E2a

Hoe te bouncy ballen te maken met polymeren

Ballen zijn fantastisch en leuk om te spelen met

Ballen zijn fantastisch en leuk om mee te spelen. Je kunt gewoon gooi ze, pas rond, of rol. Maar de opwinding is zeker verdubbeld wanneer ballen kunnen stuiteren. U kunt dribbelen ze, gooien over, of spike. Dus, heb je zelfs afgevraagd waarom ballen stuiteren? Het antwoord is simpel. Chemie. Door het veranderen van hun chemische eigenschappen en composities, ballen kan absoluut - bounce. Polymeren zijn sleutel in het maken van ballen stuiteren. Ze zijn moleculen, samengesteld uit chemische eenheden die herhalen.

Hier zijn de specifieke instructies over hoe je kunt maken ballen stuiteren met behulp van polymeren:

Hoe te bouncy ballen te maken met polymeren. Ballen zijn fantastisch en leuk om te spelen met.
Hoe te bouncy ballen te maken met polymeren. Ballen zijn fantastisch en leuk om te spelen met.

  • Stap 1. Bereid uw materialen. Borax moet het eerste wat in je lijst. Je kan het krijgen van een was een nabijgelegen winkel gedeelte. Volgende is maïzena. U kunt kopen in een bakplaat bevoorradingscentrum. Dan, de broncode van uw lijm. U kunt kijken voor witte lijm zoals Elmer's als u wilt ondoorzichtig ballen te maken. Aan de andere kant, kunt u terecht voor heldere lijm zoals die u gebruikt op school als je wilt doorschijnende ballen hebben. De rest bestaat uit het meten van lepels, ambacht sticks, kleine plastic bekers, markers, een horloge (bij voorkeur met tweede hand), een metrische liniaal, een plastic zak (zip-lock), kleurstof (indien gewenst), en warm water.
  • Stap 2. Braaklegging twee kleine plastic bekers. Met behulp van uw markeerstift, een label van de eerste kop - "Borax Solution". En dan, werken aan de tweede beker. Label het ook - "Ball Mengsel."
  • Stap 3. Bereid uw "Borax oplossing" door het gieten van warm water (ongeveer twee eetlepels) en borax poeder (ongeveer een halve theelepel) in het eerste kopje. Begin het mengen van uw mengsel om gelijkmatig ontbinding van de borax poeder. U kunt ervoor kiezen om kleurstof toe te voegen.
  • Stap 4. Formuleer uw "Ball Mengsel" door het gieten van lijm in de tweede beker. Daarna krijg je "Borax Solution". Voeg ongeveer een halve theelepel aan uw "Ball Mengsel". Volgende is maïszetmeel (ongeveer een eetlepel). Maar zorg ervoor dat je niet het mengsel nog roeren.
  • Stap 5. De ingrediënten geven tussen 10 en 15 seconden te communiceren. Kort daarna, roer alles. Meng grondig totdat het echt moeilijk voor u om te roeren. Als roeren niet mogelijk is, het mengsel te verwijderen uit de tweede beker en dan, het beginnen gieten in uw handen. Start de vorming van een bal.
  • Stap 6. Houden die de bal. Het is erg rommelig en plakkerig aan het begin. Echter, als u doorgaat met het kneden, het gaat om meer solide en veel gemakkelijker te hanteren.
  • Stap 7. Zodra je het gevoel dat de bal minder kleverig, kunt u proberen om het te gooien en te achterhalen of het stuitert.
  • Stap 8. U kunt uw bouncy bal in een plastic zak als u hem niet gebruikt.


Gewoon Herhaal stap 2 tot 7 als u meer bouncy ballen maken

Gewoon Herhaal stap 2 tot 7 als u meer bouncy ballen te maken. U kunt gebruik maken van kleurstof om elke bal onderscheiden. Uit voorzorg rekening mee houden dat uw materialen kunnen giftig zijn bij inslikken. Dus, zorg ervoor dat u grondig uw handen en gereedschappen te wassen na het voltooien van de activiteit. Je moet ook schoon uw werkgebied gewoon veilig te zijn.