E2a

Hoe te dansen swingen

Er zijn veel verschillende soorten en stijlen van Swing. Een van de meest populaire stijlen heet East Coast Swing, of Triple Time Swing. Het bestaat uit een roterende basis stap met veel spins en bochten en wordt gedanst tot matig snelle muziek. Veel van de jaren '50 muziek is goed voor het dansen East Coast Swing. Net als in alle vormen van partner dansen, is het belangrijk om de juiste voetenwerk en timing te leren, en hoe om te leiden en te volgen.

Voetenwerk en timing

De meeste van de patronen in East Coast Swing zijn gemaakt van triple stappen en rock stappen. Het tellen voor een drievoudige stap 1 & 2 en het tellen voor een rots stap is 1,2. De fundamentele stap in East Coast Swing bestaat uit twee triple stappen en vervolgens een rots stap. Daarom is het tellen voor de fundamentele stap is triple stap, triple stap, rots stap, of 1 & 2, 1 & 2, 1,2. Hieronder volgt een beschrijving van de fundamentele stap in het East Coast Swing. Herinner dat, omdat de stappen snel moeten ze allemaal erg klein en de voeten nooit meer dan schouderbreedte uit elkaar. Dit zal je voeten onder je lichaam en geven u een betere balans.

Basic Step

Kant van de mens

 1. Neem een ​​kleine stap naar de kant met de linkervoet (aantal 1)
 2. Sluit de rechter voet naar de linker voet (tel &)
 3. Neem nog een kleine stap naar de kant met de linkervoet (aantal 2) Laat de rechter voet niet dicht bij de links.
 4. Het verlaten van de rechtervoet waar het is, je gewicht te vervangen naar de rechter voet (aantal 1)
 5. Sluit de linker voet naar de rechter voet (tel &)
 6. Neem een ​​kleine stap naar de kant met de rechtervoet (aantal 2)
 7. Neem een ​​kleine stap terug met de linkervoet (aantal 1)
 8. Vervang uw gewicht naar de rechtervoet (aantal 2)

Hoe te dansen swingen. Voetenwerk en timing.
Hoe te dansen swingen. Voetenwerk en timing.

Lady's deel - deel van de dame is de natuurlijke tegenovergestelde van een deel van de man.

 1. Neem een ​​kleine stap naar de kant met de rechtervoet (aantal 1)
 2. Sluit de linker voet naar de rechter voet (tel &)
 3. Neem nog een kleine stap naar de kant met de rechtervoet (aantal 2) Laat de linker voet niet dicht bij de rechter.
 4. Het verlaten van de linker voet waar het is, je gewicht te vervangen aan de linkervoet (aantal 1)
 5. Sluit de rechter voet naar de linker voet (tel &)
 6. Neem een ​​kleine stap naar de kant met de linkervoet (aantal 2)
 7. Neem een ​​kleine stap terug met de rechtervoet (aantal 1)
 8. Vervang uw gewicht op de linkervoet (aantal 2)

NB - Stappen 1-3 voor zowel de man en vrouw is de eerste triple stap, stappen 4-6 is de tweede triple stap en stap 7 en 8 zijn de rots stap.

Partnering

Danspositie East Coast Swing wordt gedanst in een open dans positie wat betekent dat de man en de vrouw zal dansen tegenover elkaar hand in hand. De dame moet curve haar vingers, zodat ze de vorm van een "C" vormen De man zal zijn handen te houden in het bijzijn van zijn lichaam met zijn handpalmen naar naar elkaar toe en zijn vingers naar binnen gebogen. De vrouw zal haar handen boven op de man handen, zodat haar vingers rusten tegen de man vingers.

Basic Step. Partnering.
Basic Step. Partnering.

Leiden en volgen Leading is een non-verbale communicatie tussen de man en de vrouw. De man hoeft alleen aan te geven aan de vrouw waar hij wil haar om te gaan of wat hij wil dat ze doen. De vrouw is verantwoordelijk voor zichzelf verplaatsen, waar ze wordt geleid. De man moet niet proberen om de vrouw zet waar hij wil haar om te gaan en de vrouw moet niet beslissen wat ze gaat doen voordat ze wordt geleid maken. Dit is terug leading genoemd en maakt het leiden en volgen heel moeilijk. Om te leiden en te volgen goed, moeten beide partners hebben wat is een verbinding, die moet te allen tijde te behouden genoemd.

In een open dans positie, zoals in East Coast Swing, de verbinding komt via de handen. Zowel de man als de vrouw moeten hun handen weg te trekken van elkaar creëren van een lichte druk. Er is altijd een gelijke hoeveelheid druk toe of van een aansluitpunt (in casu de vingers). Er moeten niet knijpen, of vastgrijpen van de handen van je partner en geen gebruik van de duimen. Hierdoor wordt de verbinding verbreken.

Dit zijn de meest elementaire bewegingen en technieken in de East Coast Swing. Als je eenmaal de basis stap te leren, ben je klaar om te beginnen met het doen van allerlei verschillende spins en bochten.