echter, als je niet zeker bent, hier zijn enkele methoden die u kunt gebruiken om de ontstekingskabels markeren.

Met behulp van paint marker

Met behulp van paint marker. Gebruik een paint marker die een andere kleur dan die van de bougiekabels. Neem gewoon af van de markering dop, en het gebruik van de marker naar de ontstekingskabels in een bepaalde volgorde te labelen.

Met behulp van witte tape of duct tape

Met behulp van witte tape of duct tape. U kunt witte tape of duct tape ook plakken op de ontstekingskabels en markeer ze met een gekleurde marker.
Met uw ontstekingskabels gemarkeerd in een bepaalde volgorde van uw keuze, kunt u doorgaan en vervang je bougies. Voor uw multi-cilinder motor, moet u dit arrangement te volgen wanneer u opnieuw verbinding uw ontstekingskabels. Dit is om ervoor te zorgen dat uw auto nog steeds goed werkt zonder overslaan van de motor na het vervangen van de bougies.