E2a

Hoe te geurende oliën te maken voor het branden

Geurende oliën zijn in principe natuurlijke oliën of essentiële oliën die zijn geparfumeerd om aroma's die zijn rustgevend en kalmerend creëren. Een verscheidenheid aan geuren zijn nu beschikbaar in de markt en het kan kostbaar zijn om de keuze die u wenst te verwerven. Als je gepassioneerd over geuren en financiële beperkingen zijn zijn onvermijdelijk, waarom niet gewoon je eigen geurende oliën? Ja, het is niet alleen mogelijk, het is gemakkelijk om geurende oliën op je eigen te maken, met het extra voordeel van het krijgen van uw favoriete geuren te creëren.

Om uw eigen geparfumeerde olie te maken, hoeft u alleen maar het volgende te bereiden:

 • 2 glazen inblikken potten (algemeen Mason potten genoemd)
 • 3-4 kopjes van uw favoriete geur-producerende bloem of kruid
 • Een half kopje carrier olie (het kan amandelolie of olijfolie)
 • Vijzel en stamper
 • Kaasdoek
 • Lampolie, lont brandende lamp of thee-lichte olie brandende lamp

Hier zijn de stappen te volgen in het maken van de geparfumeerde olie:

 • Plet de bloemen of kruiden. Met behulp van een vijzel en stamper, plet de bloemen of kruiden zachtjes tot de geuren en vloeistoffen naar buiten komen. U kunt een duurzame tas en een deegrol voor de vijzel vervangen.
 • Meng de gepureerde bloemen en de olie goed. Zet ze in een Mason jar. Zorg ervoor dat de pot goed is gesloten. U kunt meng ze door simpelweg schudden van de pot of ondersteboven neer meerdere malen.
 • Leeftijd van het mengsel voor een week op een warme plaats. Zet de pot in een warme ruimte in uw huis waar de zon door (het kan uw vensterbank zijn) schijnt voor een week. Vaak schud de pot aan het mengsel mengen. Het zal het beste zijn als uw pot tussen de 68-75 graden Celsius wordt gehouden.
 • Leeftijd van de olie voor nog eens twee weken. Na een week, plaats uw mengsel pot in een donkere plaats. Wacht nog twee weken voordat u het aanraakt. Zet deze gewoon opzij en nooit schudden. Met dit proces, zal de olie blijven op het opvangen van de geur van de bloemen.
 • Strain en filter. Na twee weken veroudering, bereid de andere Mason pot en plaats de kaasdoek over de opening. Giet het mengsel in de andere pot en zeef het gebruik van de kaasdoek. Knijp de kaasdoek om de reserve-olie geabsorbeerd door het doek te krijgen. Zorg ervoor dat er geen stukjes van bloemen in je potje. Zo ja, stam weer tot je zuivere olie.
 • Stel in uw lamp. Zet wat bedrag in uw brandende lamp en u kunt nu genieten van de geur van uw zelfgemaakte essentiële olie.


Met deze eenvoudige stappen

Hoe te geurende oliën te maken voor het branden. Plet de bloemen of kruiden.
Hoe te geurende oliën te maken voor het branden. Plet de bloemen of kruiden.

Met deze eenvoudige stappen, kunt u verschillende geparfumeerde oliën allemaal op hetzelfde moment te maken. U kunt ook experimenteren door het combineren van verschillende bloemen of kruiden te komen tot aangepaste aroma's van uw eigen. U kunt ook de kracht van de olie geur variëren door het toevoegen van meer bloemen en kruiden. Populaire geuren zijn lavendel, rozemarijn, citrus, kaneel en gardenia.