E2a

Hoe te haken

Haak is het ambacht van het maken van stof of kant met behulp van een haaknaald en garen of draad. Het is helemaal niet moeilijk te leren. Om te beginnen, moet je 4-draads garen en een groter formaat haak (ik raad een J of K-formaat) die het gemakkelijker maken voor u om te zien wat je aan het doen bent. Als je eenmaal hebt leren kennen haak en wat je werk zou moeten uitzien, kunt u proberen de kleinere en meer delicate werk.

 1. Maak eerst een slip knoop, maak dan een ketting.
  • Maak een schuifknoop. Neem uw garen en maak een lus, met de lange zijde aan de bovenkant. Laat het lange uiteinde achter de lus, dan bereiken door en trek de draad door de lus, een aanscherping van de eerste lus. Als je dit goed gedaan, moet de lus die je hebt getrokken door zijn regelbaar, je kunt het groter of kleiner.
  • Zet de lus op je haaknaald, aangepast dus het is niet te strak. Houd de haak in je rechterhand een beetje zoals een pen, met je vingers in de buurt van de haak einde.
  • Je linkerhand regelt het garen. Plaats het garen, zodat het einde het dichtst bij de haak loopt over je wijsvinger, dan onder je middelvinger, dan over je ringvinger. Dit kunt u bepalen garenspanning.
  • Maak nu een ketting. Met je linker wijsvinger, lus de draad over de haak, gaande van achter naar voren naar u toe. Dit is een 'garen-over'. Met je rechterhand, gebruikt u de haak aan het garen-over te trekken door de lus die al aan de haak. Je moet de wind met een nieuwe lus op de haak, en de oude lus is uitgegroeid tot een keten steek onder de nieuwe lus Belangrijk: draai ze niet vast - je bent gaat nodig hebben om de haak te krijgen door die kettingsteek op de weg. terug.
  • Houd yarning over en trekken door tot je een ketting zo lang als u wilt dat uw stuk te breed - dit zal de onderkant van je stuk zijn.

  Hoe te haken. Maak eerst een slip knoop.
  Hoe te haken. Maak eerst een slip knoop.

 2. Nu ga je om terug te komen in de keten, waardoor een steek in elke keten link.
  • Houd de ketting in je linkerhand - u kunt uw werk houden met uw duim en ring en pink terwijl uw wijs-en middelvinger de controle van de garen. Kijk naar de ketting onder je haak, en sla de ketting steek direct onder de haak.
  • Plaats de haak in de tweede keten van de haak. Garen-over en haal deze door. Die u hebt gemaakt een steek. Ga naar de volgende schakel, plaats de haak in de keten, garen-over en haal deze door, en ga verder op in de keten tot het einde.
  • Je hebt je eerste rij van single-haaksteken. Nu is het tijd om te draaien en terug te gaan.

 3. De tweede rij
  • Ketting keer, en draai je werk, zodat je terug kunt gaan naar beneden de rij die u zojuist heeft gemaakt. Kijk goed naar de steken. Elke steek heeft een kleine lus aan de bovenkant. Plaats de haak onder de loop, gaan onder beide zijden. Garen-over en haal deze door en je hebt de eerste steek van de tweede rij.
  • Ga naar de volgende steek en weer je haak plaatst onder de lus op de top, garen-over en haal deze door, en zo verder de rij. Op het einde, ketting eens en draai uw werk.

 4. Derde rij and Beyond
  • Elke extra rij gebeurt op dezelfde manier als de tweede rij. Houd het toevoegen van rijen tot het stuk is zo lang als je wilt dat het is.

  Nu ga je om terug te komen in de keten. De tweede rij.
  Nu ga je om terug te komen in de keten. De tweede rij.

Je hebt net geleerd hoe je single-haken. De steek hier beschreven is de fundamentele single-crochet steek. Het zal een stevig rechthoekig stuk dat u kunt gebruiken om sjaals of Afghanen te maken. Er zijn vele variaties gehaakt, dubbele haken, filet haken, gehaakte oma vierkanten, rimpel en ga zo maar door.

Uw lokale ambachtelijke winkel zal de materialen die u nodig hebt, een breed scala van garens en haak maten, alsmede instructie boeken die u zullen helpen te leren van de vele variaties van de haak.