E2a

Hoe te etsen glas met een dremel gereedschap

Met behulp van een Dremel gereedschap te etsen glas is een manier van het omzetten van saai en gewoon op zoek glaswerk in mooie en aantrekkelijke kunstwerken. Een eenvoudige drinkbeker kan bijvoorbeeld worden omgezet in een unieke herinnering door etsen ingewikkelde afdrukken op het oppervlak met een Dremel. Iedereen kan leren het vak met dit geweldige programma.

Hoe te etsen glas met een dremel gereedschap. Kies het glas om op te etsen.
Hoe te etsen glas met een dremel gereedschap. Kies het glas om op te etsen.

Hier volgen enkele tips over hoe je te etsen glas met een Dremel gereedschap:

 1. Maak je klaar met deze tools: klemmen, glas item, afplakband, permanent marker en een Dremel gereedschap. U kunt de aanschaf van een Dremel gereedschap bij uw lokale hardware winkel voor.
 2. Kies het glas om op te etsen. Als het de eerste keer is te etsen op glas, moet u dik glas voorwerpen zoals drinkglazen, flessen of stukken glas (met gladgestreken zijden) te gebruiken van een gebroken ruit. De reden waarom je zou moeten dik glas te gebruiken, is dat als een beginner, u niet in staat zijn om goed de controle van de druk die u op het glas en het zou kunnen breken of breken gemakkelijk.
 3. Kies een glazen item dat is duidelijk, schoon, glad en zonder verkleuring. Transparante glazen zijn oke, maar u kunt ook gebruik maken van doorzichtige en ondoorzichtige materialen. Opaque (niet-transparante) bril zijn eigenlijk makkelijker te etsen, omdat het ontwerp wordt zeer zichtbaar. Maar ondoorzichtige glazen zijn niet erg gebruikelijk.
 4. Kies uw ontwerp. U kunt eerst schetsen het op een blocnote voor het etsen het op het glas. Lijnen, curven en cijfers zijn mooie ontwerpen te etsen op een glazen oppervlak met behulp van een Dremel gereedschap. Er zijn stencils te koop in ambachtelijke winkels, maar als u wenst om uw eigen ontwerp te gebruiken, kunt u dit doen. Maar je moet het over in een stencil voordat je kunt etsen het op glas.
 5. Bevestig het ontwerp stencil op het glas, direct aan het gebied waar u wilt etsen. Gebruik een afplakband bij het verbinden van het stencil.
 6. Verzeker glas op de top van een tafel of bank met behulp van een klem. Zorg ervoor dat het stabiel is en niet meer kan bewegen terwijl u etsen. Met ruit glas, spiegel, borden en andere platte soorten glaswerk, hoeft u niet meer te hechten ze op uw werktafel. Ze gewoon plat boven op de tafel en gaan op etsen.
 7. Teken de lijnen en tekeningen uit het stencil ontwerp tot het glas. Gebruik een marker met scherpe, puntige tip.
 8. Verwijder de sjabloon ontwerp van de glazen punt en controleer of het traceren van je net deed zichtbaar is. Zorg ervoor dat het patroon is vrij van vlekken en dat elke lijn en curve wordt duidelijk aangegeven op het glas. Je volgt dit patroon als je etsen het glas met de Dremel gereedschap.
 9. Start te etsen het glas met de Dremel gereedschap. Houd het gereedschap stevig vast met uw hand. Vermijd het gebruik van handschoenen, omdat deze te voorkomen dat u constant controle op de Dremel gereedschap. Begin met een lage snelheid, geleidelijk te verhogen als je beweegt mee op de fijne lijntjes. In etsen lange, ononderbroken lijnen, zorg ervoor dat je zonder onderbreking het naar onderbroken lijn plekken te vermijden.
 10. Selecteer de juiste tips voor de Dremel gereedschap voor bepaalde ontwerpen. Diamond tips zijn goed voor fijne lijnen, zijn siliciumcarbide stenen gebruikt op dikke lijnen, terwijl wolfraamcarbide tips zijn geschikt voor het etsen van diepe lijnen.
 11. Ontspan het glas en plaats het onder stromend water schoon te maken uit het stof.

Wanneer het denken van een mooi cadeau voor een speciaal persoon

Wanneer het denken van een mooi cadeau voor een speciaal persoon, kan je haar een geëtst glas als een uniek geschenk. Glas etsen met een Dremel gereedschap is een leuke hobby. Er wordt ook gezegd dat therapeutisch voor mensen die persoonlijke problemen in het leven.